Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Tuesday, June 14, 2011

Dunia oh dunia . Ape nak jadi lahh -,-





Assalamualaikum W.B.T . Salam sejahtera serta
salam 1 Malaysia .

Bercakap tentang perihal dunia ni . memang OH TIDAKKK .
macam-macam kes boleh terjadi kan ? Lain orang , lain
ragam , ade orang MACAM HARAM ! hahh . bukan nak
berkata kasar atau ape lah kan . Tapi dunia ni makin
maju , makin berkembang pesat , makin MUNDUR sikap
manusia . Bukan bertambah maju yee ? haihh .

Haa , actually NB takde lah ber-idea sangat nak
tulis entry malam buta ni . Tapi tiba-tiba
tengah dok pikir , TERRRdapat lahh pulak idea
sebab bapak balik bawak berita ni haa .
Dia pesan dekat mom NB supaya kalau keluar
malam naik motor nak pergi kedai ke , pasar malam
ke or what berhati-hati . huhhh , kalau bawak motor
malam kena berhati-hati sebab baru jeh ni tadi haa
pada tarikh harini 14 June 2011 hari Selasa iaitu
malam ni dalam sekitar jam 9 ke atas tadi ade lahh
kan orang yang bawak anak atas motor boleh kena
raba dengan UNKOWN people ? huhh . iyolaahh kan ,
dalam gelap dan samar-samar , mana lahh kita ni
nak cam orang nye iyee takk ?

Hurmm , sekarang ni bukan nye kes nak tuduh
sape2 lah kan . Tapi NB pun pikir banyak ni
perbuatan siapa ? Orang Melayu kita jugak ke
orang luar negara macam Bangladesh tu ?
Wallauhualam . Sebab semua orang ade nafsu kan ?
Tapi setahu NB lah kan , sini kalau kes
tunggu orang atas motor and raba selalunya
yang tertangkap Bangla . Haihh , mat bangla ni
memang takbole blah kan ? Orang bawak anak
pun dah tua dia dok raba orang and SANGGUP tu
dia tunggu dekat jalan kubur nak cari mangsa ?
KAU GILAAA KEE ? http://www.cute-smiley.com


*Ape-apepun , awak tu mat bangla ke , orang
Malaysia sendiri ke yang buat . LANTAK LAHH EHH .
Yang penting , benda kalau dah salah TETAP SALAH !
Hukuman yang patut diberi tetap KENA SAMA kalau
dapat tangkap orang macam tu . Haihh , kalau
tak tahan sangat kahwin lerr . Jangan ah cari
mangse pergi cari mangsa dekat jalan malam2
nak rabe orang . Takde kerja betul ah lu ni .
TAKDE SIVIK PUNYA ORANGGG !



P/S : No matter you are old , young , hot , sweet , pretty ,
gorgeous , ugly , nerdy or whatever else ,
WE MUST LEARN HOW TO RESPECT EACH OTHER ! :)




8 comments:

Jasman said...

bahaya tu...nasib baik bawak kate.hehehe

NiNaBaNaNa said...

Jasman : HAHA . alahai . kalau kamu tinggal sini , kalau setakat nak pergi kedai and pasar malam or what
dekat2 kamu akan naik motor punya laa . naik kereta tu jarang selalu kalau
kawasan mcm i :D

muz said...

susah nak cakap,senangnya dunia ne daj di akhir zaman...

NiNaBaNaNa said...

Muz : huhhmm . memang dah at akhir zaman pun =='

~FaatiNNasreeN~ said...

malaysia dh dipenuhi masyarakt xbermoral...kes bunuh jer pon tiap2 hari ade..adoyai...

NiNaBaNaNa said...

FaatiNNasreeN : huhh . memang pun Malaysia dah penuh dengan masyarakat tak bermoral =='

ika said...

seram baca! org zaman skang mmg xley dipercayai!

NiNaBaNaNa said...

Ika : memang pun . zaman sekarang orang baik dengan kita sendiri pun belum tentu bole kita percaya . inikan orang asing or baru kenal . or tak pun yang tak kenal langsung tuh pun -,-