Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Saturday, January 15, 2011

Award for my 200th Follower !




Heyyaaa blogger2 semua . Assalamualaikum ,
salam sejahtera serta salam 1 Malaysia .
Haa ini adalah entry khas buat follower Nina yang
ke 200th . Hoyyyeaaaahhhh ! Nina rasa happy sangat
dan berbesar hati ni ! Actually dari semalam ni haa
dok usha2 kan siapakah follower bertuah yang bakal
menerima award ni . Tak sangka lah pulak harini
follower dah 201 . Tapi yang Nina nak cari ni follower
yang ke tepat2 200 !! hoho . SIAPAKAH ? ohh SIAPAKAH ?
jengjengjenngggg . tadaaaaa !







Miss Ferra!!






Hoyeahh ! ewah ewahhh ! goyanggg goyangggg ! hehe .

By the way , Nina sudah follow balik blog dia yang
cute miutttt tuh . . haa ! bagaimana korang semua
pula ? hoyeahh hoyeahhh . ahaaa ahaaa , ape lagi . .
korang pun TERJAH dan FOLLOW lah balik blog dia yea :)


http://ferrafareez.blogspot.com/

disempana ini , Nina nak buat survey serba sedikit tentang
blog Nina ni . .
jawab lah yea berapa soalan merapu meraban ! :D
(jangan lupa amik yeah award ni dan gambar kat atas tu skali :D)



1 . Apa pendapat anda tentang blog NiNaBaNaNa's Life ni ?

2 . Apakah tujuan anda blogging , blogwalking & follow orang ?

3 . Perkenalkan kepada Nina dan semua blogger siapakah orang
pertama atau sumber inspirasi anda ber-blogging ?

4 . Cadangan & kritikan tentang blog NiNaBaNaNa's Life ?





*OPSSS blog ni ada copy right . Pandai2 lah eh anda copy :)


P/S : Mencari blogger2 yang PERAMAH , LUAR BIASA dan SUPERB ! :D

Thursday, January 13, 2011

Mama Cyda 1st Giveaway



♥Mama Cyda 1st Giveaway♥

Tarikh tutup 18 Feb 2011

Nina telah di tag oleh
seorang blogger ini untuk join contest ni .
Saya telah di tag oleh Cik Nini

Tuan punya contest ni adalah Mama Cyda

Contest ni ada beberapa syarat .
Antara syarat-syarat nya adalah ;

1 . Terbuka kepada semua blogger (Malaysia sahaja)
2 . Jadi follower blog dia
3 . Buat entry tajuk "Mama Cyda 1st Giveaway" .
4 . Letak gambar di atas dan letakkan juga di sidebar (WAJIB)
5 . Tag 3 orang blogger (lebih pun boleh)
6 . Tinggalkan link dekat comment blog dia .


Senang jeh kan ? kalau korang nak lebih detail
dan lebih meyakinkan , ye pergi blog dia lahhh :p

I wanna tag to :
Nub
Miss Chiorika
Rahim Pandai


P/S : Good luck kepada semua peserta ! :)

*OPSSS ! blog ni ada copy right . pandai2 lah eh korang
copy :)


Monday, January 10, 2011

FAKE story REVEAL !




Assalamualaikum wahai readers dan
blogger2 serta follower yang dihormati dan dikasihi sekalian .
Pada hari ini Nina ingin berkongsi sesuatu berita gembira
tentang Facebook . yeah kenapa dengan Facebook ?
Yeah , seperti yang anda semua ketahui , baru-baru ini kita
digemparkan dengan cerita yang kurang sedap didengari
berkenaan Facebook akan ditutup pada 15 March .
Adakah itu benar ? OHH TIDAK SAMA SEKALI !
kesemuanya terbukti apabila saya baru sahaja menyiasat dan
menemui bukti tentang berita ini adalah FAKE dan rumors
semata-mata . Diminta anda semua jangan mudah
terpengaruh . Meskipun hal ini benar-benar akan
berlaku , apa kata kita tunggu dan lihat sahaja selepas
15 March nanti okay ! Tapi , kalau pikir balik memang takde
pun Mark Zuckerberg gempar cerita pasal ni dekat
Official FB dia . Maknanya terbukti ini
cerita FAKE !


Cerita ini mula tersebar
keseluruh pelusuk dunia dan
melalui web lain kerana yang start cerita ni dulu
bermula dekat Weekly World News .
Ternyata ramai kan yang tertipu dengan laman web ni ?
Laman web ni GEMPAR jeh kan nama dia ?
WEEKLY WORLD NEWS ! konon betul sangat . padahal kalau
korang nak tahu , tengok logo web tu pun dah tau dan
melalui saluran cerita hangat kat situ
semua dah TERPAMPANG kaw2 yang nampak sangat laman web rekaan
cerita dan MENIPU ! so , jangan lah percaya !


Dalam laman web yang menerangkan hal sebenar pun dah kata
macam ni "Weekly World News, however, is known for its comedic news spoofs and blatantly false reports, with its recent articles claiming that United States First Lady Michelle Obama was pregnant and that actor George Clooney would be running for president next year"


sudah terbukti lah banyak dekat situ cerita tak masuk akal .
hahh korang tak percaya ? NAHH tengok sendiri mana Nina
dapat bukti terkini ni semua dekat News Straits Time lahh !
Ini baru lah GEMPAK dna BETUL !
Nak view ? mai ler tengok NEWS STRAITS TIME


Post Nina sebelum ni pun Nina dah nyatakan dah kan
yang Nina pun 50-50 just tentang hal ni .
Tapi sekarang Nina dha mula YAKIN lepas baca web
NEWS STRAITS TIME sendiri .


Jadi ? APA LAGI ? meskipun yahudi yang buat Facebook
ni dan ia agak tak boleh terima akal , tapi
korang semua tahu Facebook lah kita semua
still connect kan walau jauh berjuta batu ? so ?
apa lagi ? teruskan bersama Facebook selagi ia masih
ada . kalau dah tak da ? huhh , pandai2 lah buat
apa yang patut :)




P/S : Korang pernah tengok kan video parody pasal Justin
Bieber sebenarnya orang tua tu kan ? Tu pun FAKE ! dah terang
orang yang buat video tu tulis "This is joke , don't take
it seriously" . Tapi kenapa lah orang mesti percaya jugak ?
Sekarang korang dapat kenal kan ? Macam mana rumors2 sebelum
ni tersebar , tapi sebenarnya hanya gurauan dan orang ambil
serius , macam ni lah yang berlaku sekarang . By the way ,
Saya minat FACEBOOK . Saya tak minat Justin Bieber . HAHA !



Sunday, January 9, 2011

Facebook dan BERITA HANGAT !




Nina mula2 rasa benda ni fake . Tapi
bila Nina check betul2 balik , kenapa dekat Official
Mark Zuckerberg (Facebook creator) tak ada latest update ?
OMG ! adakah dia benar2 ingin shut down Facebook 15th March nanti ?
huhh ? Tapi kalau perkara ni benar mesti keluar berita kan ? Yeaa
ini berita terkini ! Sedangkan sebelum ni pun Facebook famous masuk
paper , masuk berita , orang pun dah berjuta2 pakai Facebook ,
tak mungkin lah hal macam ni tak keluar berita kan . Yang musykil
sekrang elok2 mat salleh ni update selalu official Facebook dia ,
tapi kenapa last update dia on 15 December 2010 ? Sekarang dah
2011 kan ? Kenapa dia dah tiba2 tak nak update semua ? Ini
salah satu petanda jugak . Tak percaya tengok dia punya Official
Facebook
Mark Zuckerberg

di bawah ni adalah bukti gambar nya . .



Disebab official page dia tak benarkan orang post ape ,
orang semua sibuk lah merayu dekat web PAGE LIKE dia

http://www.facebook.com/pages/Mark-Zuckerberg-the-creator-of-face-book/111159525566511?v=info

dan berikut pula adalah rayuan dari pelbagai jenis
pengguna Facebook yang merayu supaya jangan shut down
Facebook .





Dan menurut mat salleh ni juga , dia buat macam ni katanya
sebab dia nak kehidupan dia seperti dahulu yang tak duk depan
laptop jeh sebab Facebook . Dan dia dah penat setiap hari
20 Jam hadap Facebook . Boleh pulak tu dia kata dia dah
tak peduli pasal duit lagi dah ? Huhh ! Tak tahu lahh
samada rumors ni semua boleh diterima akal fikiran atau tak .





P/S : Hurmm nak pikir2 balik , he cannot shut down easily
because Facebook his money , 45 % share has been release to many company .
Dan semua orang dah tahu ni laman web sosial yang paling famous
dalam dunia ! Mana boleh senang2 buat macam ni ! hurmm .


NEW , simple and WEIRD !



OHH TIDAKKKK ! tolong lahh saya betul2
TAK ADA MOOD SEKARANG
UNTUK BLOGGING ! dah lahh layout lama buat hal !
haaa sekarang layout baru simple jeh memang lah oke ,
tapi cuba lah tengok berterabur ! arghh memang benci kalau
tak look perfect even manusia memang tak boleh
nak jadi perfect . Tak boleh lah blog tak sempurna macam ni .
BURUK yang amat blog nina ni weyhhh !
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !
entah pape . private blog ni dha nak dekat
4 jam then sampai sekarang dah pukul 4 lebih masih
belum makan tengah hari semata-mata kerana nak customize
blog ni ? arghhhhh ! last2 ini je hasil nye ? perghhhh !
nasib kau lah blog aku layan kau dah macam balak aku .
luangkan masa berjam2
sampai NAK PECAH PALE HOTAK NI ! gggrrrr !



"NEW , simple and WEIRD . berserabot , sakai and
finally ? I HATE IT !"



Tolong lahh . muka aku dah marah tahan gaban dah ni
sampai nak serupa dengan mak lampir dan hantu raya !
perghhhh !

P/S : I want my old layout back . I WANT 3 COLUMN
LAYOUT ! that really suit for all my gadget/widget .
awhhhhhhhhh ! I wan't it , I WANT IT !
waaaaaaa :(


*UNLIKE ! you know what is UNLIKE ! UNLIKE !
I hate this ! arghhh UNLIKE !