Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Friday, December 31, 2010

Ehhh ehh ! 2011 lahh !



AL KISAHHHHH ! Ini cerita tentang
NiNaBaNaNa . . . . . . . . .. . .. ... . . . . . . !!!!
Tick tock2 . . tick tok2 hari2 . tickkk tickk ticccckkkkkk
TOCKKKKKKKKK ! tadaaaaaa ! 2011 jadi nya ! HAHA !
ohh TIDAKKKKK ! cepat nya kan masa berlalu ? rasa baru lagi
sambut new year. aisemennnn mennn mennn mennnnn .
Haha . gileerrr ! kahh3 . okay . Tahun 2011 sudah MENJELMA deyhh !
hoho . memang cool ! Tahun ni pun bukan digelar NEW YEAR je untuk
Nina , tetapi SENIOR YEAR juga ! hoho . agak tak boleh blah kan ?
bhahahaha . jadi dengan kesempatan ini nak ucapakan
SELAMAT TAHUN BARU ! semoga ape yang anda azamkan tuh dapat lah
tercapai hendak nye ekkk ? azam biar dikota kan ! huhu .
BERUSAHA lah yea untuk kotakan . begitu juga Nina ! azam Nina ?
hohh . RAHSIA ! hanya mereka yang berkenaan je bole tahu . hehe .
takpe lah . biar Allah je yang maha mengetahui :D

hooooyeahhh , OHH YEAHHHH ! +______+

(sorry , tengah sewel ni . hehe :D)

P/S : Kurangkan kontroversi TINGKATKAN PRESTASI di 2011 ini :)

Thursday, December 30, 2010

ngokngekngokkkkkk



huhhh . tak tahu nak kata ape . memang SUPERB SENGAL lahh !
28 December start beli buku dekat sekolah . Tapi Nina pergi
picnic selama dua hari . 29 December baru balik . 30 December
dah confirm2 ah tidur kepenatan ! Dah confirm2 banyak activity
sampai penat jadi nyee . haihhhh ! so Nina penat and tidur .
hurmmmmmmmm . Orang semua dah ramai beli 30 December semalam .
Nina petang baru terhegeh konon nak beli . Padahal dah tutup .
Depan sekolah tulis sampai 31 December . Pergi ah baru ni tadi
dengan kawan aku . Sampai depan sekolah boleh pulak kata TUTUP ?!
Boleh beli hari isnin . huhhh ? orang lain semua nanti pergi
sekolah dah ada buku , aku baru terkial2 nak pergi beli ?!
arghhhh ? hahh ! nasib ade lagi kawan2 Nina yang tak beli lagi .
takpe2 . sep sepp ! kita geng ! kahhhh3 .

Tapi dalam kes ni , AKU TETAP BERSALAH !
sebab kenapa tak beli semalam kan ?

NGOKNGEKKKKNGOKKKKK !

P/S : Semoga tahun 2011 nanti Nina dan semua SPM candidates cemerlang .


AWARD dan AWARD



Haaa AWARD dan AWARD ! apekahh makna nya ni ?
Haa ini 2 in 1 okay . Actually I got the same tag from
this two sweet blogger Adik Dina
and Adik Alyssa .
Ape yang menarik nya mereka ni COUSIN . haha , kedua mereka ni
tag benda yang sama dekat Nina . Okay , THANKS A LOT yeah darling :)

As usual , tak pyah cakap pun takpe smua blogger paham kan .
JAWAB SOALAN ! :)



Nama anda dalam IC/Surat Beranak .
-Nur Amanina Binti Ahmad Radzali

Letak sekeping gambar kegemaran anda . ( lebih pun tak mengapa )




Buat satu perenggan KENAPA ANDA BERBLOGGING .
-Nina suka berblogging sebab dapat meningkatkan daya
kretiviti dan menjana perkembangan otak disaat masa
lapang terbiar . Kerana Apabila berblogging ni banyak benda
yang kita nak kena pikir sendiri dan mencuba banyak perkara
baru yang menarik . Selain itu , Nina suka beramah mesra
bersama follower dan semua blogger di dunia ni yang sungguh
peramah dan baik hati :)


Kenapa anda follow blog Dina dan Alyssa ni ?
-Disebabkan dua orang ni tag Nina . Jadi Nina jawab lah
dua2 sekali yea . Nina follow blog Dina dan Alyssa sebab blog
diaorang ni cantik , simple but WOW ! selain itu , diaorang ni
selalu buat entry yang Nina rasa macam nak usha jeh diaorang punya
entry2 tu . . :D


Pendapat anda tentang Dina dan Alyssa ?
-Blog mereka berdua sangat stylo dan stylish !
AWESOME ! SUPERB !


Wajib tag 10 orang rakan anda .
-Ya Allah ! banyak nyee . . aduhyai . .
okay Nina cuba dulu .

http://impishonez.blogspot.com/
http://nurulaqilahsuhaimi.blogspot.com/
http://blogger-atyqa.blogspot.com/
http://sasyirah02.blogspot.com/
http://emonmoon.blogspot.com/
http://skoozsan.blogspot.com/

hurmm lagi 4 tuh kira halal ah eh ? award dah banyak sampai
dah tak tahu nak tag siapa lagi da +____+


*OPSSS . blog ni ada copy right lah . pandai2 lah eh
korang copy :)

Wednesday, December 29, 2010

GOOD NEWS ! Cutiiiiiiiii



Berikut adalah view dari Twitter Nina :)

WHOAHHHH ! Ini GEMPAK ! hahaha
Hari Jumaat cuti sempena Malaysia menang ! HAHA !
okayyy ! TAHNIAH banyak2 dekat Harimau Malaya dan Malaysia !
Tahniah dekat diri sendiri juga sebab DAPAT CUTI !
hehe :D
bagi manusia yang bekerja seronok lah tu eh .
bagi budak sekolah macam saya , ehem2 , takde effect pun
kahhh3

P/S : CUTI yang gembira :D

ORANG TIADA ADAB !

Hello blogger , today Nina nak cerita sikit
lah pasal orang2 dekat formspring ni . memang sebelum ni
Nina dengar banyak aduan pasal perangai manusia
at formspring ni . Nina memang agak BENGANG lah en , tapi
nak buat macam mana , benda Nina tak pernah kena .
Sebab ramai kata dekat formspring ni ramai yang cari pasal
sebab boleh sorok ID kita kan . Tapi , ade jugak kes yang
cakap tak senonoh kat formspring ni . Tapi sebelum ni tak
pun Nina dapat2 ape2 yang baru . Okay baru-baru ni , Nina
dapat lahh satu perkara yang BODOH dan BURUK dekat Formsrping
ni . eiii , X MALU kehh ha awak tulis2 benda macam ni ?


(Ini adalah contoh orang tiada adab)


HELLO ? kalau betul lah tak tahu malu , cuba lah
SHOW aje your ID tuuu biar kasi semua orang tahu
siapa kamu ! Jangan lah dok tulis benda2 macam ni
yang entah apeape lagi tak senonoh then sorok2 .
Kalau lah betul2 berani TUNJUKKAN SIAPA ANDA ! Ini
kes PENGECUT ! Dan ini kes TIADA ADAB tau takkkkkk !
dan sudah pastinya Nina DELETE soalan dia ni dari
Formspring sebab ini akan mennyakitkan mata untuk dibaca
dan buat taik dan sampah jeh dekat formspring orang .


P/S : WARNING ! dimaklumkan
selepas ini tiada sesiapa yang menyatakan perkara yang
tak senonoh seperti ini yea . Account anda bole di report !
Orang sekarang bijak dan ada bukti okeyhhhhhhhhhh !
I really hope lepas ni takde orang yang tanya
or spam benda2 macam ni . THIS IS TAK SENONOH OKAY !
ingatlah bahawa "Bahasa mencerminkan diri anda"
okay ?


Your Url Story Contest



Hohoho . this is my second contest . Dan akibat
sudah di tag oleh Cik Eyka ,
maka sudah rasmi nya Nina sudah JOIN contest ni . hohoho . okay ,
THANKS for tagging me on this contest yea cik adik manis :D

sebelum memenuhi syarat contest ni , Nina nak tunjuk dulu
terma dan syarat contest ni ;

-Buat satu entry . Letak gambar contest di atas .
-Cerita sejarah blog korang . Daripada mana korang dapat
URL blog korang tu . Cerita lah ape2 yang menarik
-Tag 2 orang untuk JOIN contest ni
-Tinggalkan URL entry korang tentang contest ni dekat tuan punya contest ni
di blog http://devilviernes.blogspot.com/2010/12/your-url-story-contest-officially-by-me.html ni eh ? Jangan lupa FOLLOW
and visit2 lah yea blog dia kalau korang ni baik . ceyhh (promote plak :D)
-pemenang akan dipilih mengikut dua kategori iaitu pemenang
lelaki dan pemenang perempuan .



Okaylah . . story telling pun bermula :)

Url blog Nina adalah http://ninabanana94.blogspot.com/ .
Blog ini dilancarkan pada 27 December 2009 . NiNaBaNaNa adalah
sempena nickname Nina yang sudah di active kan sejak dahulu lagi
melalui account Myspace , URL Facebook , Twitter , Formspring , Blog
dan sebagainya . Ini adalah mununjukkan OFFICIAL nickname dari Nina .
Manakala nombor 94 pula dipetik daripada tahun kelahiran Nina sendiri
iaitu pada 1994 . Mungkin ramai yang tertanya-tanya mengapa perlu
menamakan blog ini sebagai NiNaBaNaNa's Life dan meletakkan link
seperti ini di blogger ? HAHA ! itulah keistimewaan nya !
Tuan punya blog ini SUPERB WEIRD ! Ya , saya memang PELIK .
kerana itu nickname dan URL saya PELIK :D

I wanna tag this contest to :
jengjengJENGGGGG !
http://buayapanjang.blogspot.com/
http://wyna95nubies.blogspot.com/


*OPSSS . blog ni ada copy right lah . pandai2 lah ye anda
copy :p

Monday, December 27, 2010

1 year blogging :)



HOoooooyeaaaahhhh !
CONGRATS to NiNaBaNaNa's Life Official Blog .
Harini my blog dah cecah 1 tahun . HAHA ! I'm so Happy
to hear this . huhuhu . Rupanya nye Nina sudah 1 year blogging
at blogger ni . So , after this I really hope that I can still
updating my blog . Semoga entry yang ditulis akan sentiasa menarik
perhatian anda semua untuk membacanya disini . huhuhu .
HAHAHA ! Anyway , Nina masih beringat jugak yang 2011 adalah tahun
SPM Nina yang AMAT PENTING . So , Nina harap Nina dapat bahagikan
masa dengan sebaik-baiknya . Bukan Nina sahaja okay , to all SPM
candidates okay ! SPM sangat penting okay untuk menentukan masa hadapan
kita sama ada cerah , gelap atau samar2 jeh . hoho .
Lastly , to all my follower and dear blogger , have a HAPPY BLOGGING :)

P/S : HAPPY BLOGGING yeahh my dear . Stay cool and be smart :)

Sunday, December 26, 2010

Gonna miss all of you :(



Tak lama lagi dah nak sekolah dah weyhh .
Nina akan RINDU korang semua ! Nak update blog semua .
2011 nanti adalah tahun yang amat penting bagi Nina
untuk menentukan masa depan macam mana coz nak SPM !
Semoga Nina berjaya harungi nya tahun depan .
Bagi yang exam besar tahu depan . GOOD LUCK okay korang
semua dalam hidup korang ! I LOVE YOU SO MUCH ! Xox0 <3

-Nina-



P/S : Study smart not study hard :)

AWARD lagi dan lagi . .



Hello , hello , HELLO ! kopi ke milo ? hoho .
hey blogger2 semua . Harini i dapat tag award dari seorang
blogger ni youuuu . WAHHH ! mentang2 i tag award kat dia ,
dia balas dendam balik dekat i nyahhh ! wakaka . dengan soalan2
yang agak CIRIT ni i nak jawab nye . FUHHH ! kebabooommmm !
Betul2 kawwww ! HAHA . kami baru kenal 2 hari , tapi Nina sedari
dia ni agaklah PERAMAH sama macam Nina . agak best lah merapu
meraban dengan dia dekat shoutbox . HAHA ! By the way ,
dia ni sangat pandai reka award ni . dia suruh kita tag 3 orang .
Then sebenarnya ade lagi kena pulak tag link untuk blog follower ,
blog yang best bagi Nina ah ape ahh . haihh . PANDAI eh you .
Anyway , semua orang tahu Nina ni BAIK kan . so Nina tag
jugak . HAHAHA ! (perasan) . Anyway thanks yeah Encik Rahim Pandai kerana bagi award ni . Sememangnya anda memang baik bagi i award ni . kahh3

*As usual , answering question .


<
1. Anda pernah datang blog http://ddczone.blogspot.com/
berapa kali dah? - jujur tow -

- Tak pasti berapa kali . Agak banyak jugak sebab
nak usha entry yang best2 and macam biasa rep
dekat shoutbox dia :)

2. Blog yang paling best anda penah pergi? - sila share 2 link,
lebih lagi bagus

- Dua blog ni . memang blog paling AWESOME yang nina pernah tengok .
maaf yea kalau share link ni .
http://trueloveneverdiesforever.blogspot.com/
http://moysams.blogspot.com/

3. Selalu berapa lama anda nak update blog sendiri?..
ke biar berhabuk je..

Bila-bila pun Nina suka ! HAHA !

4. Upload wallpaper desktop yang anda pakai sekarang..

- Arghhh sumpah yang ni malas nak buat :D

5. Wallpaper kat desktop yang anda upload ni kalau anda tengok balik lawa x?

- Hurmmm tak kot bagi korang . sebab Nina seorang yang pelik .

6. citer sket pasal wallpaper tu...
- HAHA ! letak gambar motor LC yaww my fav ! heee :D

7. Ape blog follower anda yang paling best?

- SEMUA ! :D

8. Apa pendapat anda pasal blog http://ddczone.blogspot.com/? - cadangan/komen/kutukan sahaja diterima.... hahaha

- Blog yang cool and ade style . sesuai dengan dia sebagai
seorang lelaki . Hurmm lain2 no comment ^_^

9. Berikan sebab kenapa perlu datang ke blog anda?

- Tiada sebab munasabah . HAHAHA !

10. Sila taged 3 member lain untuk tunjuk anda dapat award ni... hahahha...

- oittss ! saya bukan seorang yang nak tunjuk2 yeahhhh .
HAHA ! okay okay I tag jugak . sebab i ni BAIK tauu ! HAHA :D
http://buayapanjang.blogspot.com/
http://nursyarafana.blogspot.com/
http://alyasygsanda.blogspot.com/

HAHA , korang jangan terkejut kena tag dengan Nina tiba-tiba
sebab Nina dah dapat banyak tag , so dah tak tahu nak tag sape ,
Nina tag jeh mana2 orang . HAHA ! Ini adalah cara untuk
memperkenalkan anda kepada blogger2 lain :)

*OPPSS ! blog ni ade copy right . pandai2 lah eh korang copy :)