Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Saturday, March 12, 2011

Ya Allah , selamatkan lah mereka . . .




Assalamualaikum w.b.t .

Ape perasaan anda semua sewaktu melihat visual
yang terpapar di television anda tentang gempa
bumi dan Tsunami di Jepun ? memang meremang bulu
roma ni ketakutan melihat kuasa Allah .
ini baru sikit kan . Belum lagi yang lebih dasyat
pada kiamat yang akan berlaku suatu hari nanti .
Gentar rasanya . YELAHHH , setiap hari dieberita
kita dikejutkan dengan mcm2 benda yg tak enak
didengar . Perbuatan manusia yg mlmpau2 skang ,
bila dah jadi mcm ni . . hurmm mmg kesian dan sedih .
Membuatkan diri terbangun dari keseronokan duniawi
ni semata-mata .

Bayangkan , ramai dah orang yang meninggal sekejap .
Then bangun balik . Semua mereka bertuah kerana
dapat insaf dan diberi lagi peluang kedua .
Korang nak tahu ? Tahun lepas , cousin Nina punya
jiran meninggal kejap . Bila dia dha bangun balik ,
dia cerita dekat orang dan suruh mengambil nya sebagai
iktibar . Korang tau ape dia ? Nabi Muhammad kita hanya
berbisik kepadanya , bahawa menyuruh semua umatnya
banyakkan berzikir kerana dunia ini sudah di
bongkok 3 (terlalu tua) . hurmmmmm .
dan dia dah rasa mcm mana mati tu . umpama
pedang yang membelah dada sakit dan peritnye .
Kalau bnyak dosa , cuba korang bayangkan ?
Lebih teruk dari tu kan ? hurmmmmmmmmmmmm

Kita selalu jugak dikejutkan dengan cerita Illuminati ,
freemason yang terdapat dalam lagu Lady GaGa , Rihanna ,
Kesha dan berbagai lagi artis lain dan setiap konsep
pementasan or pape je la yang membabitkan illuminati
serta mesej2 setan ni . Pernah tak korang terpikir
diaorang tu semua menyeru2 dajal tu datang sedangkan
umat Islam ni takmau sgt benda2 tu terjadi .
Itu baru satu perkara yang kita tak berapa sedar .
Belum pikir lagi ni yang dosa lain2 kita buat , tiru
sampai kita tak sedar . huh nak cerita panjang kat sini
mmg tak larat la nak type . So , korang google sendiri
la ehh .

Lagi satu . . korang mesti rasa cuak kan kalau
tengok filem 2012 dari mat salleh tu ? Betul2
menakutkan . Tapi korang jgn la percaya eh dengan
tarikh yg diaorang ckp dlm cerita tu . Just amik
iktibar je la . Tapi mmg rasa cuak sangat2 bila
igt2 balik ade kajian mengatakan 2012 kiamat la .
2011 la ape la . . korang kata tak percaya pun ,
tapi hati ni ? mesti korang kata TAKUT AMAT SANGAT
kann ? kann ?

JADIIII . . .

kita sama-sama lah berdoa semoga dunia ni
panjang lagi . Doa la jugak semoga ramai yang
terhindar dari buat dosa dan dapat hidayah cepat2 .



PALING PENTING !
sumbangkan doa untuk semua rakyat dekat Jepun
sekarang yang terkena musibah . Semoga diaorang
diselamatkan dan tabah mengharungi dugaan .
Doa jugak semoga kita pun terhindar dari musibah
sebegitu . . .

AMIN~


P/S : Gulp and gasp . . I am SO SPEECHLESS .

Thursday, March 10, 2011

STRESS !



Assalamualaikum blogger2 semua .
Nina betul-betul tak ada idea ni . Yelah kan , dah la blur gila
nii . Hurmm . Ni pun menaip tengah pagi buta . Tak boleh tidur
kot memikirkan exam math jap nanti dalam beberapa jam lagi .
Bayangkan lah , Nina dah lah math kureng . Tak suka pulak tu
sejak lahir lagi . ggggrrrr . yang tambah lagi bengang tu
kan , dah la baru UB . Tapi bukan keluar setakat chapter 1 and 2 ,
tapi ada tingkatan 4 sikit . arghhh ! Yang baru blajar pun dah
lupa , inikan yang lama2 . MEMANG TAKKK LAAAA .
Wahai paper exam ? kenapa kau harus buat aku macam ni ha !
aiyarrkkk . nasib la Nina ni masih ade family , boy
dan adek2 angkat yang sentiasa bagi support dan happy kan
Nina disaat stress ni . huhh . lagi2 adek ewon tu yang
habis2 buat Nina gelak . HAHA memang gila kepala hotak
terus tak stress . hahaha . tapi apeapepunn . untuk
exam esok , AKU TETAP STRESS ! huhhhh !
STRESS betul lahhh ! erghhhhhhhh ! (menggelabah)http://www.cute-smiley.com



P/S : Hopefully dapat jawab and mengingati semua nya .
AMIN~


Monday, March 7, 2011

"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"

Assalamualaikum .
hohoho . blogger2 semua nak tahu takk . Baru-baru Nina
log in blogger ni kan , Nina nampak la ade new post .
Nina sangat tertarik la nampak ade blogger
yang post entry dengan gambar emily ni . Nina dah
la peminat emily . Then , baca punya baca . opocott
mak aih . Link blog Nina ada lahh . Saje2 la gedik2
check shoutmix . Memang dia ada inform dia tag Nina .
hehe . dari Nina tak tahu nak buat ape sangat .
Memang bagus la kena tag . Anyway , THANK YOU SO MUCH
Cik Pizahpijah :D

Okay , ni semua berkaitan dengan banner dekat bawah ni .
Bukan Emily The Strange yaww . tapi , Nelly The strange .
Nina agak berminat untuk join Bloglist ni . so Nina pun join .
Korang pulak ? adakah anda berminat ?

Kalau minat ? BOLEHHHH ! jom laaa :)



Tapi . . . !!
macam biasa okay . ade syaratnye . .
So easy and simple . Kacang je . .
Ikot step2 mudah ni aje okay .



1. Just copy banner dekat atas ni dan link kan ke
ENTRY INI YEAHH

2. Buat entry bertajuk "Saya nak join bloglist Nelly The strange"

3. Korang yang tak follow dia . Kalau nak join . Mesti follow tau !

4. Pilih nak masuk kategori mana . samada > OTAI , SEMPOI or COOL .

5. Tinggalkan link entry anda ke ENTRY INI AWW . senang lah sikit dia nak menjengah ke blog korang balik
dan baca entry korang .

6. Tarikh tutup penyertaan ni , 29 MARCH 2011

7. Tag 3 blogger



huhh amacam korangg ? senang je kan ? haa .
sekarang tiba masa untuk Nina pilih kategori .
of course laa . mengikot bak kata adik angkat Nina .
"Hidup mesti SEMPOI" . .

Jadi Nina pilih kategori "SEMPOI"



I wanna tag :
http://princessmieril.blogspot.com/
http://blogger-atyqa.blogspot.com/
http://www.suzie284.com/



Hari yang buatkan aku gabra . .



Assalamualaikum semua blogger . .
Selamat sejahtera dan salam 1 Malaysia . .

HARI YANG BUATKAN AKU GABRA !

huhh . kenapa yeah dengan harini ? awhh .
please laa . Actually Nina nak gabra pasal
today nak exam science . memang la kan half day
free tanpa exam . Tapi after recess and blablabla
sampai la pukul 12 baru lah start exam kan .
Tapi yang agak geram ni . Pagi-pagi Nina dah sedikit
gabra . ohh mengapakahhh ? hahh . Gabra sebab
pagi2 dah ada sport check . huhh ? PELU KE AKU GABRA ?
Tak la gabra mana . Tak de buat salah punnn . Tapi
gabra sikit kalau key chain dekat beg tu kena
rampas . Iyelah , selama ni kena rampas enn .
Sedangkan key chain bear pun kena rampas , inikan
key chain loceng besar kesayangan Nina tu . Memang
kaw2 la kena kan . hehehehehe . Then lagi pulak , gunting
kalau tajam pun nak dirampasnye .
aiyaa . nasib tak ada ape masalah . . .

Huhh KORANGGGG ! korang nak tahu . today kena raba lah
dengan cikgu . Tapi cikgu girl lahh . Nak check ade
sorok handphone ke ape ke kan . Tapi . . boy tak kena
pun mcm tu . haishh tak adil betul . .laki pun bole
ape buat sport check mcm tu jugak . tapi sedia maklum
laa . cikgu laki la check kan . wekk :p
paling best kan . . ade salah sorang kawan Nina ,
stokin dia terus kena cabut . aduhh . kesian nye
mereka2 yang kena . .

Haa . korang tau tak , budak yang serah diri bagi
liquid , mak aihhh . . sebeban tau tak liquid nye .
Macam boleh jual balik tau takk . fuhh .
Kalau dah kena rampas ape yea diaorang buat ? huhu .
Lantak laa . janji Nina tak bawak barang mcm tu . .
CUMAAA ! nama Nina kena tulis la tadi sebab pakai
serkop separuh . . aiyaa . Tapi ada budak lain
terlepas ape . Nama diaorang tak kena punn . Nama Nina
jugakk kena . haiyaa .

For last . . Nina amat gabra time last tadi la .
Exam Science paper tak sempat jawab . bahagian subjektif
yg belakang2 . BAYANGKAN ! betapa BENGANG nye diri ini . .
1 hour . . aduh tak cukup la . . tapi Nina pun satu . .
yang salahnya Nina pergi dok pikir lama2 sangat .
mana tak nye . aduhyaii ! jahanam lah markah science
aku macam ni ! ggggggrrrrrrrrrrrrrr !http://www.cute-smiley.com

dah la Nina tak suka science . haha .
takpe2 , esok mesti bersemangat sebab paper BM
dan English . macam ni baru lah fav ! Minat
bahasa2 ni kot :D




P/S : Takpe la kann . secara kesimpulan nye , ini lahh
detik2 waktu yang agak indah . Detik ni akan jadi manis
bila dah keluar sekolah nanti . Yang pasti detik ni hanya
sekali . . Tak akan berulang lagi . http://www.cute-smiley.com