Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Wednesday, December 22, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN




I got this tag from Cik Huda
melalui shoutmix box :)

walaupun di tag oleh orang lain , tapi pemilik segmen
ini adalah seperti yang sudah tertera dibawah ;
Segmen ni dianjur kan oleh seorang blogger .
Click untuk ketahui http://loqkimagri.blogspot.com/2010/12/segmen-jom-berkenalan.html

Ini adalah soal jawab Nina . Mari kita lihat :)



1. Apakah status anda
I'm TAKEN by Mohamad Asroy ! Engaged with him . HAHAHA !

2. Cerita tentang diri anda
-Nur Amanina . Dari kecil lagi orang panggil Nina .
Nickname mana2 account semua NiNaBaNaNa or NiNaBaNaNa94 .
"94" adalah sempena tahun lahir Nina . Lahir pada 26 October
1994 di Hospital Kuala Lumpur . Sekarang tinggal
dekat area Banting/Sepang. Seorang yang peramah dan
suka berkawan . Suka art , photography , music . Suatu
hari nanti Nina bercadang nak jadi Guru , kalau lah dapat kan .
Kalau tak dapat nak jadi photographer . HEHE . Nina mempunyai
satu falsafah iaitu "Punctuality is the courtesy of kings"
kerana menepati masa adalah diri Nina . Satu perkara lagi
Orang panggil "Nina ni pelik" . tak percaya ? TRUST ME ! :D

3. Cerita tentang blog anda
-Blog ni bermula pada 27 December 2009 . Pada mulanya
memang tak berapa nak paham tentang blog ni . Then lagi
dasyat account dah banyak sampai lupa password . Tapi
Alhamdulillah dengan usaha , akhir nya try bukak dapat jugak
blogging lagi . Alhamdulillah syukur . Kalau tak , tak dapat
tulis entry macam ni dan kenali anda semua . huhu . Paling
penting bagi Nina , blog ni masih tahap lemah dan perlu
diperbaiki , jadi Nina memerlukan anda semua untuk mengkritik
atau memberi sebarang cadangan :)

4. Apa pandangan anda tentang dunia blog
-Sememangnya dunia blog ni mempunyai banyak faedah nye
dari segi berkongsi sebarang cerita/pandangan/pengalaman
atau isi kandungan yang bermotifkan pengajaran . Tetapi ,
ade sesetengah pengguna blogger menyalahgunakan blog untuk
menjatuhkan air muka orang dan berbuat gossip tak benar .
So , kalau yang macam tuh perlu ubah dari segi penulisan
entry untuk meningkat prestasi dan pandangan orang di dunia
supaya berfikiran positif tentang penulisan blog .

5. Nasihat anda kepada rakan rakan yang baru nak buat blog
-Menjadi diri sendiri . Boleh meluahkan perasaan , tapi
biar lah berpada-pada . Jangan sekadar ingin mendapatkan
follower lebih tapi , bertegur sapa taknak , baca entry orang
taknak , haihh , itu ape pun tak boleh . haihh .

6. Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
-Sebenarnya Nina nak blog warna purple sebab tu warna fav .
Actually kan Nina tak suka warna hijau . Tapi bila blogging ni
dapat ilham pakai blog warna hijau . So , setakat ni dari segi
warna layout macam ni memang jarang blogger lain pakai . Blog Nina
tak dapat nak buat banner sebab bergantung kepada layout dipkai ni ,
tapi Nina telah mencipta kelainan disini . Nak tahu tengok sendiri .
One more thing , Nina sukakan lagu yang rancak , jadi Nina
suka letak lagu yang rancak dari blogger2 lain supaya ia kelihatan
dan kedengaran lain . hehe :D

7. Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda
dalam dunia blog?
-Selagi nyawa Nina masih ada insyallah :)

Tag empat orang :
-Cik Najihah
-Cik Anyss
-Cik Fara
-Cik Nabilah

*OPSS ! blog ni ade copy right lahh . so pandai2 lah eh
korang copy :)

No comments: