Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Saturday, February 5, 2011

BEREHAT !



GOODBYE untuk sementara waktu .
BEREHAT japp :D

Mungkin dalam minggu ni Nina akan berehat dari
blogwalking dan post entry .
Bergantung kepada keadaan okay .
Nina dah form 5 . So kena banyak focus untuk pelajaran .
So tak boleh main2 . harap korang semua paham ye .
Okay , take care blogger semua . Bye , Assalamualaikum :)


P/S : Wish and pray the best for me yeah .
mmmmmmmmmuuuuaaaaaahhhhhxx :)



Friday, February 4, 2011

Entry khas buat Amiril . .




Assalamualaikum . . holla blogger2 semua !
Haaaa harini bermulanya 5 February 2011 !
Dan mengapa dengan tarikh ini ? YEAHH ! Tarikh ni
menjadi sejarah buat Amiril Athirah .
Yeahh mengapa yea rasa2 ? huh ini kerana hari ini
adalah hari ulang tahun tarikh lahirnya insan yang baik hati
ni ke dunia ni . whoahh baik hati ? YES ! BAIK HATI !
itulah sifat dia . Amiril ni kawan Facebook Nina yang telah
diangkat menjadi BFF atau BESTFRIEND FOREVER Nina !
hoyeahh . walaupun kami tak pernah lagi berjumpa , kami
dah rapat macam dah lama je kenal . Actually Nina rapat
dengan ramai orang . Tapi kalau dekat FB yang paling
rapat of course la dengan Amiril kesayangan ni . .
haa , korang nak tau , Amiril ni umur dia 16 tahun .
Dia muda setahun dari Nina . Walau umur kami berbeza ,
namun itu bukan penghalang yea untuk kami terus berkawan :)




Dengan ini , Nina nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY dekat Amiril
yeah ! dibawah ni adalah beberapa wish untuk Amiril . .http://www.cute-smiley.com




1.Semoga panjang umur dan murah rezeki
2.Semoga berjaya dunia akhirat
3.Semoga sentiasa cemerlang dalam pelajaran
4.Semoga kita kawan SELAMA-LAMANYA
5.Semoga kita akan berjumpa satu hari nanti

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



6.SEMOGA CEPAT-CEPAT BERTEMU
DENGAN SUNSHINE AWAK TU
SI FAIZAL TAHIR ! hehe http://www.cute-smiley.com


Happy Birthday to you ,
Happy Birthday to you ,
Happy Birthday to Amiril . . .
HAPPY BIRTHDAY TO YOU ! ~

Allah selamatkan kamu ,
Allah selamatkan kamu ,
Allah selamatkan Amiril . . .
ALLAH SELAMATKAN KAMU ! ~

"Ya Allah , dengan sesiapa sahaja aku berhubungan ,
selamatkanlah hubungan kami dan berikanlah kami
kebahagian sebagai saudara sesama Islam ini agar
sentiasa bertegur sapa dan saling mengeratkan hubungan
silaturahim agar hamba-hamba mu ini dapat hidup dalam
keadaan aman dan harmoni . Selamatkan lah juga semua
umat Islam dan semua kenalan-kenalan ku agar mereka
sentiasa hidup aman sejahtera"
Amin . . amin yarabbal alamin . .~

okay lah itu sahaja yang bermain difikiran dan sudah pun
diluahkan . harap2 tak ada yang kurang . Al maklumlah . .
tulis entry ni pukul 3.20 a.m . Itu pasal blur je kan .
HAHA . diharapkan tuan punya badan yang sambut birthday
ni suka la kan dengan entry Nina yang tak seberapa ni .
daa . ILY http://www.cute-smiley.com



P/S : ♥A friend is someone who reaches out for your hand . . .
and touches your heart♥


Thursday, February 3, 2011

Follow 300 orang blogger !



nilah BUKTI dah follow lebih had . .
view lah kalau tak percaya !

awhhhhh TERUJA nya follow ramai orang ! http://www.cute-smiley.com

OH MY GOLD ! korang
percaya tak yang nina dah follow orang seramai 300 orang blogger ?
Tak sangka , follow dan follow balik last2 jadi banyak macam ni
sampai LIMIT dah ? aiyarrkkk tention betul . . http://www.cute-smiley.com

Hohh . betul2 tak sangka lah dah follow
sebegini ramai orang . ehh tapi . . . JAPPP !
Follower Nina baru 248 kan sekarang ni ? haishh .
aisemen . Ini bermakna ada lah yang tak follow Nina balik .
Bukan setakat ada , tapi LEBIH DARIPADA ADA !
jauh jugak yeah beza ? huhh . huhrrmm . Tapi takpe la ,
Nina ikhlas follow korang . Nina suka tengok macam-macam
berita terkini dari korang .

Tapi yang Nina rasa tak sedap hati sangat ni , dah
sampai keluar LIMIT tu waktu Nina follow orang tadi .
aisemen . macam mana ni ? Lepas ni kalau orang follow
Nina dan mintak follow balik tak bolehlah Nina nak
follow balik kan ? Tak kan lah orang lain yang Nina
dah follow dan dah jadi fav Nina tu Nina kena unfollow
pulak .TAK ADIL dan TAK SEDAP HATI lah . . .
Ape mau buat ni ? Blogger2 semua , bagi yang tak
sempat di follow balik Nina mintak ampun yea . Maafkan Nina yea ? http://www.cute-smiley.com



Nina betul2 tak dapat follow korang balik . .




P/S : Nina percaya , kalau korang semua
ikhlas follow Nina , korang tak kan unfollow Nina balik kan ?
Itu pun kalau korang BETUL-BETUL IKHLAS la kan ? huh Terpulang
dekat korang la . hak masing :)
Nina bukan apa , kalau lah dapat follow balik semua orang yang
dah follow Nina , bukankah itu lebih baik ? Tapi ? Apa kan daya . .


Wednesday, February 2, 2011

Nina nak jadi . .



Nina nak jadi . . .

Nina nak jadi seorang yang tak berpura-pura happy
walau hakikat tengah sedih .

Nina nak jadi seorang yang tidak terlalu
memikirkan orang lain atau masalah sampai Nina
migrain macam ni http://www.cute-smiley.com

Nina nak jadi seorang yang tidak TERLALU MENGHARGAI kawan
sampaikan diaorang boleh pijak kepala Nina .
Dekat Nina time senang , time susah ? Buat dek jeh .

Perkara ni betul-betul buat Nina rasa kecewa yang
teramat lahhh sangat +______+

Nina nak jadi seorang kawan yang terbaik buat
semua orang ketika susah dan senang .

NINA NAK KAWAN YANG SUSAH SENANG BERSAMA . . !!!

macam . . . . adalah sorang ni . Tapi , . . . .
keadaan kurang mengizinkan . hurmmmmm .
Biar lah hanya Allah dan saya jeh yang tahu siapa
orang tu ye . Dia memang kawan yang SANGAT BAIK :)

Aku betul2 harap kau baca ni weyh . Aku betul2 harap
kau sedar ni weyh . AKU SAYANG SEMUA KAWAN AKU okay .
expecially kawan aku yang ada sorang ni yang takpernah
sakiti hati aku . SAYANG KAU WEYH !

walau Nina nak macam yang dekat atas tu kan , tapi kan
Nina tak sampai hati nak macam tu . . sebab . .
APE PUN JADI , walau korang suka buat cerita tentang Nina ,
bila time Nina susah lupa Nina ke ape ke , Nina tetap
sayang korang tau tak . SEMUA KAWAN NINA aww .
Nina tetap akan jadi Nina yang memikirkan orang , hargai
kawan melampau2 sampai orang pijak kepala Nina pun biarlah .
Walaupun Nina ni panas baran , dengan kawan . .
Nina sanggup sabar . sebab ape tau ? sebab Nina sayang korang
sangat2 . . .http://www.cute-smiley.com


P/S : I love all of my friend even they not appreciate
me as their friends at all . There's only one THE BEST
FRIEND of mine . Let only God and me who know it .
Friends always there for you when you happy , but
when you sad , they might ignore you easily .


AWARD from Miss Fatin :)



Hello blogger2 semua . huhhh ! Nina dapat
award dari seorang blogger yang comel ni yang
bernama Fatin
Hurmm . Nina diseru melalui shoutmix semalam untuk
terima award ni . Terutama sekali , Nina nak ucap maaf
yang teramat sangat sebab lambat amik award ni .
Kerana . . adalah beberapa masalah peribadi . I am so sorry .
By the way , Nina dah amik sekarang . HAPPY dan
bersemangat ni nak jawab soalan . huh ? jawab soalan ?
YEAHH ! jawab soalan la pun macam biasa kan http://www.cute-smiley.com




UCAPAN UNTUK PEMBERI AWARD :

Terumatama sekali , Nina nak ucapkan Assalamualaikum W.B.T
dan salam sejahtera serta salam 1 Malaysia .
Nina nak ucapkan Terima Kasih banyak2 juga sebab sudi
jemput Nina melalui shoutmix untutk terima award ni .
Nina harap kita sama2 akan berjaya dunia akhirat dan
still dapat contact lagi melalui blog ni . Nina juga
nak ucapkan selamat berblogging dengan Fatin , semoga
blogging selama-lamanya . huhu . .

BUKU , NOVEL YANG DIMINATI :

hurmm . Nina memang nak ikotkan semua buku tak suka
baca . baik komik ke ape ke tetap tak suka .
Novel ? huh lagi la jangan harap . tapi jangan terkejut yea .
Nina sangat suka baca KAMUS ! HAHA ! pelik kan ? HAHAHA !

LAGU KEGEMARAN :

Papa Americano-We no speak
The Ready Set-Love like woe
Bruno Mars-Grenade



huhu . sudah menepati syarat pun . HAHA ! amacam ?
okay tak ? huhu . anyway , Thanks sangat2 atas award ni
ILY darlhttp://www.cute-smiley.com






Monday, January 31, 2011

Form 5 student :D



Hello blogger semua ! Assalamualaikum
dan salam 1 Malaysia ! Happy nye today !
Harini sepatutnya kena pergi sekolah , tapi tak pergi pulak ,
kaki buat hal , sakit sangat pulakk dahhhh . Tapi tetap Happy
sebab sebab dapat bukak blog ni dengan Happy nye :D
hurm walau kita sedang gembira , kita juga kena beringat
yang ada orang ramai susah diluar sana . Maybe kawan2 yang
menjadi mangsa banjir sekarang tapi kita taktahu kan ? huhh .
Lagi pulak pasal kes dekat Mesir tu yang tengah kecoh sekarang .
Dah la kesian dekat kak yanna iaitu kak sedara Nina yang belajar
dekat sana amik medic . Really hope that all people and Muslim's
will be safe wherever they go . AMIN~

By the way , sempena tajuk post kali ni , Nina nak
show sikit gambar yang baru snap semalam
dan ade 2 lagi gambar yang di snap hari tu .
Budak sekolah zaman sekarang memang gilaaa bergambar ?
HAHAHAHA ! ye SAYA TAHU ! http://www.cute-smiley.com







P/S : Aksi budak ngokngekkngokkk memang macam ni .
HAHAHAHAHA ! Ni lah ciri2 pelajar CEMERLANG ! http://www.cute-smiley.com

PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT




Nina kurang pasti samada ini cerita baru atau lama .
Tak peduli lah kan , asalkan siapa tak tahu lagi ,
tolong share dan amik iktibar dan berhati-hati okay .


HATI2 DENGAN 'CERMIN' DI HADAPAN ANDA BILA MENCUBA PAKAIAN BARU DI DALAM BILIK SALIN PAKAIAN DI KEDAI2 ATAU SHOPPING KOMPLEX ATAU ANDA BERADA DI TANDAS2 AWAM DAN HOTEL2

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati. Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin dua arah?.Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya dua arah tapi untuk di kawasan tumpuan awam :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI) Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat). Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI".




kalau korang sentuh cermin yang ori , akan ada jarak
antara kuku anda dengan cermin . tapi kalau yang tak ori
tu , takde jarak , jari terus bertembung .

sumber : didapati oleh notes seorang pengguna Facebook .
sharing is caring :)

P/S : Wanita selalu ditindas . Wanita juga selalu teranaiya .
Namun JANGAN FIKIR KAMI LEMAH ATAU BODOH ,
KAMI TETAP PANDAI SERTA TETAP KUAT DARI SEGI MENTAL
DAN KETABAHAN JIWA OKAY !