Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Friday, January 4, 2013

HAPPY FIRST DAY AS UPPER SIX STUDENT

Yoww what? Whatsuupppp? Merajuk ke? Ahakkss. Nonononno. Ini malu namanya. Wakakaka. (sejak bila aku malu-malu ni):p *Lokasi : Tingkat 4 Pra U SMK Sungai Manggis zone. Kelas 6A4 Okay, before that, HALUUU HALUUU, ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA untuk you all yang sedang baca blog NB harini.
APA? Korang kata NB ceria? What? HAHA. Yes, ceria ceria ceria. Lalalalaala. Sebab ceria la ramai dok tegur NB makin chubby di pipi and whatsoever (ala2 cakap Teacher MUET's ku) hahaha. Habis nak acano lagi? Dah NB cuti makan tak ikut time aje. Makan pun asyik yang sedap-2 dan bebanyak je. Then makan lewat lepastu tidur lepas penat kerja. Mana tak nye. Hihihi.
Okay okay dah dah. Sebenarnya NB nak cerita, pengalaman masuk new sem ni. Sem 1 kan dah lepas. Ni kan sistem baru untuk form 6. So, kena la hadapi sem by sem right. Okay, sem sebelum ni NB tak cerita pun. Tapi takpelah. Yang mudah NB nak kata walau sem sebelumnya okay okay je yang penting NB sudah mengenali ramai sahabat-sahabat baru yg WOW. Walau mungkin perit sikit di sem 1 nak hadapi macam2 lagi2 dengan study punya la kejap je lepastu dah nak exam, tapi kira cool la. Ada hikmahnya. Dari situ detiknya NB berkenalan dengan cikgu2 dan sahabat yang memang wa cakap lu perghh 'WOW' habis bebbb. hahaa (apa brutal sangat daaa).
First day masuk haritu hari Rabu tau. Pada 2 Januari 2013. Perghhh. Memang best la jumpa mereka dan mereka, awak dan awak yang semua lama tak jumpa tu kan kann. Haa ni NB nak cite, first day ni la kan memang la agak terkezut, iyolah ingatkan relax dulu. Rupanya dah pergi dengar PBS yang melambak bakal dihadapi every week iaitu Isnin dan Selasa. Hualawehh. Beban bebann. Tapi takpe, NB think positif daaa.
Okay. Lupakan pasal PBS sebentar. Yang penting, tahun ni azam baru. NB makin semangat. Hoho. Dalam sibuk dah mula study tu kan, time MUET bersama Teacher Farah, ooooooeemmmgeeee, best la pula bila dapat release everything sebab happy2. Teacher tanya dan minta one by one of my class kena la ye bangun untuk menceritakan apa aktiviti sepanjang cuti sem dengan speak in english dengan tiga ayat. Hohoho.
Sampai turn aku, lebih dari tiga ayat. Banyak nak dibebel and kongsikan. (takde la banyak sangat tapi diringkas-ringkaskan) hahaha. Aku bangun dan cakap la macam ni. "Well there's nothing special about myself and what I am doing on this holiday. But there are lots of special things for me. That is my job". Lepas tu teacher tanya la "what job?"(haha teacher ni dah tau buat2 tanya pula ya. hahaa)."Yaa, where I played a music on radio and be a radio announcer as usual" dan blablablabla semua sampai teacher tanya mana konti semua kan kan kann. Tapi ini intro je. Ada lagiii. hoho. "The interesting part is where I go for outstation, for outsider job" Then teacher pun tanya, "As a deejay lah?" Dan aku pun jawab "Yupp, and also as an MC for any event such like wedding, dinner, hi tea event and fashion show at Dato' Seri Paduka Hj Shafie Salleh house at Morib for errr (tengok2 jari berapa kali dah lupa) and yeahh for about 4 times working at Dato' Seri house.
Okay then, teacher pun tanya, "is there any other interesting part?". And i said, "Yes yes, sure! For outstation, I do visit Palong, Negeri Sembilan where I have to work for an event there. The interesting part is where I meet new people, new friends, (sementara tu member sebelah iaitu Mun saje dok mencelah "get new boyfriend". Ahaa, aku pun buat la loyar buruk, yaa new boyfriends too. haha. padahal joking only, aku pi kerja focusss mehhh. hahaha)The other thing is where I could watching live people at Negeri Sembilan playing 'caklempong' and playing another percussion, and definitely I love it".
"Next is, where I go for a vacation with my second family at Bagan Lalang, where we bring along our artist that is Zaiton Sameon". then teacher "who?" Aku ulang sekali lagi "Zaiton Sameon". Then teacher angguk. Hihihi. Then part last aku cakap, "And at last but not least, I always remember my lovely teacher Farah on my holiday" Bhahahahaha. Teacher gelak je dan cakap "(Laughing). There's no marks for that, but thank you". HAHAHAHAHA. Menyempat lagi kan akuu. wakakakaa.
Buuuttt before that. Sebelum game sharing story ni bermula, teacher suruh semua target nak dapatkan band 1,2,3,4,5 or 6 for MUET's exam this year. So majority angkat la tangan utk target band 3 and 4 gitu. Aku dok angkat tangan target band 4. Suddenly teacher marah and tanya aku "why you target only band 4?" aku pula, "arr ehhmm err aaaa, 'merendah diri teacher, oh ya humble la teacher". Teacher pula, "what 'merendah diri'? you must target yourself band 5". Aiyarkkkk. teacher please la don't say like that teacher (dalam hati meronta-ronta). Aku dah takmau dijadikan sasaran. Cukup lah SPM dulu aku kecewa. Dari awal tahun dapat result baik punya then the real exam result biasa je. Sebab tu aku nak taknak je target. Hmm hhmm hmmmmm.
Okay then for last, teacher cakap lah "So, I target this three people that is Ezra, Amanina (me) and Mahanim". Okay, sejak teacher bagi kepercayaan ini, semangat aku berkobar-kobar nak tunaikan apa yg dikatakan. Takmau kecundang. Takmauuuuuuuuu. Tahun ni pun pelik2 je bila dua orang adik Wanny masuk SMK Sungai Manggis. Wahh gituu. Haha. Okay STOP! Banyak nye aku membebel. Kbyeeee :D 

Motifnya disini adalah, "BERUSAHA DAN CUBA MENGAMBIL RISIKO DENGAN LEBIH LAGI. AMBIL SESUATU CABARAN DENGAN HATI YANG TERBUKA". Tidak menjanjikan akan benar dapat apa yang dimahukan, tetapi MENCUBA untuk dapatkan apa yang dimahukan. I try. I promise <3

*Ahaa. Ada seorang class joker aku ajar satu ayat baru beb. Katanya 'slapper ball'. Bila ditanya katanya 'Bola tampar'. HAHAHAHAHAH!

P/S : Eh ehh meh nak bisik sikit. Tahun ni kita dah mula pakai vest pengawas, dan adalah kannn si gendut tu cakap kita nampak gemuk. Eiii sibuk jee la mat gendut lagi gediks tu. HAHA :p











No comments: