Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Monday, March 14, 2011

NEWS ! I need all of peoples attention !



[ATTENTION]


Kerajaan memberi amaran kepada kita semua supaya
berhati2 apabila keluar dari rumah ketika hujan .
kemungkinan radioactivity yang bocor dari jepun
boleh merebak ke seluruh Asia .


antara berita-berita baru yang mampu didapati oleh
Nina adalah . . .




[08:58 ET Isnin, 9:58 pm di Tokyo] Lebih dari 550.000
pelarian gempa dan tsunami berada di 2.500 tempat
penampungan pelarian di enam wilayah pada hari Isnin ,
perkhidmatan Kyodo News melaporkan .


Dalam 65 tahun selepas berakhirnya Perang Dunia II,
ini adalah yang paling sukar dan krisis yang paling
sukar bagi Jepun, "kata Perdana Menteri Naoto Kan
wartawan pada sidang akhbar yang disiarkan televisyen
Minggu. "Kami Jepun mempunyai banyak kesulitan di masa
lalu, tapi kami mampu mengatasi kesulitan-kesulitan
untuk mencapai masyarakat yang damai dan sejahtera
kami telah mampu membina," kata Kan. "Jadi berkaitan
dengan gempa dan tsunami, saya yakin bahawa orang
Jepun boleh bersatu untuk bekerja sama .




Dan . . di bawah ini adalah perubahan struktur muka bumi
di Jepun . Lihat kelainan nya melalui sebelum dan selepas .




BEFORE . . . >


AFTER . . . >



Kita sama2 doakan mereka supaya selamat yea .
dan kepada Malaysia , kita harus bersyukur kerana
terhindar dari bencana seperti ini , namun kita
haruslah mengambil iktibar dari setiap kejadian .
Kita juga kena pikir jugak kan yg kalau kita
terhindar dari bencana mcm ni , mungkin negara
kita akan terima bencana dari segi penyakit
plak kan ? SENTIASA INGAT KUASA ALLAH
TU SANGAT BESAR DAN TERLALU AGUNG .

*Ibu aku kata , apabila bencana besar semakin banyak
menimpa , itu adalah TANDA BESAR KIAMAT . huhh =.=


lastly , ade sedikit tambahan .



P/S : Telekom Malaysia (TM) kini mengumumkan ~
Pengguna internet di Malaysia mungkin menghadapi
sedikit masalah pelayaran ekoran daripada beberapa
kabel yang menghadapi masalah akibat tsunami
yang melanda Jepun .

7 comments:

Ummi Hanie said...

menakutkan....kesian mangsa2 tsunami n loji nuklear meletup tu...thanx 4 diz info ;)

SyahadaSubri said...

doakan mereka disana selamat...

josrevalution said...

er..tadi ptg ujan..nasib bek tak maen ujn..huu...kcian jpun...aik..ptut lah plak..internet skg nie slow giler..huhuh...bab biasenye lwt mlm line clear jew..:)

NiNaBaNaNa said...

Ummi : yeah betul tu . okay welcome
my dear

syahada : yeah , sama2 lah kita
doa kan mereka dan JANGAN LUPA
doakan diri kita sendiri juga
semoga selamat dari bencana2
mcm ni .

Josrevalution : hurm tau takpe .
hurm tu lahh . actually main hujan
ni bukan baik pun . so tak payah
main hujan langsung okay ,
lagi2 buat masa cemas dan kritikal
mcm ni .

DDCzone said...

dis is only propaganda yg brasal dr philipines..krajaan stkt ni sahkn keadaan msh lg trkawal and kmungkinan ksan nuklear tu smpai kmsia msih lg rndah..rkyat dminta utk dptkn mklumat dr sumber yg bnr2 dsahkn n bkn dr kbr2 angn..-sumber dr buletin utama 14 mac 2011

NiNaBaNaNa said...

Rahim pandai : samada anda bersetuju atau tidak , kita MESTI BERHATI-HATI okay

cikcomot said...

ouh.. harap2 semue nye selamat..

takot nye..

T___T