Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Friday, July 29, 2011

Tips on how to get the old FB chat bar




Assalamualaikum . HAHA . okay sorry .
Today NB sedikit batak update blog sampai
dua kali . Hihi .

Korang mesti benci kan dengan IM chat baru
tu (chat box/chat bar). Dahlah nak tengok berapa
orang online pun tak boleh . Dah pulak tu terhad je
boleh tengok siapa online . Haih haktuihh
ppuihhh2 . menyiammpahh , muntah purple
i nyah . HAHA (aku mengarut lagi) :D

Okayokayokayokay taknak mengarut lagi .
just simple step . korang ikot jeh okay .
Yang dah tau . Duduk diam-diam okay ? uhuhu :p



The steps

For Chrome user , korang boleh guna step ni .

1. Go to main page of Chrome
2. Click "WEBSTORE"
3. Type "Facebook Chat Sidebar Disabler"
4. Install it
5. Restart FB




For Mozilla Firefox user pula ,
korang boleh guna step ni .


1. bukak mozilla firefox
2. klik tools
3.add-ons
4. search “greasemonkey”
5. akan keluar gambar seperti berikut, klik install .





Simple as ABC right ? HAHA . ape lagi . try lah :D




P/S : Nasib lah kan NB bagi tuto ni . Mesti korang
akan Happy , bahagia sangat-sangat dapat Chatbox
lama tuh balik . HAHA (sorry NB amat PERASAN) .
lalala :D




8 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...betul tu...

ramai xsuka im baru tu...

tapi ila xkisah sbb mmg jarang on chat..ehheh

ekmal said...

ad buat entry camni jgk, tp this one better..thanks :)

soooooour said...

IM pun tuka caha box gak??sama ngn fb??lol...

NiNaBaNaNa said...

HAHA . nina lagi lah tak suka kot .
HAHA . nina pun . tapi im tuh penting untuk kawan2 . Bila ada masalah tentang sekolah ke ape ke . sng skit nak cari kan . lagi2 dengan bf . senang jaa tgk bf on ke tak :D

NiNaBaNaNa said...

Ekmal : HAHA . thanks . but ape yang better nye . biasa jeh lahh . ni lagi ah serba simple nye dengan malas letak gmbr contoh nye . Kalau org lain dah rajin dah tau . hoho

NiNaBaNaNa said...

Soooooour : HAHA . IM dengan chatbox fb tuh kan memang dekat fb punya .
SO SAMA LAHH . adoyai mabuk pagi ka ? hihi

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

nice sharing .

thanks ya

hehe

:)

NiNaBaNaNa said...

::ini belog saya . cinta hati saya::

hoho . okay welcome :)