Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Monday, November 25, 2013

Malam Mesra MACP 2013

Malam mesra MACP (Music Author Copyright Protection) 2013
bersama semua penulis lirik, composer lagu, penerbit dan
sebagainya yang turut hadir di dalam majlis ini. Begitu juga
turut dihadiri penyeri majlis iaitu AG penyampai radio Hot FM
dan juga semua hadiran yang menjadi ahli MACP.
Malam bertemankan warna Jalur Gemilang iaitu Merah, Kuning,
Biru, Putih. 24 November 2013, Ahad di Hotel Royale
Bintang Damansara.

Harini NB hadir bersama sifu NB iaitu DJ Shah selaku penerbit
kepada semua lagu ciptaanya di Money Entertainment Sdn. Bhd
dan bersama anak-anaknya yang juga penulis lirik dan composer
kepada lagu-lagu terbitan mereka. Sebagai penyampai radio
Tunggal FM, iaitu radio internet swasta yang berlesen juga
turut hadir pada hari ini bersama boss saya. heheehehe :D


















Dimulakan dengan ucapan dari Pn Habsah Hassan
selaku Presiden MACP dan diikuti ucapan dari
tetamu yang turut hadir iaitu Menteri Komunikasi dan
Multimedia, YB Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek

Pelbagai persembahan dari penyanyi-penyanyi yang turut
hadir pada malam anugerah ini antaranya daripada persembahan
W.A.R.I.S dan DJ Fuzz, Kaka Azraff & RJ, Aweera & Mojo Band,
Ayu dan juga ramai lagiiiiiiiiii :)

Dan pelbagai lagi anugerah yang disampaikan malam ini
antara anugerah yang ada dan senarainya. haaa ini dia.

1. Anugerah Nadi Cipta : Adnan Abu Hassan
2. Komposer Muda Berpotensi : Aizat Amdan
3. Persembahan Lagu Tamil Terbanyak
Lagu: Mazhaiye Van Mazhaiye
Penyanyi : Vilaiyaatu Pasange
Komposer & Penulis Lirik : Saravanakumar Vengedasalam.
4. Persembahan Lagu Cina Terbanyak
Lagu: Jian Ao
Penyanyi : Jess Lee
komposer & Penulis Lirik : Yow Shann Giang, Xu Shi Zhen, Wu Hu Fu dan Fu Cong Li.
5. Persembahan Lagu Melayu Terbanyak
Lagu : Bawaku Pergi
Penyanyi : Zizan Razak & Kaka
Komposer & Penulis Lirik : Malique
6. Persembahan Lagu Luar Negara Terbanyak
Lagu : Fantastic Baby
Penyanyi : Big Bang
Komposer & Penulis Lirik : G-Dragon, Te Di dan TOP
7. Pendapatan Luar Negara Tertinggi
Lagu : Tong Hua
Penyanyi : Michael Wong
Komposer & Penulis Lirik : Michael Wong
8. Penerbit Tempatan Dengan Pendapatan Terbanyak :
Luncai Emas Sdn Bhd
Penerbit Dengan Pendapatan Terbanyak:
EMI Music Publishing Malaysia Sdn Bhd
9. Penulis Lirik Dengan Pendapatan Terbanyak :
Habsah Hassan
10. Komposer Dengan Pendapatan Terbanyak :
Mohd Nasir Mohamed


Inilah pemenang-pemenang malam ini.
Okaylah. sambil tu jom tengok gambar-gambar pula
yaa. Gambar dari awal majlis hingga akhir, makan-makan
dan selepas habis majlis pun ada. hehehe :D

Isteri my bossssss. Hihihihi

Kedua-duanya pemilik radio internet yang berlesen.
Kiri - Isma Halil Hamzah (Pemilik Bapakku FM)
Kanan - Shah Wahid Shah (Pemilik Tunggal FM)

The dinner. yyeeahhhh!


Melihat AG Hot FM Pengacara Majlis MACP 2013 yang petah
berkata-kata
Aku dan gambar tak dapat dipisahkan.
HAHAHAHA


Keluarga dan warga Money Entertainment Sdn. Bhd
dan juga Tunggal FM
Para penulis lirik, composer, warga kerja yang bekerja
satu keluarga, deejay semua bergabung 
di bawah satu bumbung.Walaupun aku berkeluarga angkat
bersama mereka, kami tetap ceria bersama dengan
KERJASAMA :)


Haiyaaa. Boss kalau makan tak pandang kiri dan kanan.
hahahahahaaha. makan, makan, makaannnnnnnn.

With them :)

Bersama AG Hot FM

Bersama Datuk M Nasir :)


Okay dan banyak lagi gambar sebenarnya. Boleh search my fb Nina Radzali
atau di www.facebook.com/NiNaBaNaNa94 laa lebih mudah. Okay lah
Banyak kerja sekarang. Byeeee :)