Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Saturday, March 12, 2011

Ya Allah , selamatkan lah mereka . . .




Assalamualaikum w.b.t .

Ape perasaan anda semua sewaktu melihat visual
yang terpapar di television anda tentang gempa
bumi dan Tsunami di Jepun ? memang meremang bulu
roma ni ketakutan melihat kuasa Allah .
ini baru sikit kan . Belum lagi yang lebih dasyat
pada kiamat yang akan berlaku suatu hari nanti .
Gentar rasanya . YELAHHH , setiap hari dieberita
kita dikejutkan dengan mcm2 benda yg tak enak
didengar . Perbuatan manusia yg mlmpau2 skang ,
bila dah jadi mcm ni . . hurmm mmg kesian dan sedih .
Membuatkan diri terbangun dari keseronokan duniawi
ni semata-mata .

Bayangkan , ramai dah orang yang meninggal sekejap .
Then bangun balik . Semua mereka bertuah kerana
dapat insaf dan diberi lagi peluang kedua .
Korang nak tahu ? Tahun lepas , cousin Nina punya
jiran meninggal kejap . Bila dia dha bangun balik ,
dia cerita dekat orang dan suruh mengambil nya sebagai
iktibar . Korang tau ape dia ? Nabi Muhammad kita hanya
berbisik kepadanya , bahawa menyuruh semua umatnya
banyakkan berzikir kerana dunia ini sudah di
bongkok 3 (terlalu tua) . hurmmmmm .
dan dia dah rasa mcm mana mati tu . umpama
pedang yang membelah dada sakit dan peritnye .
Kalau bnyak dosa , cuba korang bayangkan ?
Lebih teruk dari tu kan ? hurmmmmmmmmmmmm

Kita selalu jugak dikejutkan dengan cerita Illuminati ,
freemason yang terdapat dalam lagu Lady GaGa , Rihanna ,
Kesha dan berbagai lagi artis lain dan setiap konsep
pementasan or pape je la yang membabitkan illuminati
serta mesej2 setan ni . Pernah tak korang terpikir
diaorang tu semua menyeru2 dajal tu datang sedangkan
umat Islam ni takmau sgt benda2 tu terjadi .
Itu baru satu perkara yang kita tak berapa sedar .
Belum pikir lagi ni yang dosa lain2 kita buat , tiru
sampai kita tak sedar . huh nak cerita panjang kat sini
mmg tak larat la nak type . So , korang google sendiri
la ehh .

Lagi satu . . korang mesti rasa cuak kan kalau
tengok filem 2012 dari mat salleh tu ? Betul2
menakutkan . Tapi korang jgn la percaya eh dengan
tarikh yg diaorang ckp dlm cerita tu . Just amik
iktibar je la . Tapi mmg rasa cuak sangat2 bila
igt2 balik ade kajian mengatakan 2012 kiamat la .
2011 la ape la . . korang kata tak percaya pun ,
tapi hati ni ? mesti korang kata TAKUT AMAT SANGAT
kann ? kann ?

JADIIII . . .

kita sama-sama lah berdoa semoga dunia ni
panjang lagi . Doa la jugak semoga ramai yang
terhindar dari buat dosa dan dapat hidayah cepat2 .



PALING PENTING !
sumbangkan doa untuk semua rakyat dekat Jepun
sekarang yang terkena musibah . Semoga diaorang
diselamatkan dan tabah mengharungi dugaan .
Doa jugak semoga kita pun terhindar dari musibah
sebegitu . . .

AMIN~


P/S : Gulp and gasp . . I am SO SPEECHLESS .

1 comment:

Anonymous said...

Nice and thanks!