Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Monday, April 11, 2011

Cik NB memerlukan pandangan Blogger . . .

cute Pictures, Images and Photos


Assalamualaikum . Hey para Blogger semua ,
bagi yang memahami bahasa dan penulisan
saya disini dan mempunyai pendapat , tolonglah
ye sumbangkan pendapat anda .
Kesian NB menderita seorang diri .
NB perlukan jasa baik anda menghulurkan
khidmat nasihat , doa dan bimbingan :)



Situasi
I have been like this about 1 years . Since
last year , I easily feeling sad , tired and can't stop
thinking about about myself . How long I should suffer
all this alone . Masalahnya sekarang , semua orang
seakan tidak peduli dan tahu benda ni betul atau tak .
Semua seolah ambil ringan dan tak percaya pun dekat NB .
NB kemungkinan migrain . Selalu sakit kepala . Tapi sebelum
ni jarang2 time dia na datang tu enn , memang sakit lah
kepala ni bertubi-tubi . Tapi cuba korang
bayangkan . semenjak minggu lepas semakin
menjadi-jadi la sampai harini . Nampak sangat
Malaysia ni HOT sangat sampai menimbulkan rasa
sakit ni dengan kerap . Kan orang kata kalau
migrain bila panas lagi laa rasa sakit kepalanya .


NB perasan sangat , bila panas je NB mudah rasa
macam ni . Okay , lagi satu . Ni salah satu
silap NB jugak , NB suka mandi lewat .
Pukul 8 baru na mandi . sedangkan mandi
lewat sikit pukul 7 pun NB rasa macam sakit dada ,
ni lagi la pukul 8.30 . haihh . (bila la kau nak
ubah tabiat ni NB . . ?) dan macam NB pernah
story dekat entry sebelum ni , FIRST TIME untuk
tahun ni NB takdapat habiskan merentas desa
kerana tiba2 diserang sakit pala sangat2 dan
sakit dada sampai mcm nak gugur dada time lari .
haihhhhh . APE YEAH PENDAPAT KORANG TENTANG NB ni ?
huuuuuuurrrmmmmmmmmmmmm

NB kan , dari segi lain semua okay . tekanan
darah normal . NB pun sangat jaga makan . NB mudah
complain kalau makanan masin . PANTANG aw .
NB kalau order air kat kedai mesti cakap kurang
manis . pape pun NB rela lagi minum/makan yang tawar .
NB suka sangat minum air suam . Tak layan pun minuman
sejuk ni . Tapi NB sendiri pun kena sedar , NB jaga
part semua ni pun tapi kalau NB masih mandi lambat
pun still datangkan masalah jugak kan ? aiyaaa .
Sengal punya NB . huhhhhh . http://www.cute-smiley.com


P/S : NB dah masuk 1 tahun berapa minggu dah ni
tak demam . Kalau selsama pun jarang sangat .
Sakit tekak tu bole tahan jugak la sebab
cuaca enn panas . Batuk ? Lagi jangan cakap .
Macam tak pernah ada . HAHA
.


20 comments:

nub said...

pa kata nina g check kat doktot..

NiNaBaNaNa said...

memang na check . . tapi . .
takde siapa nak bawakkan . .
my fam ? dwang mcm . . entah laa .

Hadi said...

kalau sakit kepala lebih dari 3 hari berturut2..baik cik p hospital check...kdg2 pekara berlaku sbb kita kekurangan darah...

eQa Masachika said...

dulu slalu jgk mcm tu.
sakit kpl memanjang.
solution minum byk air.at least air bole bantu bg oksigen.
n paling penting clear your mind k dear :)

shida saje said...

NB pendapat saya lebih baik jumpa doktr jer..mungkin pndgan dia dan pnjelasan dia lbh jelas untuk NB dlm mslah ni myb bukan migrin tp ade pyakit lain ..mna taw kan..tp sya xminta la..hope xde pape yg blaku..

cepat selesaikn mslah ni taw jgn tgu lg!

NiNaBaNaNa said...

Hadi : awhh betul kehh ? fuhh . okay . Nina akan cuba .

eQa : oh begitu keh ? ohh . Nina akan lebih kan lagi minum air . thanks yeah bagi pandangan dan khidmat nasihat .

Shida : hope dapat la selesaikan masalah ni cepat2 . sebab , masalah mcm ni mmg kena ade kerjasama mak bapak . if tak siapa nak bwk nina jumpe doctor . masalahnye dari dulu bgtahu , tapi dwang mcm anggap tu biasa2 jeh :(

A'IM said...

HAHA..simple..magrain..i got it almost in my life..but then i change it..

get a rest...betul kan masa tido..jangan terlampau berfikir.. banyakkan minum air..banyakkan bersenam.. jangan asyik dok dalam bilik..always make life happy... and try untuk melakukan sesuatu yang berlawanan.. life is simple..u got sick coz u want it.. make u life teratur yang mungkin....

xcyber said...

ehh better jumpa dr pakar la..
jgn biar lama2 ..

NiNaBaNaNa said...

A'IM : hah yelah , tu betul lah tu . tapi ? bab sakit dada nak bantu mcm mana ? tips nye ape ? nak banyakkan minum jugak ke ? hurmmm

NiNaBaNaNa said...

xcyber : hurmm . itu yang saya mahukan . tapi takdapat2 sampai sekarang . huhh . ade cara lain tak ? hurmmmm

Ainn Hazwany said...

jumpa bomoh jee. eh , taktak..
baikbgi check cepat sebelum melarat.. ;)

NiNaBaNaNa said...

Ainn : Begitu lah yg Nina nak kan . haihh . okaylah . Terima Kasih banyak2 yeah kepada semua Blogger yang mendoakan Nina dan dan bagi jasa baik dengan comment dekat sini :)

shida saje said...

NB think positve k..
kalo mak ayh bz cuba slowtalk kalo x juga amik la tindakn sndri..
g sndri je..huhu..
dlm byk2 pkara kita mmg kne handle sndri..sng kate bdikari ^_^
shida sntiasa sokong NB k ;)

missh aryeika said...

nina sygg .
better g check ....

vanilla_cokelat said...

jom lah g cek doktor ramai2x....

l i n T e d d y said...

lin pon kdg2 kalo sejuk n cara pemakanan yg x betol pd hr tu, mesti akan sakit dada..tp lin buh myk panas jer..lama2, kurg la ckit sakit tu...urm..kalo mak ayah xmo bawa,akak n abg ada x...or makcik ker pakcik ker..sepupu yg lebih tua ker..cube citer kt diowg plak...

Fara VavaVoom said...

fara pon slalu kene bnde yg sme mcm nb . tp skrg da jrang sbb da rajin minum air masak . tu pon baru reti kalo x, haram . tggu pgsan baru rase air masak. nb bnykkn rehat k. time sakit mkn pain killer . n tidor .

NiNaBaNaNa said...

shida : dah berapa kali dah slow talk . tapi diaorang betul2 anggap tu benda biasa2 jeh . takpelaa . ape bole buat . nina terima je laa .

miss aryieka : owh okay , INSYALLAH

vanilla cokelat : JOM ! :)

linTeddy : huhh . kalau lah diaorang nak tolong nina . awh bestnye la :)

Fara VaVaVoom : huhh . Nina ni air2 manis tak layan . memang dari dulu minum air masak je . mom dari kecik ajar . Then sendiri pun dah terbiasa and suka minum air masak . tapi ni kes mandi lambat ni rasanya kot . huhhh .

A'IM said...

sakit dada ada banyak sebab..kerungsingan juga boleh menyebkan sakit dada..salah tido.. salah bangun.. salah permakanan.. tapi nak sure kena tanya doktor ler...diorag lagi pakar

farhan said...

baik check kat klinik..dan selalu mintak doa pada ALLAH semoga cempat SEMBUH drpd segala penyakit..jum pegi klinik