Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Friday, December 16, 2011

Kakak TERHEBAT :)



Assalamualaikum WBT . Salam sejahtera serta salam 1 Malaysia .
Korang nampak kan tittle NB untuk post ni . 'Kakak TERHEBAT' .
Yes . Aku nak post pasal girl manis di atas tu .
Cantik kan dia ? Ayu manis bertudung . Hati dia pun
baik kalau korang nak tau . Dia juga termasuk lah
dalam senarai orang-orang yang NB sayang . Sebab tu dia
masuk dalam kehidupan NB . Dan kerana itu dia harus
masuk dalam "NiNaBaNaNa's Life" punya blog ni .

Korang tak akan pernah tau . Maybe selama NB blogging ni
korang akan rasa NB share info , share itu ini .
Yang post lama-lama je banyak berkaitan tentang
kehidupan NB , bersesuaian dengan tajuk . Meskipun
apa yang NB share tu mengenai pengajaran atau info
terkini , semuanya berkaitan apa yang NB ingin ulaskan ,
pendapat serta apa jua lah yang NB rasakan .

Okay , itu untuk permulaan lah kan . NB nak cakap banyak
tentang kaka ni kalau boleh . Dia berumur 19 tahun pada
tahun ni . 2011 . Tahun 2012 nanti dia 20 . NB ni sebagai
adik-adik yang dah habis SPM ni , NB sangat hormat dia .
NB tabik akak ni . Nina ada macam-macam masalah .
Walau NB tau masalah NB ni tak seberat masalah dia ,
tapi dia tetap bagi nasihat , ambil masa untuk NB .
Walau kami tak pernah jumpa , dia selalu melayan kerenah
NB ni yang macam kadang2 entah pape pun ada jugak .


Terus terang NB nak cakap and tujukan kepada akak
Zurra . Okay lupa . NORBAIZURA SHARIFF adalah nama
akak ni . Lebih manje NB panggil Kak Zurra .
Taktahu dah macam mana NB hargai akak ni . Walau
masih ramai lagi yang bagi support at NB teruskan
semangat hidup selepas apa yang terjadi , NB tabik
spring dekat dia . Hampir setiap pagi dia layan kerenah
NB . NB tegur dia , kacau dia . Sebenarnya , NB
kacau dia hari2 memang nak tegur dia . Tapi selain tu
NB nak menguji dia jugak . Adakah dia boleh sabar
dengan kerenah NB yang banyak cakap dan banyak tanya ?
HAHA . okay . NB memang uji dia . Dia memang cool and
penyabar . NB saje kacau dia hari-hari . Tapi dia
tetap stay cool . Dia sama macam NB . cakap terus terang .
Lebih buat semua hati orang senang kan ? Semua masalah
senang settle . NB anak sulung . NB ada adik lelaki .
Dua beradik je . NB suka anggap orang lain macam kakak
NB . Sama macam NB anggap kak Zurra ni sebagai akak NB
sendiri .

NB bersyukur kenal akak ni . Walau NB kenal dia
dari seseorang yang benar-benar dah buat hati NB
parah saat ni . Tapi takpe . Memang Allah dah
tentukan takdir ni . Memang ada hikmah setiap yang
berlaku . Hikmahnye , NB jadi lebih tabah dan
NB dapat kenal kakak sebaik ini . NB harap satu
hari NB dapat jumpa dia . NB maafkan yang berkenaan
dan doakan yang TERBAIK . Dan , NB doakan
semoga kehidupan akak semakin baik dari hari ke hari yea .
Sorry post ni panjang sangat . Ni lah luahan hati NB .
Tulus dan ikhlas untukmu kakak sayang :)

P/S : “ Don't cry because it's over, smile because it happened .” ♥ <3