Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Saturday, April 9, 2011

Kisah kenapa saya tak makan DURIAN .




Assalamualaikum w.b.t , salam sejahtera serta
salam 1 Malaysia kepada Blogger2 di Malaysia ,
di luar negara or diamana2 sahaja . (bagi yang
luar negara , you tak paham udah lah ye) .

Oraiitt . tajuk entry kali ni "Kisah Kenapa
saya tak makan DURIAN" . hohoho . kenapa yeaa ?
Dari semalam ramai sangat lah tanya NB kenapa
lahh NB tak makan , ape cerita ni tak makan ,
ape kisah nyee ? cecite , cecite Cik NB oittt .

Haaa , itulah dia pertanya yang sama yang banyak
orang tanya at NB kan . So senang , NB tak jawab
and NB just janji dekat diaorang nak tulis at sini
je . heehe . ape guna ada blog kan kalau tak share
at sini . Dah kata "NiNaBaNaNa's Life" enn ? enn ?
hehehe . okay , stop merapu , kembali kepada tajuk .

Alkisah nye macam ni . memang sejak lahir lah enn
NB tak makan durian sebab my parent cerita ,
waktu my mom mengandungkan NB dulu , dia teringin
sangat-sangat nak makan durian , but my dad ni
tak bagi langsung dia makan takut panas la ape la .
Doctor pun bagi dia bagi , tapi my dad tak bagi
langsung kan . HAHAHA ! last2 NB keluar dari
perut mom ? ape jadi ? haaa , terus tak makan aww !
Bau pun tak suka tau . sampai gitu sekali .
Last2 , my dad lah jugak yang suka kejor orang
ni na sumbat dalam mulut durian nye .
aiyaaaa . aiyoyoyoyooyo . tapi Alhamdulillah
lahh ye , part mom teringin laksa , dapat
pulak dia . sampai2 NB ni time baby meleleh
air liur nak laksa yang ade tempat tertentu
jeh . aiyaa macam2 hal daa . Then sampai skang
NB suka sangat laksa . hohohoho .



haa , gitu lah al-kisah nye . ramai yang kata
NB ni rugi sebab tak makan durian . NB selalu
pikir ape ah rugi nye . TAK ADA RUGI nye .
sebab ape NB ckp mcm ni ? Sebab NB TAK SUKA
DURIAN lah kot . bagi korang yang gila
durian mesti meleleh air liur kan ?
Bagi NB ? huhh memang takk lah kan . Ni
my dad pun baru balik dari kampung , pergi
kebun bawak balik banyak durian ni
(bagi NB sentiasa banyak la en) . So NB
terperap lah dalam bilik tak tahan pening
asyik bau durian je . Jadi pekasam lah
dalam bilik ni beberapa hari
(nampok bebenor menipunye) heee http://www.cute-smiley.com


okay , itu je la story mory hari ni .
hohoho .


P/S : NB membebel , merapu meraban kat sini
dah macam mak nenek dah . HAHAHA !



4 comments:

ferra said...

wah. sis pulak fanatik sama durian. yawwww!

missh aryeika said...

lah , sebab tuh ke . rugi nye ...
sebab sis suke sanad makan durian .
HAHA .

aisya said...

same la kite.. sy pun x suke durian jugak.. huhu

NiNaBaNaNa said...

ferra : hahaha . sis fanatik dgn durian keh ? HAHAHA

Missh aryeika : ouchh . tak rugi bagi NB . heheh :D

Aisya : hoho . GOOD ! kita GENG <3