Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Monday, January 10, 2011

FAKE story REVEAL !




Assalamualaikum wahai readers dan
blogger2 serta follower yang dihormati dan dikasihi sekalian .
Pada hari ini Nina ingin berkongsi sesuatu berita gembira
tentang Facebook . yeah kenapa dengan Facebook ?
Yeah , seperti yang anda semua ketahui , baru-baru ini kita
digemparkan dengan cerita yang kurang sedap didengari
berkenaan Facebook akan ditutup pada 15 March .
Adakah itu benar ? OHH TIDAK SAMA SEKALI !
kesemuanya terbukti apabila saya baru sahaja menyiasat dan
menemui bukti tentang berita ini adalah FAKE dan rumors
semata-mata . Diminta anda semua jangan mudah
terpengaruh . Meskipun hal ini benar-benar akan
berlaku , apa kata kita tunggu dan lihat sahaja selepas
15 March nanti okay ! Tapi , kalau pikir balik memang takde
pun Mark Zuckerberg gempar cerita pasal ni dekat
Official FB dia . Maknanya terbukti ini
cerita FAKE !


Cerita ini mula tersebar
keseluruh pelusuk dunia dan
melalui web lain kerana yang start cerita ni dulu
bermula dekat Weekly World News .
Ternyata ramai kan yang tertipu dengan laman web ni ?
Laman web ni GEMPAR jeh kan nama dia ?
WEEKLY WORLD NEWS ! konon betul sangat . padahal kalau
korang nak tahu , tengok logo web tu pun dah tau dan
melalui saluran cerita hangat kat situ
semua dah TERPAMPANG kaw2 yang nampak sangat laman web rekaan
cerita dan MENIPU ! so , jangan lah percaya !


Dalam laman web yang menerangkan hal sebenar pun dah kata
macam ni "Weekly World News, however, is known for its comedic news spoofs and blatantly false reports, with its recent articles claiming that United States First Lady Michelle Obama was pregnant and that actor George Clooney would be running for president next year"


sudah terbukti lah banyak dekat situ cerita tak masuk akal .
hahh korang tak percaya ? NAHH tengok sendiri mana Nina
dapat bukti terkini ni semua dekat News Straits Time lahh !
Ini baru lah GEMPAK dna BETUL !
Nak view ? mai ler tengok NEWS STRAITS TIME


Post Nina sebelum ni pun Nina dah nyatakan dah kan
yang Nina pun 50-50 just tentang hal ni .
Tapi sekarang Nina dha mula YAKIN lepas baca web
NEWS STRAITS TIME sendiri .


Jadi ? APA LAGI ? meskipun yahudi yang buat Facebook
ni dan ia agak tak boleh terima akal , tapi
korang semua tahu Facebook lah kita semua
still connect kan walau jauh berjuta batu ? so ?
apa lagi ? teruskan bersama Facebook selagi ia masih
ada . kalau dah tak da ? huhh , pandai2 lah buat
apa yang patut :)




P/S : Korang pernah tengok kan video parody pasal Justin
Bieber sebenarnya orang tua tu kan ? Tu pun FAKE ! dah terang
orang yang buat video tu tulis "This is joke , don't take
it seriously" . Tapi kenapa lah orang mesti percaya jugak ?
Sekarang korang dapat kenal kan ? Macam mana rumors2 sebelum
ni tersebar , tapi sebenarnya hanya gurauan dan orang ambil
serius , macam ni lah yang berlaku sekarang . By the way ,
Saya minat FACEBOOK . Saya tak minat Justin Bieber . HAHA !



5 comments:

nub said...

mang fake pon..haha..ley agak dah mndalah nii

NiNaBaNaNa said...

HAHA memang pun !

hiro said...

keh2..

Nini D.. said...

jom join GA....

http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/01/mama-cyda-1st-giveaway.html

NiNaBaNaNa said...

hoho oraitt :D