Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Thursday, March 17, 2011

ATTENTION ! Everything NEW about me !



Assalamualaikum , salam sejahtera serta salam 1 Malaysia .
pada hari ini , Nina nak buat satu perubahan dan perasmian .
Haaaa , mengapa dan kenapa ye ? Agak-agak korang ape ?
Hahh okay mcm ni , . . . Nina nak buat perubahan dari
segi diri . Mulai hari ini , Nina berjanji tak akan pening2
nak pikir pasal orang-orang yang dah buat Nina sakit hati ,
kecewakan Nina . Nina mesti teruskan hidup Nina seperti
biasa untuk mencapai kejayaan . Mulai detik ni , jangan
tanya kenapa Nina buat perubahan ni tau . Nina nak
lupakan segala yang tak patut tu . HAHAHAHA !
Nina banyak kenangan dekat Facebook tu yang
membuatkan Nina RAMAI kenal dengan manusia2 yang
BAIK2 sangat tu yang sampai dah RAPAT kan dengan
Nina , tapi semua last2 berubah jadi ape entah .
So , lebih baik Nina blogging dan setakat
bertegur biasa-biasa je dengan orang2 dekat sini .
Biarlah Nina yang peramah ni jadi macam lain
sekarang . Sebab "BUAT BAIK BERPADA-PADA , BUAT
JAHAT JANGAN SEKALI" . Saya nak lupakan semua
kenangan saya dekat Facebook , KALAU BOLEH .
Okay . Bukan tu sahaja !! Nak tauu lagi ? okay
Nina bagi tahu lagi ni . Baca lah perubahan
yang Nina akan lakukan dekat bawah ni ye http://www.cute-smiley.com




Mulai hari ini , NiNaBaNaNa
dengan RASMI nya akan menjadi FULL TIME blogger dan
Twitter . Bukan lagi macam dulu-dulu sekadar
part time blogger sahaja . Disebabkan Facebook
kini slow , sampai tak boleh load langsung dan
apa-apa sahaja la kan , Nina kini beralih kepada
Twitter dan Formspring . Sebarang pertanyaan
yang terlalu banyak , tanya sahaja dekat Formspring
okay . Nina bukan lagi part time Blogger , kini
FULL TIME Blogger dan akan mengutamakan Blog lebih
lagi dari Facebook . Blog sampingan di Tumblr ye .




Korang follow lah Nina ye dekat semua account Nina
ni . . Start my NEW LIFE here . . .

http://www.twitter.com/NiNaBaNaNa94/
http://www.formspring.me/NiNaBaNaNa94
http://ninabanana94.blogspot.com/
http://ninabanana94.tumblr.com/


Facebook ? http://www.facebook.com/NiNaBaNaNa94/ (SAMPINGAN SAHAJA) tengok keadaan .
kalau agak parah , update pun jarang2 , online pun
jarang2 . KALAU KEADAAN LAGI PARAH ?
Saya deactive account terus tau . HAHAHA .
pandai2 la jaga hati saya ni . kah3 .
Tapi setakat ni biar sampingan je dulu . Sesuaikan diri
dengan kurangkan guna Facebook :)



*awak berubah , saya pun mahu berubah . .



P/S : Lepas ni , tak ada lagi lah Nina nak
akses FB dulu . Lepas ni , Blogger , Twitter ,
Tumblr , Formpspring la dulu . Facebook biar sampingan .
ABAIKAN terus pun tak apa . HAHAHA http://www.cute-smiley.com






Wednesday, March 16, 2011

WAHH , tak sabar nyeee !




Assalamualaikum w.b.t blogger semua !
Salam sejahtera serta Salam 1 Malaysia !

http://www.cute-smiley.com

hoyeahhh . Nina sedikit Happy lah harini
walaupun rasa macam stress dengan macam-macam
perkara . Tapi kan , Nina akan lupakan segalanya . .

sebab . . . .


SEBAB esok 17 March adalah birthday my boy . .
ouchh . dah lama dah tunggu2 . Memang lah kitaorang
jauh berbibu batu sebab Nina duduk Banting/Sepang
dia pulak duduk Melaka . Cuma yang seronok nye kan ,
malam ni lah yang akan membuatkan Nina akan contact
dengan dia . Nina harap2 lah dia ada masa untung
diluangkan untuk talk dengan Nina .
Nina RINDU DIA SANGAT-SANGAT aww . Dah la kitaorang
ni jauh kan , then tak contact berminggu-minggu
pulak ni . Dia penat , busy kerja semua . Nina pulak
busy sekolah semua kan . Masalah pun ape semua
melanda , so bila lagi la kan nak happy2 dengan dia ?
huhh .


Ehh . today dah hari Rabu dah . Photo hari Isnin
still tak upload lagi . Adess . Bila lah diaorang nak
upload photo "Birthday party prank" Nurazirah Safarin
nii . hehe . Kalau dah upload baru lah boleh Nina
share sikit photo gila kitaorang waktu tu
dengan tepung kat muka masing2 , memang tak boleh
blaaa . HAHAHA . Tapi masalahnya sekarang diaorang
semua boleh upload siang je . Diaorang semua free
waktu siang je kan . macam mana lahh nak upload ni .
Dah la Facebook tu SLOW gilaa kalau time siang .
Nak suruh diaorang upload pagi buta karang diaorang
taknak pulakk . aiyarrkkk . ape-ape pun , sabar je laa .


Cuti-cuti ni kan , mentang2 lah baru
habis Ujian Bulanan , bukan main lorhh Nina berehat .
Sampaikan lupa semua kerja sekolah cikgu bagi . Ape kena
buat pun dah lupa . Masalah-masalah . . HAHAHAHA !
(tak sedorr diri na SPM) kahh3


P/S : ape sahaja yang berlaku kan , Nina tetap nak jadi
orang yang pertama wish my prince charming tu punya
birthday . Sebab ape tau , sebab Nina tau kitaorang
jauh sangat , so susah nak jumpa . Jadi , Nina tetap
nak bahagia kan diri kitaorang masing2 walau kitaorang
berjauhan http://www.cute-smiley.com




If I could reach up and hold a star for
every time you made me smile ,
I would have the whole
night sky in the palm of my hand





Monday, March 14, 2011

NEWS ! I need all of peoples attention !



[ATTENTION]


Kerajaan memberi amaran kepada kita semua supaya
berhati2 apabila keluar dari rumah ketika hujan .
kemungkinan radioactivity yang bocor dari jepun
boleh merebak ke seluruh Asia .


antara berita-berita baru yang mampu didapati oleh
Nina adalah . . .




[08:58 ET Isnin, 9:58 pm di Tokyo] Lebih dari 550.000
pelarian gempa dan tsunami berada di 2.500 tempat
penampungan pelarian di enam wilayah pada hari Isnin ,
perkhidmatan Kyodo News melaporkan .


Dalam 65 tahun selepas berakhirnya Perang Dunia II,
ini adalah yang paling sukar dan krisis yang paling
sukar bagi Jepun, "kata Perdana Menteri Naoto Kan
wartawan pada sidang akhbar yang disiarkan televisyen
Minggu. "Kami Jepun mempunyai banyak kesulitan di masa
lalu, tapi kami mampu mengatasi kesulitan-kesulitan
untuk mencapai masyarakat yang damai dan sejahtera
kami telah mampu membina," kata Kan. "Jadi berkaitan
dengan gempa dan tsunami, saya yakin bahawa orang
Jepun boleh bersatu untuk bekerja sama .




Dan . . di bawah ini adalah perubahan struktur muka bumi
di Jepun . Lihat kelainan nya melalui sebelum dan selepas .




BEFORE . . . >


AFTER . . . >



Kita sama2 doakan mereka supaya selamat yea .
dan kepada Malaysia , kita harus bersyukur kerana
terhindar dari bencana seperti ini , namun kita
haruslah mengambil iktibar dari setiap kejadian .
Kita juga kena pikir jugak kan yg kalau kita
terhindar dari bencana mcm ni , mungkin negara
kita akan terima bencana dari segi penyakit
plak kan ? SENTIASA INGAT KUASA ALLAH
TU SANGAT BESAR DAN TERLALU AGUNG .

*Ibu aku kata , apabila bencana besar semakin banyak
menimpa , itu adalah TANDA BESAR KIAMAT . huhh =.=


lastly , ade sedikit tambahan .



P/S : Telekom Malaysia (TM) kini mengumumkan ~
Pengguna internet di Malaysia mungkin menghadapi
sedikit masalah pelayaran ekoran daripada beberapa
kabel yang menghadapi masalah akibat tsunami
yang melanda Jepun .