Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Wednesday, August 3, 2011

Tahukah anda ? Lambang bendera zionis ada di semua jenis PC , Laptop



inilah dia lambang bendera zionis . Bagi yang taktahu
haa tengok lah gambar ni . Ini diaaa !

Assalamualaikum . salam sejahtera , salam 1 Malaysia .
Tahukah anda bahawa anda semua sedang menyimpan
sesuatu yang tidak sepatutnya berada di dalam
PC atau Laptop anda ?

Selain sumbangan perokok yang membeli rokok
dan hasil kutipan wang tersebut digunakan
untuk membeli bom dan segala peralatan peperangan bagi
membunuh saudara sesama Islam kita tidak bersalah
di medan perang (luar negara) , secara tidak sedar
kita juga telah ditipu secara habis-habisan
dengan mereka ini selama ini . Bukan sahaja
tentang perihal IILUMINATI sahaja yang kini
telah mengusai dunia secara tidak sedar melalui
aliran fashion dan sebagainya , tetapi
adakah anda tahu bahawa mereka juga SENGAJA
memprogramkan kesemua PC dan Laptop yang kita gunakan
dengan lambang mereka ? Sudah terang lagi bersuluh
mereka ini adalah ZALIM !


NB sendiri pun terkejut tentang hal ni .
Ni pun NB baru lepas nampak dekat status
seseorang di FB yang share kan tentang perihal
ini di status beliau . Jadi , NB pun share lah
jugak dekat blogger ni . Bagi yang dah tahu tu
bagus lah . yang taktahu tu ? Haihh . Entah la -,-


Ada beberapa step untuk korang lihat
dan buang semua gambar tuh . Ikot jeh okay .



Cara mencari/membuang gambar tersebut
1 . Bula laptop atau PC pada Local Disk (C)
2 . Program Files (x86) -> Microsoft Office -> MEDIA -> CAGCAT10
3 . Cari gambar b'nama J0285926 . Korang akan jumpa gambar
lambang bendera Zionis Israel lengkap dgn lilin (sarana ibadah mereka) .



[Forward message]
Rakan-2 ku sekalian dimohon utk membuka laptop atau
PC pada Local Disk (C) Program Files (x86)
-> Microsoft Office -> MEDIA -> CAGCAT10 dan cari
gambar b'nama J0285926. Korang akan jumpa gambar lambang
bendera Zionis Israel lengkap dgn lilin (sarana ibadah mereka) .
Sebaiknya korang delete ! gambar t'sebut ada di
seluruh PC dan Laptop. sebarkan semampunya !


*FORWARD lah message di atas kalau rasa ramai
lagi manusia yang taktahu lebih-lebih lagi
umat Islam kita .




P/S : Just sharing . Jangan pertikaikan ini dengan
mudah . Kalau rasa tak heran , terpulang kepada anda . Tapi
kalau anda sayangkan Islam . Sila ambil perkara
ini sebagai perkara yang seri
ous .



Tuesday, August 2, 2011

Tutorial Photoshop : Changing eye color




Assalamualaikum , Salam sejahtera
serta salam 1 Malaysia . Salam Ramadhan juga . Wehoo .
Mendengarkan Tajuk entry NB ni mesti GEMPAR kan ? Dulu
NB lah manusia yang paling malas nak buat tuto sebab
NB MALAS sangat yang amat sangat . Tapi entah lah .
Tiba-tiba dapat hidayah untuk buat Tuto . HAHA .
bukan tuto blog yeah . Tuto Photoshop . Saje nak buat
yang rumit sikit . hehe (Mengada) .


Tuto ni senang jeh . nampak jeh banyak gambar dan
macam susah . Actually this tuto SENANG SANGAT
tauu . Small matter . hihi . Yang tak small matter
tuh bila NB nak kena print screen gambar ni semua
untuk tuto . HAHA . okay malas nak cakap banyak .
Dengan lafaz 'Bissmillahirahmanirahim' . Jom kita
mula buat tuto ni .
(Bagi yang ada Adobe Photoshop sahaja)




(CTRL + O) > Pilih Gambar yang korang nak



Duplicate Layer with press button (CTRL + J)




Pergi ke Polygonal Lasso . Kalau dekat korang
punya PS tu dah di set dengan Lasso lain , click
lama sikit dekat Lasso Tool tu dan pilih 'Polygonal Lasso'




Zoom photo ni (CTRL + + ) . Kemudian select dekat mata
tu . Haa , pastikan korang tau okay cara nak select
dekat mata tu . Bukan senang tu kalau taktahu :p




Click Select > Modify > Feather pula




At the feather radius tersebut . Set kan lah kepada
berapa pun yang korang nak .




Image > Adjustment > Color balance




Okay . semua dah beres ? Ni step terakhir ni .
Haaa , yang ni suka hati korang lah yeah .
Bergantung kepada warna apa yang korang suka
untuk diletakkan di mata korang tu .




Tadaaaa ! Hasilnya macam ni . ape macam ? suka tak ?
Opppss . Lupa pula . Press button (CTRL + D) untuk hilangkan
lingkaran (garisan) lasso dekat mata tadi . Okay siap :)






SIMPLE as A , B , C tutorial ni . Haaa . senang senang .
Jadi ape tunggu lagi ? Cuba lahh . Kalau nak buat jugak
tuto ni pun suka hati . Sebab sharing is caring right ?
Ilmu jangan kedekut . Ilmu milik Allah S.W.T . Hurmm
by the way , ni pun NB belajar dari seorang blogger
punya post dekat dalam blog dia . So NB pun pikir2
nak buat jugak lah tutorial ni sebab senang kann .


*Heee , jangan marah haa . tutorial nampak sama ,
janji ayat nye ayat NB kann kann . Maybe dekat
follower dia or orang2 yang blogwalking dekat blog
dia sahaja yang tau tutorial ni . Jadi apa salahnye
pulak kan kalau Nina buat tutorial ni juga untuk
follower Nina ? heee . mmmmuuuaahh :)





P/S : Sharing is caring . The more you share ,
the more you get :)




Monday, August 1, 2011

First Ramadhan at school :)



Assalamualaikum , Salam 1 Malaysia , Salam Ramadhan :)
Today best sangat pergi sekolah . Sebab apa ?
SEBAB RAMAI TAK DATANG . HAHA . terasa agak aman .
Budak-budak dekat sekolah pun al maklumlah
macam biasa semua berperangai baik . Iyolah kan
PUASA katanya . Cikgu masuk cakap penat puasa lah
apa lah . Masalah disiplin pun sekaligus berkurangan .
Sungguh memberangsangkan yeahhh . Budak-budak dalam
sekolah pun tak merayap lagi sekitar sekolah .
Ini sesuatu perubahan YANG AMAT MENARIK . hahaha :D



Apa-apa pun , NB amat BANGGA dapat datang sekolah
hairni . HAHA . agak batakkan ? HAHA . takpe .
Memang mula-mula macam protes jugak kan
harini kena sekolah , padahal sekolah lain cuti .
Tapi mengenangkan nak SPM kan kann . So ,
lebih baik datang sekolah . Nak harap study
at rumah ? Study Photoshop , Blogger , Facebook
jeh lebih -,-



*TAMBAHAN !
> Wahai pelajar SMKBC semua . Pada bulan Ramadhan ini ,
aktiviti kokurikulum akan dijalankan seperti biasa . Harap maklum .


P/S : Puasa tak bermakna kena berletih-letihan .
Kita mesti buat macam biasa je time Ramadhan ni
sama macam bulan-bulan yang lain . Sekaligus puasa
dapat menguji KESABARAN dan KETABAHAN kita .
SELAMAT BERPUASA SEMUA UMAT ISLAM ! :)