Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Saturday, April 30, 2011

Tindakan/perkara yang aku akan buat bila . . .




Assalamualaikum , salam sejahtera , serta salam 1 Malaysia
kepada smeua blogger2 yang cantik , tampan , comel ,
menarik dan sebagainya . (bodek jangan tak bodek) .
heee http://www.cute-smiley.com

Orait . harini cik NB ni nak bercerita sikit
tentang tindakan/perkara yang NB akan buat
bila . . bila ape ? huhh . ade dua kategori
sama ada Tengah Mood Baik atau Tengah mood tak baik .
korang nak tau ? Nak tau baca , taknak tau udah .
Cik NB tak heran sikit pun . heee .


Tengah Mood Baik

NB ni mudah merajuk , touching sikit dengan ayat orang .
Kadang-kadang tak kesah pun pasal benda tu sangat .
Tapi kadang2 tu jeh gedik2 emosi plak . HAHA .
Kalau dah kena pujuk or mood NB ni baik ape lagii ,
NB mesti baik lain macam . NB jadi caring and baik
sangat-sangat time tu . Kalau orang buat baik dengan
NB lagi lah NB jadi baik sangat-sangat mood nye .
TINDAKAN ? haa , NB akan senyum tak pasal2 , ape
NB buat semua NB suka . Lagi satu , kalau cuaca
sejuk or hujan , NB jadi rajin aw . Ape yang NB
tak buat pun NB jadi buat . Bila NB dah mood baik
sangat NB mulalah senyum sorang2 and susah nak
tidur . NB OBSES dengan gigi .
Jadi NB akan berus gigi kaw2 bila happy .
(sengalnye aku ni) .



Mood Tak Baik

Hoohh , yang ni memang NB nak sangat cerita
at korang biar korang semua tahu . NB ni
cukup PANTANG ORANG CARI PASAL dengan NB tiba2
lagi2 kalau NB tak kenal orang tu siapa .
Yang kenal pun agak touching and marah sikit ,
inikan yang tak kenal . fuhh , Ni kes FB lah ni .
NB cukup meluat orang im chat NB lagi2 lelaki
then tanya NB soalan bodoh yang dah terpampang
ada dekat info . Macam ape sangat . GERAM aw .
Lagi pulak yang mintak number phone then tak
hormat NB lagi nak paksa2 . Bila tak bagi dicarut
and dimarah . eisshh . memang moody kaw2 NB .
Lagi pulak belum kira yang tibe2 hantar im cari
pasal . NB buat ape aww ? NB marah then tak banyak
cakap NB REMOVE , BLOCK jeh beruk2 , jakun tu
semuaaa ! Lagi satu , NB kalau tak ada mood ,
makin melahap NB makan . time macam ni lah NB
suka makann lagi tambah suka . (agaknye kalau
tak ada makanan NB makan orang kot . hehe)
Kalau NB dah marah sangat naik ke kepala ,
NB nangis ke hapee , automatik NB rasa mengantuk .
Kalau atas katil or ada bantal . NB terus landing
tidur . HAHAHAHAHAHA


paling confirm kalau NB marah ke tak marah
NB paling tenang and suka kalau dengar MUSIC .
NB memang MUSIC LOVER dari dulu . sampai NB tubuh
group dengan nama tu dulu . tapi sekarang agak
lesap . tapi takpe , nanti NB up kan balik group tu .
huhu . Tapi paling afdal NB akan tenang dengar
azan atau ayat-ayat Al-Quran la . itu sudah mesinye
lahh kan :)

Kesimpulan nya , kalau dah nampak apa
yang bagus time NB mood baik ni amal2 kan
lah eh buat baik dekat NB . Kalau nampak
yang tak berapa baik at NB , tengok la ape
NB buat . huhu http://www.cute-smiley.com




P/S : Banyak lagi sebenarnya nak cerita . yang penting
NB ni memang orang suka cakap NB ni PELIK . haha .
Tak boleh maa cerita banyak2-banyak nanti korang
tauu NB punya kegilaan . HAHA .


3 comments:

LuN@_aiDi said...

salam dr Nz;

jln2 n folo disini 378! hit me back k^^
http://kisahkami83.blogspot.com

NiNaBaNaNa said...

Will hit you back . I WILL :)

little cart00n said...

kalau elie marah, elie diam je..tapi kalau dah tak tahan, baru bambu semua orang..
so, jgn bg elie marah..
hahahha