Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Friday, December 10, 2010

Mari kenali diri saya :)


Nur Amanina . Anak kepada orang . Anak Encik Amad Radzali
dan Puan Zainoor Hani . Pada tahun 2010 ni dah lepas pun
dengan umur ENAM BELAS TAHUN . huhh . Orang panggil
Nina jeh dari kecik lagi . Kawan-kawan yang start panggil
pisang2 dari sekolah rendah sebab Nina rapat dengan kawan
Nina yang sorang ni dah macam monyet dan pisang . HAHA !
sampai-sampai Nina naik taraf lagi iktiraf nye jadi
NiNaBaNaNa as my Official name lah kan . NiNaBaNaNa94 .
94 punye number tuh ditambah sempena tahun lahir Nina .
Nina dari dulu suka sangat warna merah . Tapi dah besar ni
semua nye berubah . YEAHHH . Nina memang PANAS BARAN !
hahahaa ! Keras kepala dan juga DEGIL ! yahh . suka buat
my mom and adik marah . HAHA . Nina macam takde perasaan
tentang erti dan nilai ksaih sayang . Anggap dan kire mcm
tak berapa nak penting lahh dari "ekspresi muka" jehhh .
Tapi dari segi dalam hati ni . Sape tahu ? Diriku perlukan
kasih sayang . hehe . YEEE ! saya seorang yang cepat emosi .
MEMANG ! tapi tk mengapa . janji Nina suka berkawan dengan
semua orang dan takde nye nak sombong-sombong kan .
SOMBONG ? talk about sombong ataupun dikenali juga dalam english
"arrogant" ni kan , yeee memang ramai kata , kalau tak kenal
dengan Nina ni memang nampak sombong jeh muka . hurmm bukan ape ,
muka susah nak senyum ni . Memang mcm ni daaa . Just tegur je lah
yea kalau terserempak dengan Nina . TAK SOMBONG okay ! Jangan
pandang luaran semata-mata okay sayangku semua .
Nina suka sangat dah update blog ? Kenapa yeee ? kenapa ?
hurmm , sebab Nina sebelum ni tulis dalam buku , lukis-lukis ,
karang-karang 'love quotes" dan macam2 "quotes" dengan tulisan
warna warni , punya susah payah tulis tauu . Suddenly , semua nye
burn gitu jeh weyyhh . Bayangkan sampai aku menangis sebab tuh .
Mana tak nye . Cikgu kesayangan aku bagi aku "colourful book"
tuh yang tajuk nye "Enjoy every moment" . Hurmm buku tu dah
hancus sejak pertemuan Nina dengan bf Nina . Nina bagi dia
untuk dia simpan and baca dan ape2 lagi la kan , then dia balik
naik motor nak balik jauh ke Alor Gajah denagn hujan dan ribut
petir yang amat kaw2 punya lah sampai buku tuh HANCOSSSS !
hurmm agak sedih dan merana . Tapi takpe . Benda dah jadi kan .
Janji Nina masih ade blog ni . Dan dengan ini dengan rasmi nye
setelah pikir masak-masak , blog ni akan menggantikan buku tu .
Dan akan menjadi catitan sejarah serta ape sahaja yang menarik
tentang Nina disini . Dan dengan rasmi nye sekarang blog ni juga
dinamakan bukan sahaja NiNaBaNaNa's Life , tapi "Enjoy Every Moment" juga
sebagai memperingati buku tu :)


P/S : Diharapkan anda semua suka blog ni yeee .
I LOVE YOU ALL ! Love my blog :)


Monday, December 6, 2010

Hey bebeyhhh !



Hello blogger , I really miss
my blogger and all my follower here . Sorry lah kalau
dah lama sikit tak update blog . Takde lah lama sangat kan ?
HAHA . okay , actually Facebook hari-hari online , tapi
on dekat rumah mak ngah at Shah Alam . So , takde masa lahh
nak update blog ni . Plus , dah duduk rumah mak ngah selama
berapa hari asyik keluar aje then takde masa lorhh .
HAHA . paling best pun keluar pergi one utama main bowling ,
pergi uptown lah ape lahh sampai 2 dan 3 pagi . Sambil2 tuh
mak ngah nina sibuk jumpa customer skali sebab dia ni kerja
jual insurance . Tapi takpe ah , nina jrang na hangout sgt kan ,
so time tuh la hangout puas2 . HAHA . huhu .
Anyway , memang best lah sepanjang at sana , sebab nye
bangun selalu lambat luar biasa . HAHAHA ! selalunya
aku memang insomnia , tido lambat jehh . Kadang2 ta tido .
Tapi aku bangun awal jeh . Tido pun jarang , tapi sampai
sana jadi lain plak ? HAHA . Then
yang agak merisaukan asyik makan jehh . perghh . bahaya ni .
yelahh kan , kalau nina dekat rumah makan malam sblom pukul
8 lebih . Then bila dah terlepas ke sana berjalan aje , pagi buta
pun makan !! aiyaaarkkk . Masalah problem ! hahaha :D
Anyway , thanks lahh kepada semua yang membuatkan nina rasa HAPPY :D



P/S : Next time boleh jalan lagi yeah dengan
mak ngah . HEHE . baru aku tahu , tak bermakna
bila dia dah kahwin dia tak dapat jalan lagi dengan
aku . Thanks mak ngah . Iloveyousomuch .
mmmmmmuuuuuaaaaaahhhhhxxxxx