Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Wednesday, December 12, 2012

A vacation and a celebration

Yyeahhhhh. Yyyeehhaaa. Hello, Assalamualaikum kepada semua pembaca setia blog NB. Ahha. Harini NB nak post pasal celebration dan vacation. But, not with my family. Ibu dna adik di Pahang kan. Bercuti. So Nina pun bercuti juga. Bercuti secara mengejut pada Isnin dan Selasa di Bagan Lalang.
Ahhahh. Actually baru je sehari selepas oustation job di Palong, Negeri Sembilan. Dah rest one day, seharian hari Ahad kan. Then hari Isnin datang lah kerja. Tau-2 radio akan dicutikan selama dua hari then akan ke Bagan Lalang bercuti bersama family kedua ku iaitu family Wanny.
Actually semua nak happy-2 sebab selama ni busy kerja je semua kan takde masa bercuti. Then, celebrate sekali birthday awekss gendutt sorang ni iaitu, WANNY SAHWAHID!
Ini dia gambar-gambarnya. Memang best dan tenang ajee at pantai ni sepanjang berada di sana. Macam-macam pengalaman indah disini. Huhuhuhu.



Di tepi pantai yang indah, ku duduk seorang diri, suasana, sepiiiiiii. hahahaa (at Bagan Lalang)


Vvvrroomm vvrrommm dengan ATV adik Wanny. hahaha.

Ahhaa, artis terbitan syarikat Money Entertainment kami pun follow vacation ni. Iaitu aunty Zaiton Sameon an anaknya iaitu Kak Ika. huhu. Semua ada ni, ibu Wanny, semua adaaaa :)

Ahhaa. Ni si budak kecik namanya Fitri a.k.a Mok. Apahal laa dia lagi tinggi dari NB eh. hahahaha. Kami duet nyanyi lagu 'Ombak rindu'. Tak boleh blahhh. hahahahahaa.

Ahhaa. Ini sesi karaoke sesaje. Sebab family Wanny memang business semua dengan PA System kan, so PA System pun dibawa untuks sesi santai karoks saje2. Tapi tak sangka boleh jadi show apabila ada peminat2 aunty Eton at depan menyaksikan, sekaligus memeriahkan lagi birthday my friend, Wanny. Ahhaa. Itu diaa, aunty Eton menyanyikan lagu khas untuk Wanny sambil bagi ucapan dan ditemani disebelahnya iaitu bapanya. (Aku di belakang actually, jaga karaoke. Tapi tiada di dalam gambar. hahahaa) Jalan jalan jalannn punya jalannnnnnnnnn. Last2 wa buat satu suprise untuk dia, hey untuk dia heyy, untuk dia. UNTUK SIAPA? UNTUK WANNY LAAAA dekat atas meja konti TunggalFM diaa :)


Sorry la, hanya tidak seberapa, tak dapat keluar jauh. Hanya Sand frame, Lolipop and Garlic Man Biscuit sajeee. Huuu. Yang penting kasih sayang dariku buatmu SAHABAT :)

P/S : SAHABAT ITU ADALAH SESUATU YANG AMAT MENENANGKAN JIWA DAN RAGA :)

Tuesday, November 27, 2012

Dalam duka ada tenang, Alhamdulillah tenang.

Tenang tenang tenang. KETENANGAN. Semua orang mahukan ini. Tiada apa yang NB mahukan selalin daripada KEBAHAGIAAN dan KETENANGAN :)
Ahhaaa. Tenang tenang juga, tugasan tetap dijalankan. Bertanggungjawab sebagai seorang anak, pelajar yang masih lagi meneruskan perjuangan di SMK SUNGAI MANGGIS sebagai pelajar form 6 tahun depan.
Ahaaa. Bukan itu sahaja. Kerja tetap kerja. Ini diantara kegilaan baru-baru ini nak dikongsikan untuk semua. hihihihihii. Sambil-sambil tu promosi syarikat Money Entertainment yang meneritkan lagu2 artis kami dan TunggalFM.

(bersama Elin) HAHA. Gila habiss habiss kan? HAAHAHA. Tapi tu laaa diantaranya album artis kami. Sebenarnya ramai lagi. Tapi terbaru iaitu ZAITON SAMEON punya CD yang dipegang oleh ELIN di gambar di atas.

Okay. Yang ni pula posing suka suka. HAHAHA. Memang kuat bergambor minah ni kalau nak tau :D

(peace no war)

(Yang terakhir. Taadddaaaaaa! :D)
P/S : Ahaa. Yang penting "HIDUP MESTI CERIA!!" :)

Wednesday, November 21, 2012

Penghargaan untuk mereka dan mereka.

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Ahaa. NB dapat suprise baik punya dari Wanny Sahwahid setelah berapa lamanya berlalu birthday NB. HAHA. So tak sangka la kan dapat lagi? HAHAHA Ini diaaaa. Taddaaaaaaa.
Ahaaa. Elok jee NB masuk konti, tau2 nak duduk je dekat takhta DJ tu, ada pulaa hadiah tu. hikhikhik. Siapa perasan dia omey pulak tu siap tulis cenggitu. HAHAHA. Okay, yang dekat bawah ni pula isinya. Nak tengok? Ha tengok tengokkk.
See? SWEET SUNGGUH! Siap ada gambar kami berdua. Sayang kau lebih la SAHABAT ku wahai NurSyazwanie <3 Hihi Ahaaa. Yang dibawah ini pula hadiah yang diberikan oleh ibu dan abah masa 26 OCT 2012 haritu.
Tiada kata seindah bahasa untuk aku ungkapkan kerana, yaaa. Kasih sayang mereka dan jagaan mereka buatku dari kecil sudah amat mencukupi. TERIMA IBU DAN ABAH!!! dan juga adikku Fakhri Radzali <3 dan

dan

dan

dan

TADDDAAAAA!!!

Haa, yang ni nak citee. Bukan apa. Saje je letak pic ni last sekali. Kasi GEMPAR sikit kan. Ahaa. Ni hadiah super advanced before the date of my birthday. Ahaa. Sebab cuti kan. Kan 26 yang lepas tu birthday NB jatuh pada RAYA KORBAN. hihihi. Ini dari BOBOBO BOOIII. Ehh bukann! Bo atau Bobo atau lebih 'cool' BOBO GENDUT. hahaha. Bobo ni NB baru je kenal tahun ni, tapi NB dapat kenal seorang yang friendly, baik hati mcm Bobo dan semua mereka2 yang NB kenal, NB bersyukur sangat, seriously NB happy. Mereka AWESOME! Dia cool pandai buat suprise sampai nak tercabut jantung masuk kelas kita dapat benda ni atas kerusi kita. Eii, dia dan Wanny sama je letak atas kerusi. Ahhaa. Tapi, tiada kata yang ingin diungkapkan selain nak cakap TERIMA KASIH UNTUK MEREKA ni dan SEMUA LAAA yang sentiasa di sisi NB dan wish NB masa tu. Korang terbaik.

PALING NB TAK AKAN BOLEH LUPA SEKALI IAITU SITI MUNIRAH BINTI ZAINAL! DIA LAHH TEMAN NB DEKAT SEKOLAH YANG SENTIASA BERSAMA SEMASA NB SEDIH DAN HAPPY SEMUA. TERIMA KASIH SANGAT2 UNTUK MUN. I AM SO HAPPY TO HAVE A FRIENDS LIKE THEM THAT ALWAYS THERE FOR ME. JUGA KEPADA WANNY YANG HARI2 TEMAN AKU KAT KONTI. HIHIIHI. YANG TEXTING TANYA KHABAR, AMBIL BERAT. YANG WHATSAPP NB, YANG WISH NYANYI AT NB LA. YANG DOK MELAYAN KEPALA NB JUGA DARI 12 A.M SAMPAI 5 A.M SEMBANG DENGAN NB. AHAA SO SWEET. TERIMA KASIH TAU. NB SAYANG KORANG SEMUA <3

P/S : Sorry lahh baru nak update. NB busy sangat lah berkonti di TunggalFM dan event luar. Now nasib cuti bersekolah sebagai pelajar form 6. Dapatlah update sikit2 kan blog yang makin berhabuk dan bersawang ni. Hhiihii.

Sunday, November 11, 2012

Releasing tensi tensi di kepala

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Wahtdupp whatduppp. Hhihihi. Arrr oww yeahh. Rasanya lama tak update my blog. Iyelah. Busy kan. Dulu boleh lah, tak busy, busy nye ke BLOGGER ni juga kan. hahaha. Btw, since dah busy ni jarang ler teman nak dapat update segala update kan. Tapi paling sedih juga tu apabila tak dapat juga luangkan masa untuk kawan-kawan or even family. So bila hari cuti NB iaitu hari Jumaat, apo laieeee. NB pun terus lah terfikir nak hangout ke Alamanda. Just nak release tention je. Dah lama rasanya tak keluar untuk jejalan. Selama ni keluar untuk kerja je kan kan. HAHA. And FYI, NB baru lepas habis STPM. Itu laa nak sangat keluar ni release tention. Tapi untuk pengetahuan juga, NB ni sistem baru iaitu 'Modular'. So baru habis STPM sem 1 la baru an an. Another Sem, next year gonna be. hewhewhew. Haa. Ini la dia. Kesayangan-kesayangan yang hari2 jumpa di studio Money Entertainment bila bertuga di konti TunggalFM. HAHA. Mereka ni anak boss. Iaitu Elin dan Ijal. Hangout la dengan budak berdua ni. Okay la. NB AKAK KANN. NB DAH CECAH 18 bulan lepas (October). So kira NB la yang jaga diorang ni BUDAK BAWAH UMUR dua ekoqq ni. HAHAHAHAHA. Okay, taknak panjang celoteh. Hari2 pun dah celoteh panjang. Takkan dalam blog pun nak celoteh pepanjang juga an an? HAHA nahh. Ini dia gambar2 haritu nak dikongsi untuk semua. Btw. Happy la juga dapat melalak dalam bilik karaoke haritu walaupun pada hakikat 'I tak suka karaoke nyah'. Oke laa. Hari makan puas2 dan tgk movie 'Istanbul Aku Datang'. Playing games and bla bla semua laa masa ni. Hahaha. Ape pun, doa2 la ye semoga NB rajin lagi nak update cite seterusnya. Zaaaasssss.

(With Elin. Watchaaa)



(Bersama Elin dan Ijal)

(Tepi jalan pun jadi laa dia dok Gangnam Style dekat Alamanda tu)

(Lepak lepak-ing)

(Eiii, donut NB belanja pun nak tunjuk an budak kecik ni. hahaha)

Wednesday, September 26, 2012

Kesedihan mengajar aku erti kehidupan

Apa itu sedih, apa itu kecewa, apa itu duka, APA ITU MERINTIH KESEDIHAN KESEORANGAN?

Tapi aku tahu, aku tidak pernah keseorangan. Aku sentiasa boleh berdoa, berusaha dan tawakal dengan apa yang terjadi dan bakal terjadi.

Bak kata brother apiz "Yang akan terjadi tetap terjadi".

Kesedihan yang dialami, ya sejak dahulu. Tapi aku terus tabah dan kuat hingga kini. KERANA APA? Kerana semangat untuk memberikan dan mencuba yang terbaik. Aku tahu, jika aku berkorban sedikit untuk kebahagiaan akan datang dan bersabar menjalani segala ujian, aku adalah manusia yang kuat kerana boleh mengharungi ini semua walaupun bersendirian.

Awak awak dan awak, awak yang lain yang sedang baca ini yang mungkin merasakan yang sama seperti yang saya rasa, PLEASE JANGAN PERNAH DOWN. Kalau awak rasa down, semangat awak mesti boleh bangkit semula balik. Sebab saya percaya Allah tidak akan menduga hambanya melebihi kemampuan hambanya kan?

Betapa kerasnya hati saya. Sukar untuk menangis. Tapi saya sering menangis disebalik tabir yang semua orang tidak akan dapat melihatnya. Tapi bila saya mula menangis dihadapan awak awak dan awak. Itu tandanya, saya benar-benar sedih hingga tidak dapat menahan air mata saya. Tapi apa jadi SAYA TETAP KUAT.

Sedarlah, bahawa dugaan mengajar erti kehidupan. Sentiasa mematangkan diri kita. Kalau kita mengalami semua ini dalam usia yang awal, itu lebih baik. Kerana kita akan belajar lebih awal bagaimana untuk bertindak matang menguruskan kehidupan.

HIDUP MESTI STEADYYYYYYYYYY :D "Enjoy Every Moment"

*Kalau saya BOLEH, takkan awak tak boleh kot. Yakini AWAK SEMUA YANG BACA NI BOLEH! :)\

P/S : Kadang-kadang, Allah sembunyikan matahari. Allah turunkan hujan dan ribut petir. Kita menangis mencari-cari kemana hilangnya matahari, Rupa-rupanya Allah nak berikan kita pelangi♥

Kini kembali menggegarkan blogger

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan semua. Maaf menyepi agak lama dalam dunia blogging ni. Al maklumlah, pelajar Tingkatan 6 dan pada masa yang sama menguruskan kerjaya di konti TunggalFM dan event luar. Haih, penuh tanggungjawab yang dipegang dan diamanahkan. Namun, tekad dalam diri ini adalah untuk terus berjaya. Dan paling penting, SAYA TIDAK PERNAH LUPAKAN SAHABAT-SAHABAT SAYA :) Seperti biasa. Semakin sibuk dengan macam-macam event nak diatucarakan. Terbaru bersama Dato Seri Paduka Shafie Salleh di rumahnya di Morib. But gambar masih belum dimasukkan di lappy lah. (takpe, lain kali saya upload ya) Hihi. Yang ni je sempat masukkan. Bersama saya DJ Shah, dan artis lain seperti Hermantino, Jayjay, Dato' A Ramli, Jimmy (Screen) & Zaiton Sameon.
P/S : Walaupun letih berbelah bahagi badan nak berada di situ dan sini demi memikul tanggungjawab dan apa yang ingin dikecapi, tapi bila kita dah minat, hahaha. Peduli apa, semua redah je tetap rasa enjoy :)

Wednesday, July 11, 2012

Begitulah kehidupan sebagai pelajar dan penghibur :)


Assalamualaikum . Salam sejahtera , Salam 1 Malaysia .
Haluuu haluuu semua . Pasti ramai tertanya-tanya ,
kemana hilangnya saya dari menerbitkan
sesuatu yang baru di laman blog saya kan ?

Ini kerana pada bulan2 yang lepas , saya telah menyambung
pelajaran saya sebagai seorang pelajar Tingkatan 6 di
sebuah sekolah iaitu SMK Sungai Manggis di Banting sebagai
pelajar Pra Universiti .

Sebenarnya ini adalah keputusan yang agak mengejut
setelah saya dapat tawaran untuk berada di Tingkatan 6 .
Ya , pada mulanya memang saya menolak
sekeras-kerasnya , tapi atas semangat dan dorongan
rakan baik iaitu rakan sekerja saya iaitu
Wanny Sahwahid dan juga rakan-rakan yang lain ,
ALHAMDULILLAH inilah keputusan yang tepat ! Berada di
tingkatan 6 ini dengan hanya 1 tahun setengah waktu
yang sangat singkat kan ? Sebabnya , bukan sistem macam
dulu lagi dah . Ni sistem modulla kata cikgu . Jadi
bukan berehat mcm tingkatan 6 lain kemudian perah otak
sangat2 untuk STPM . Kerana habis sahaja Semester pertama
kena exam , dan begitu lahh seterus dan seterusnya .
Hihi :D

Tapi dalam pada itu , korang nak tau tak ? Sambil
memikul tanggungjawab sebagai seorang Pelajar
Tingkatan 6 , NB tetap masih memikul tanggungjawab
sebagai seorang penyampai radio internet swasta
berlesen iaitu TunggalFM . Sambil2 tu juga DJ di event2
luar dan MC majlis . Sambil tu juga Alhamdulillah kini
dalam proses percubaan memikul tanggungjawab sebagai
pengawas sekolah percubaan di sekolah . Disamping juga
sebagai seorang Setiausaha lagi untuk berada di
Tingkatan 6 ini bagi Kadet Remaja Sekolah .

Jadi , betapa besarnya kan pengorbanan seseorang
yang ingin berjaya ? ANDA INGIN BERJAYA ?
YAKIN PADA DIRI ! BIAR APA ORANG NAK KATA ,
JANJI KITA TAHU TAHAP KEMAMPUAN KITA !
Jika ingin berjaya , jangan sesekali mengatakan
anda tidak boleh kerana dalam dunia ini
TIADA APA YANG TIDAK BOLEH ! Semua boleh jika
diiringi dengan USAHA :)


*Sambil-sambil tu nak juga kongsi foto-foto
kenangan di Sekolah , suasana tempat kerja
di konti , event luar dan sebagainya :)

(bersama rakan di Pra U (Form 6) SMK Sungai Manggis)


(Di konti TunggalFM bersama sifu DJ Shah , Zaiton Sameon , Dino Menara)


(Menemuramah seseorang di Bintang Remaja IYC & Battle
Of The Band di IYC KL)


(Bersama Iqwal Hafiz si penyanyi cilik hebat di Busut Baru)


(Rakan setugas juga rakan lama , rakan sekolah dari dahulu ,
rakan karib , selaku Manager juga di Money Entertainment
dan TunggalFM . Dia lah segalanya . Pembakar semangat dan motivasi
diri . Dia seorang yang cute dan penyabar . Dia juga anak
kepada sifu saya DJ Shah)



(Rakan setugas iaitu DJ Jang yang baik budi serta
sopan berbicara)


P/S : Nak seribu daya , tak hendak seribu dalih .
USAHA TANGGA KEJAYAAN ! Orang berjaya tidak pernah
mengalah sebelum mencuba :)


Sunday, February 5, 2012

Aku tetap blogger setia




Assalamualaikum semua . Salam sejahtera serta Salam
1 Mlaysia buat anda semua pembaca setia blog saya .

Haaa , berkenaan dengan tajuk NB ni .
Ape dia cerita nya ? Yeah . Walaupun NB
sekarang busy kerja dan jarang update blog
walaupun dahulu kala FULL TIME Blogger ,
NB ingin sekali mewarwarkan dan mengingatkan
anda semua lagi bahawa NB akan terus update
blog NB dan MENJADI BLOGGER SETIA sekali
hayat dikandung badan .

Bagi NB , menjadi seorang Blogger ini
banyak faedahnya nak dibandingkan dengan
laman sosial seperti Facebook , Twitter ,
Myspace dan sebagainya yang sekadar banyak
menghabiskan masa di laman sosial hanya untuk chat
sahaja . (pendapat NB lahh kan) . Tapi
ada juga pengguna laman sosial yang
tidak mempunyai Blog , tapi mencurahkan
idea yang bernas serta perkara-perkara yang
baik di laman sosial mereka . Yahhh , tu sesuatu
tindakan yang amat bernas ! Syabas ! TERUSKAN
USAHA ANDA ITU !

Kepada blogger2 yang masih tetap setia dengan
dunia blogging , saya ucapkan SYABAS dan
jutaan TAHNAH kepada anda !
Heeee :D


P/S : Mari harumkan nama negara dengan memajukan
dunia blogging ini ke arah kebaikan . Mana tahu
suatu hari nanti usaha murni kita membuahkan
hasil ? Heee :D


Wednesday, January 25, 2012

My Personality Based From My Facebook Name .





Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat sehingga tiada seorang pun yang lebih mengetahui tentang keadaan kamu . Kepakaran anda menuding jari pada sesuatu objek . Anda juga mempunyai berbagai-bagai cubaan dalam kehidupan . Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan berdaya tahan . Anda memperjuangkan keadilan . Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama rakan-rakan . Anda adalah seorang yang berdisiplin dalam hidup , tidak putus asa dan membunuh diri . Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak . Anda juga seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat baik ♥




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera serta salam 1 Malaysia
wahai Blogger-blogger semua :)

Harini NB Rajin sangat . NB pun harini semangat sangat
bekerja . Heee . Dan harini semua account NB , NB
on tau . Dan NB pun harini buat lah personality ni
dekat Facebook . Ouch , memang semuanya betul .
Heee . Kalau korang nak jugak . Test lah yea buat .
Mana tau betul jugak ke . HEHEHE :D




P/S : Segala cabaran , kepahitan dan
kepayahan itu mengajar aku untuk lebih
matang dan kuat


Wednesday, January 11, 2012

Pengalaman baru 2012




Assalamualaikum semua readers setia blog NB .
Yeahh . sudah masuk 2012 . NB sudah belajar
timba pengalaman baru sebagai pelajar lepasan
SPM yang masih menunggu result SPM . hee .

Okay , sekarang aku sudah jadi cashier
di Zetcom Business and Sports Centre .
Hari2 NB kena lah jaga kedai mengikut
shift yang diberikan . Seminggu 6 hari NB
kerja . Jadi cashier je . NB pernah dapat
tawaran nak jadi guru tadika , tapi time tu
masih terikat dengan SPM . So sekarang jadi
cashier je cukup ler sementara tunggu
result ni . Mwehehe .


P/S : Ape-ape pun doakan NB yeah kawan kawan
blogger semua . Agar NB dapat menjadi
seorang pekerja yang cemerlang sepanjang zaman .
Berjaya dunia akhirat . kbaiiii :D