Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Saturday, January 29, 2011

Tanggungjawab dan Tugasan



(saya mula terfikir akan tanggungjawab dan tugasan . .)

Hello blogger semua . Assalamualaikum kepada
semua umat islam sekalian . hahh . korang perasan
kan sejak akhir-akhir ni Nina agak jarang update blog ?
ohh itu kerana busy dengan sekolah . Sekolah sememangnya
teramat penting buat Nina bagi tahun ni . SPM menanti ,
homework melambak menanti , study yang kaw2 pun mariiiiii .
yeahh .


hari demi hari , detik demi detik , Nina semakin busy
dengan sekolah dan mula mementingkan sekolah lebih
dari segalanya . Begitu juga dengan tanggungjawab dan
tugasan yang mesti Nina titikberatkan . huhh
(ayat tak boleh blah)

So , cuti untuk raya cina yang bakal datang ni
bukan lah masa untuk ONLINE sahaja and bersuka ria
tetapi sebagai setiausaha kadet remaja sekolah ,
Nina kena lahh start buat buku laporan yang WAJIB Nina
hias dan tulis sendiri tanpa susah kan guru . haihh
selama ni jadi setiausha tak pernah2 pulak buat benda ni ,
baru tahu lepas hadirkan diri ke kursus kepimpinan
yang jadi Setiausaha kelab ni jangan nak harap kat cikgu je ,
mesti buat sendiri ! Habis selama ni ? macam tahun lepas ?
Tau2 buku laporan tu dah siap je dan tunggu sign je ?
huhh siapa buat ? MESTI LAH CIKGU TOLONG BUATKAN !
AMALAKKKK ! memang tahap gaban dan menyusahkan cikgu ni .
aisemenn . tapi takpelahh . tahun ni Nina berazam untuk
jadi yang terbaik . so apa lagi kan ? TEBUS lah balik dengan
habiskan masa cuti ni siapkan buku laporan tu . hehe :D

Tahun ni nak active ape-ape anjuran yang ada dekat
sekolah tu lahh . Macam KAWAD ke , ape kee . HAHAHA!
buang tebiat peee mak cik Nina ni ? HAHAHAHAHAHA !

Masa mesti cukup , jangan tangguh kerja , homework
MESTI SIAP , tanggungjawab dan tugasan mesti laksanakan ,
solat 5 waktu jangan lupa , doa banyak2 , tidur cukup ,
aktif aktiviti luaran , aktif belajar , balik rumah
selak buku , buat latihan .
ohhh ibu , ohh abah , ohh guru , ohh pak cik ohh mak cikk
SAYA BERJANJI saya akan RAJIN tahun ni ! :)


P/S : Begitu juga tanggugjawab dan tugasan sebagai
pelajar dan juga SPM candidates 2011 ni . Kena la rajin
belajar bersungguh-sungguh nak target yang cemerlang
untuk tahun ni supaya SPM punya result boleh KAW2!


Sunday, January 23, 2011

Hari merentas desa [22 January 2011]

Ini adalah serba sedikit gambar-gambar yang ala-ala
merentas desa tak merentas desa . macam mana tu yea ?
YEAHH . tajuk je tulis merentas desa . tapi gambar part lari
takde kan ? HAHAHA ! oh yeah . Ni berlaku semalam .
Nina lari separuh jalan je sebab tahun ni Nina diserang
sakit dada dan sakit kepala yang melampau sewaktu berlari
sehingga mengakibatkan diriku terduduk di tepi jalan ,
lalu diselamatkan oleh seorang ahli rela
perempuan dan dibawa ke cik hafawati iaitu budak pbsm a.k.a
penyelamat saya pada waktu itu . ape pun , terima kasih
banyak-banyak yeah hafawati dan kepada cikgu sirom yang telah
menghantarkan saya balik kerumah :D





malu-malu kucing :D



3 model selamba :p



kegilaan ku terserrrrlahhhh :D



muka jadi gelap dan tak boleh blahh . budak
sebelah ni je maintain . HAHA



Gadis ayu kot . . HAHA



3 budak gilooo :D



berehat dulu sebelum lari . HAHA






gambar ni telah di snap menggunakan
camera Encik Ridhuan . dan model gambar ini adalah
NiNaBaNaNa , Mira & Ayu .
amacam ? ade macam model ngokngekkngokk tak ? HAHAHAH !
jangan salah anggap . Nina je yang gila dalam gambar tu ,
kawan Nina tak . HAHAHAHAHA :D
mentang-mentang sementara nak tunggu siapa menang , sakit
pun dah redha , boleh pulak "posing ala-ala budak terlampau" ?
HAHA . ye laa , dah lepas stress tak dapat habis kan larian tiba2
untuk tahun ni , dah la last year dekat sekolah , jadi nak
hilangkan stress buatlah muka orang gilaa macam dalam gambar tu .
hohohohoho :D



P/S : Sedihnya untuk tahun terakhir tak dapat habiskan larian .
aisemenn . hurmm . sedih jugak , sampai sekarang
tak test lagi check doktor , ape sebab jadi macam ni . huhh =='