Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Saturday, January 8, 2011

Speechless




I'm SO SPEECHLESS

About half and whole year I got to suffer like this .
Waiting for my happy ending . Waiting for happiness
that may shining all over my life . I know that life
must go on but since I got suffer like this for my whole
days and night , I start thinking and take action that
I MUST STOP THIS ! ohh , but HOW ? I really wish that I can .
But totally , I CAN'T ! Please , I want my happiness back .
What a horrible life without any happiness . I wannabe like
others ! I wanna be like other teenagers . . .
I don't want to be ALONE and LONELY anymore . .



Mungkin Nina berkata begini agak teruk bila dibaca .
Namun Nina tetap bersyukur sebab masih ada family yang
membahagiakan Nina . Nina bersyukur ada kawan-kawan dan
kekasih hati yang sentiasa memberikan sokongan terhadap
Nina untuk menhadapi masalah dan mencapai kebahagian
seperti orang lain . Yeahh , thank you all . I LOVE YOU !
I LOVE ALL OF YOU SO MUCH !


Terima Kasih dan JUTAAN TERIMA KASIH kepada keluarga ,
iaitu ibu dan abah serta adik yang sentiasa menyanyangi
Nina walaupun Nina selalu ditimpa masalah yang buatkan
Nina berasa sedih . Walau apa pun jadi akak tetap sayang
Ibu dan Abah !

Nina juga tetap bersyukur ada KAWAN yang sentiasa bersama
Nina walau mereka mungkin kawan baik Nina atau mungkin
sekadar kawan biasa . Walaupun korang jadi 'backstabber' ,
menfitnah , tipu & lupa Nina atau segala macam korang
buat dekat Nina , Nina tetap hargai kawan . Nina TETAP
Happy dan bahagia tengok korang Happy walau hakikat Nina
tak dapat macam korang .


Nina juga TETAP BERSYUKUR ada prince charming yang sentiasa
bersama Nina walau kami jauh . Walau jarak kami jauh beribu batu ,
berjuta batu dan walau kami jarang sanga-sangat berjumpa ,
walau dia selalu tak text Nina , busy kerja , tak ada masa
untuk Nina macam dulu , dan Nina pun busy belajar untuk capai
target terbaik SPM tahun ni , tak bermakna kasih sayang akan
luntur kan ?

because why ? BECAUSE EVEN THEY STAY FAR AWAY FROM ME ,
SOMETIMES ANNOYED AND HURT ME , THEY STILL LOVING ME
AND HAPPY WITH THEIR
OWN LIFE THAT TOTALLY + DEFINITELY MAKES ME HAPPY !

You know what ?

you are FREAKIN awesome !
you are ABSOLUTELY awesome !
you are DEFINITELY awesome !
you are TOTALLY awesome !

YOU ARE FULLY AMAZING untill you make me keep silently
and SPEECHLESS ! awhh , how lovely <3

P/S : I can't imagine what happen to me and my happiness
if I lost all of them . This world just like slowly
spinning around , silently surrounded without any
sound of bees and birds flying away and there's
no more star and rainbow that could shining on me if
I don't have all of them .


Wednesday, January 5, 2011

I am SO SORRY ! :(



I AM SO SORRY !
Sorry kepada semua blogger , kepada follower ,
kepada mereka yang blogwalking dekat blog ni .
Insyallah panjang umur Nina akan blogwalking atau
follow anda balik . Maaf ye semenjak dah masuk sekolah
Nina dah tak dapat nak online kaw2 macam sebelum ni .
Al maklumlah tahun ni nak SPM kan . urmm , Nina rasa bersalah
sgt kalau tak dapat nak follow korang balik . hurmm pada
sesiapa yang hantar link or 'footprints' korang dekat sini
tu , di maklumkan awal2 TOLONG TINGGALKAN LINK YANG BETUL okay ?
sebab kalau tak bagi link yang betul macam mana Nina nak
visit korang balik kan ? So kalau Nina tertinggal atau tak follow
balik jangan la kecik aty yee ? If ade yang Nina tak follow
lagi tu , roger2 la kat chatbox . boleh kan ? :)

Nina jugak nak mintak maaf banyak2 dekat blogger yang da tag
Nina award ke , GA , contest or segala macam ape la kan ,
Nina mintak maaf kalau Nina tak dapat amik sebab bergantung
kepada keadaan yang amat 'GAWAT' ini yea (ceewahhh) .
Harap korang semua paham ye . .
Ucapan maaf terutama sekali kepada blogger
yang telah Nina link kan dibawah ini sebab tak dapat join
GA yang dia tag . so sorry . nak update , nak check lagi ,
OHH SO SORRY . Kalau Nina free macam selalu PASTI Nina join
my dear . .
http://impishonez.blogspot.com/2011/01/izamir-ridzwan-pendrive-giveaway.html

huhhh , anyway , hari persekolahan yang pertama dari Isnin
sampai lah ke hari ini dimana hari Nina tulis semua ini
iaitu hari Rabu yang bermakna hari ketiga persekolahan . .
so far , boleh dikatakan memuaskan hati lah . hurm bukan nya ape ,
memang best jumpa kawan2 semua balik , tapi yang kurang best
ramai yang duk dalam kelas cakap 'Boring' . yeah mengapakahh ?
haihh , entah lah . Anyway , Nina rasa SENANG HATI sebab
masing2 dah tunjukkan perubahan apabila semua baik dan kelihatan
INSAF tahun ini . yeahyeahYEAHHH ! syabas deyh korang ! :D
I LIKE IT !

YEAHH , aku HAPPY sangat ! walau hakikat aku takdelah Happy mana .
hurmm . Memang betul ramai kawan Nina cakap Nina 'kurang ceria'
tahun ni . ermm maybe . nak buat macam mana . takpelahh .
biasalah tuh , masalah yang sentiasa menjelma kan ?
takpelah . walau sedih , Nina cuba untuk senyum . Janji Nina
masih ade family , rakan-rakan , lovely boy dan semua yang kenal
Nina tu masih ada dengan Nina , Nina dah cukup gembira . .

>

P/S : Never tell your problems to anyone . 20% don't care and the other
80% are glad you have them

Sunday, January 2, 2011

Back to school :)



Gonna back to school . Rarely online after this .
ohh ! I'm gonna miss all of you . Wish that we can still
blogwalking next time yeah ? And . . surely . . I'm so
sorry if I rarely online and can't visit yours back .
I promise to try hit all of you back okay .

For sure . . SEMANGAT ku membara2 esok
nak memulakan hari-hari ku sebagai pelajar form 5 di
Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Changgang :)

Okay korang . . ini lahh kiss untuk korang yeaa .
expecially yang follow blog ni and dah blogwalking
kat blog ni . mmmmmmmuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaahhhhhhhh


P/S : Agak kesal lambat beli buku . esok pergi takde buku
lagi . HAHA . okay esok beli , so chill okay Nina . HAHA !