Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Monday, February 21, 2011

KENAPA ?




arghh ! KENAPA ? KENAPA ? KENAPA ?

KENAPAAAAAA ?!

Nina rasa . . . . . . . .








SAKIT PERUT laaaa . . .








haha . ni tandanya ada lah ni mana makanan Nina
pergi beli dan makan yang agak tak bersih .
selalu kalau Nina sakit perut mesti akibat ni .
haiyyaaa . ape2 jeh laa .

huhhhhhmmmm








P/S : hurmm . sakit banyak sakit jugak . sakit jiwa ,
sakit hati , sakit perut , sakit sana sini . .
SAKIT RINDU . . . haihh .
nak mana satu ? MACAM-MACAM ADA . hahahaa :p




Sunday, February 20, 2011

Kawan saya AGAK LAWAK . .



Kawan saya AGAK LAWAK ? haha ape nye cerita ni eh ?
hahahahahahahahaha

okay2 . maybe bagi korang tak berapa lawak or tak lawak
langsung . tapi , seriously lah , dekat sekolah kitaorang
gelak terbahak2 . Lagi2 Nina . . haha . okayy .
ceritanya macam ni . .

ni lah dia sebahagian cerita tak boleh bla dengan dia :D



Dalam kelas Nina , ada seorang budak dalam kelas Nina ni
nama dia . . Nini. . ouchh nama dah hampir2 la . . haha
tapi dia ni serious weyh blur giler . (opsss sorry yeah Nini) .
bukan nak kata ape yea korang , walau dia blur , dia
ni baik aww . Dah berapa kali dah dok ajar dia jadi
pendengar yang baik dan jangan blur . tapi tetap gitu
jugak dia . . aduhyai . . takpelahh . Biarlah dia eh .
Janji ROCKKKSSS ! memang best la kalau sembang and gurau2
dengan dia . Dia sporting habis . . hahh . dia ni pun kan
lain orang cerita , lain dia pikir . Lain orang tanya ,
lain dia jawab . SERIUS LAWAK ! haha .

Mula2 . . Nina duduk lah dalam kelas dan macam biasa
buat kerja sendiri . Tiba2 . . dia datang dekat Nina .
Dia offer Nina kerja sebab sebelum ni Nina sibuk sangat
nak kerja kan . Dia offer dua kerja . Satu , kerja dekat
kantin sekolah rendah agama . Tapi kena hari-hari2 lahh .
Pakai nye kena hari2 bertudung lah . hahh . itu tak jadi
masalah . Tapi hari2 susah pulak kan . Tahun ni nak SPM .
huhh . Then Nina tanya-tanya lah kan macam ni
"Alar weyh , aku segan lah . Aku bukan kenal pun orang
area kau tu . Lepastu siapa je yang kerja sekali dekat sana ,
tak kan aku sorang ?" Dia pulak kata lah terus . .
"Alar . . Hatim ada , Reza ada . . ." dan blablablabla
lagi la dia sebut .

Halamak aii . dah aku dengar dia cakap macam tu ,
tak banyak bunyi lepas berapa masa lepas tu aku
datang la dekat Hatim kan , nasib la dekat Hatim
sorang je . Aku datang la dekat dia tanya
"Weyh Hatim , kau ada kerja dekat sekolah rendah agama
dekat LD ke ?" Hatim dengan confident dan dengan cepatnya
jawab "TAK , mana ada . ." aku pun tanya lagi sekali tapi
dia tetap jawab tak . Aku pun heran seribu HERAN .
Aku pun pergi lah balik dekat si Nini tanya dia .

Korang tau tak ape Nini cakap ?!

"Ya Allah , Nina . . kau ni terburu2 lah . Mana
ada aku kata Hatim kerja dekat kantin tu semua . . "




"AKU KATA HATIM SELALU AMIK ADIK DIA DEKAT SEKOLAH"




MASYALLAH ! aku nak guling pun tak boleh sebab dekat sekolah
kan ? aku nak lompat2 gelak beruk pun tak boleh jugakkk .
Ya Allah . Lain aku tanya , lain dia jawab ? Ya Allah . .


HAHAHAHAHAHA ! http://www.cute-smiley.com




okay , lagi satu punya offer kerja dia kata macam ni . .
"Haa . . yang lagi satu kerja tu dekat pantai . . jadi crew"

Dekat pantai ? Jadi crew ? Crew ape ?

Aku pun selamba badak buat lawak bodoh ,

"Kerja apa seyh kau offer aku ni ? dekat pantai pulak
tu . Kerja TAHAN OMBAK eh ?" http://www.cute-smiley.com

Berderai dia dengan aku gelak . haihh mak cik oitt . .
cakap biarlah jelas . Rupanya . .
Kerja DEKAT DENGAN PANTAI . Macam tolong2 orang katering
gitu lah . Tapi buat dekat area pantai sebab itu pilihan
lokasi bagi orang yang nak buat reunion . So kerja tu hanya
sehari je . Just tolong angkat2 makanan aje . Alahaii . .

pelik2 kawan aku sorang ni . Lepas tu , kalau kitaorang
bercerita kan , lain kita orang cakap , lain dia
tanya semua merepek jadi cerita lain .
HAHAHAHA !

aduhaiii sayang oiittt . PECAH PERUT laaa . .



*Tapi bagus gak ada orang macam ni . Meriahkan
suasana . Boleh gelak hilang tention . HAHAHA :D




http://www.cute-smiley.com
P/S : Mai aii . habis la Nini kejar Nina satu kelas
esok sebab post cerita ni dekat blog Nina . hehehe =='