Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Friday, July 29, 2011

Tips on how to get the old FB chat bar




Assalamualaikum . HAHA . okay sorry .
Today NB sedikit batak update blog sampai
dua kali . Hihi .

Korang mesti benci kan dengan IM chat baru
tu (chat box/chat bar). Dahlah nak tengok berapa
orang online pun tak boleh . Dah pulak tu terhad je
boleh tengok siapa online . Haih haktuihh
ppuihhh2 . menyiammpahh , muntah purple
i nyah . HAHA (aku mengarut lagi) :D

Okayokayokayokay taknak mengarut lagi .
just simple step . korang ikot jeh okay .
Yang dah tau . Duduk diam-diam okay ? uhuhu :p



The steps

For Chrome user , korang boleh guna step ni .

1. Go to main page of Chrome
2. Click "WEBSTORE"
3. Type "Facebook Chat Sidebar Disabler"
4. Install it
5. Restart FB




For Mozilla Firefox user pula ,
korang boleh guna step ni .


1. bukak mozilla firefox
2. klik tools
3.add-ons
4. search “greasemonkey”
5. akan keluar gambar seperti berikut, klik install .





Simple as ABC right ? HAHA . ape lagi . try lah :D




P/S : Nasib lah kan NB bagi tuto ni . Mesti korang
akan Happy , bahagia sangat-sangat dapat Chatbox
lama tuh balik . HAHA (sorry NB amat PERASAN) .
lalala :D




Cakap jangan sebarang cakap , cakap mesti serupa bikin .




Assalamualikum blogger semua . Salam 1 Malaysia .
Memandangkan semakin HOT cerita nak SPM ni ,
NB memang tak dapat lah nak gedik tangan
update blog je kann kannn .

Arr malas nak bebel macam2 . NB hanya nak share
sikit tentang something yang NB tak beberapa
nak suka lah kan . Dan mereka ni kadang2 secara
tak sengaja telah buat NB muntah purple .
*kalau lah ada muntah purple kan bagus :p



NB , paling PANTANG orang cari pasal dengan
NB . NB tak kacau hidup diaorang pun . Kadang2
bila online FB pantang on IM ade jeh lelaki im
tapi RAMAI SANGAT nak cari pasal . Weyhh lu
saper der nak cari-cari pasal suka hati bontot
korang cari pasal ? (sorry tergangster sikit) :p
Okay aku sopan sikit okay . I tak kacau you all
okay , so jangan lah datang status i kacau2 i
okay nyahhh ? Tak gentle lahh you ajak gaduh
dengan orang tak kenal tiba-tiba dekat status
orang . Lagi pulak ada yang macam mintak nak makan
but wak jaga kebun sekolah aku bila ade yang
bergaduh dekat status aku . Semuanya
lelaki berperangai macam ni . (bukan semua lelaki
di dunia ni okay) . ALANG DAH NAK DEKAT PUASA ,
TAPI BELUM PUASA LAGI NI , BAIK I HENTAM YOU
DULU . AMACAM ? (Sorry , Harini NB mood jahat) :D



Okay . NB malas nak mention lain2 . Ni NB just
mention benda yang paling 'annoying' bagi NB .
Bagi korang takde masalah , okay fine . Up to you
sayang . NB pun takde hal , NB hanya ermm sakit
hati jea . Nak tau ape benda nya ? Hahh , yang
ayat rempits-rempits lahhh . NB bukan nak kutuk
diaorang . Tapi AGAK lah kan . NB suka english .
Pernah dulu NB suka update status dalam English
jeh sampai ade lah beberapa mamat tak bertamadun
cakap "Asyik cakap english je , bila nak cakap
Melayu pulak ?" Bangga dengan bahasa kita sendiri
lah ape lahh . YAHHH , itu betul sayang-sayang
semua . Tapi PLEASE okay , sila ambil cermin
hadapkan kehadapan muka anda dulu yeahh sebelum
mengata saya yang tak seberapa ni .


Dari anda-anda tu haa cakap ayat EUW macam ni
lagi ROSAK bahasa . haihh . Awak nak cakap
saya macam-macam pun agak lah , saya budak
SASTERA kot . saya tak suka lah orang buat hina
dan mempermainkan bahasa macam korang yang tulis
macam ni .




Ayat EUW
Kow kat new..? Bilew nak jumpew niew..Ak0 ngah bosan
arkk..


NgaH UaT aPeW..? BoCan laWh..NuCk meCej laWh..MeCej joWm..??



See ? HELLO , kutuk-kutuk aku pun , tapi aku
masih tulis sesuatu dengan penuh . Kalau standard
shortform tuh biasa lah kan . Ni menambah2 ayat dekat
berlakang lah bagai . Awak tu lagi lah tau ,
PEROSAK BAHASA , itu gelaran untuk awak . opsss
siapa makan babi terasa haramnya . hihi :D

Aku bukan nak hina teruk-teruk and kutuk korang .
Maaf okay bagi yang terasa . Aku tau tu life korang
tapi NB mengaku agak sakit mata baca ayat EUW macam tuh .
Tapi kalau tak kacau NB , NB okay jeh . Ni tak .
Kondem NB bagai nak rak . NB tak kisah okay sayang semua ?
Janji CERMIN DIRI DULU . hihihi . Ada ayat menambah2 ,
ade yang huruf sakel kejap kecik kejap besor . Haihh
kreatif sangat lah you all ni . Ape pun tak boleh -,-



Siapa-siapa yang dah buat salah dengan NB tuh ,
apa macam ? RASA TERTEMBAK tak ? HIHI :p


P/S : Tiada kena mengena antara hidup atau mati .
Tapi ada kena mengena dengan yang masih hidup yang
telah berbuat begini kepada NB . HAHA . sorry
ayat NB sungguh memeningkan . Hee cheers . Peace No War :p