Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Friday, December 24, 2010

Different , Weird but Meaningful



HAHAHA ! kinda sick thinking about an hour what I'm try
to say just now right ?
huhh ? HAHA ! okay . Let me tell you everything .
This is about MY LIFE ! I've already told you before
this blog is about "NiNaBaNaNa's Life" . So , it's my life !
HAHA ! I want you to realize that this life may be
sometimes dark , but it's actually colourful and MEANINGFUL ! :)



First of all , I wrote this just to remind all of you or making
this as story telling about my life . As a introducing myself
too . Hehe . I gotta tell all this to all of you because I
realize that some of my friend or even my own best friend can't
understand my lifestyle , attitude or all about my life .
So , I took this opportunity to wrote something more about me
that maybe can help you know more about me .

Baiklah , Nina nak story telling kat korang semua ni .
Ramai yang kata nina PELIK ! Yes , Nina PELIK . HAHA .
Tak kira lah dengan ape yang Nina minat ke , cara Nina ke ,
perkataan-perkataan Nina ke . Yang penting . Ia tetap
jadi "PELIK" . Kenapa yea ? MARI KITA TERJAHHH :D

DIFFERENT
*Heyyahhh . I'm totally different ! Different from
other teenagers . Can't believe this ? HAHA ! Trust me !
Bukti nye dibawah nanti . I prove it okay .

WEIRD
*Okay . Bab ni memang semua orang tertanya kenapa
Nina ni hidup macam tak remaja . Hidup macam tak life .
Lantak lah kan apa orang nak kata . Yang penting
kat bawah ni Nina senaraikan . Apa yang Nina tak suka .
HAHAHA ! Jangan terkejut . Ternyata ni memang semulajadi
dari dulu TAK SUKA ! haha

-Tak suka minuman yang manis
-Tak suka makanan yang masin
-Tak suka tengok TV (hanya akan berminat kalau cerita hantu)
-Tak suka snack/jajan/kerepek
-Tak suka Karaoke
-Tak suka hangout
-Tak suka baca novel (minat majalah je . tu pun kalau rajin baca)
-Tak suka game (kecuali kalau ada game yang betul2 mempengaruhi Nina)
-TAK SUKA LELAKI YANG HENSEM/JAMBU
-Tak suka mat rempit
-Tak suka bidang sukan
-Suka mencuba , suka yang simple
-Suka coffee/cuppachino
-Suka cerita Hantu
-Suka bercakap/suka berkawan
-Suka Bersajak
-Suka baca kamus
-Suka terlalu berfikir
-Suka terlalu menghargai kawan
-Suka kalau dapat ONLINE je
-Sukakan alam perkara yang pelik2
-Suka pikir , cari ilham , menulis dan melukis
-Sukakan bidang perguruan dan photographer
-Suka mentafsirkan sesuatu
-Suka pelbagai bahasa(Terutamanya Bahasa Melayu+English)
-Suka mencabar diri walaupun hakikat takut
-Suka lagu yang RANCAK atau yang WOW !
-Suka kan motivasi orang/berceramah . HAHA !
-Suka letak benda yang kadang2 tak suka (Macam warna hijau dalam blog ni)
-SUKA LELAKI YANG TAK HENSEM TAPI SIMPLE+SWEET (Janji perangai baik)
-Mengaku seorang yang POYO . hehe . HAHAHAHA ~

MEANINGFUL
*Nina seorang yang menghargai "KAWAN" . Bermakna
siapa dalam friend list Nina , tak kira lah dalam Facebook ke
as FOllower at blogger ni ke or mana sahaja , selagi anda mula
berkenalan dengan Nina , anda adalah "KAWAN NINA" okay .
Okay , satu jeh la duka cita Nina nak cakap ni kan , Nina selalu
lah hargai ornag melampau-lampau sangat . Dengan kawan tak
berpada-pada , time Nina susah , orang buat tak nampak je . Boleh
lagi buat taik dekat Nina ? haihh . terpulang ha weyhh .
Tu dosa korang . Yang penting Nina sentiasa maafkan kerana Nina
adalah manusia biasa yang sering melakukan kesilapan . Dan siapa
ah Nina kan taknak maafkan orang . hohoho . Kerana apa tau kita
kena macam ni ? Sebab , bagus mana pun pakwe/makwe kamu , keluarga ,
pangkat kamu semua , tak ada yang lebih MEANINGFUL dari yang bernama
"KAWAN" ni tau tak . Sebab bila anda susah anda cari kawan jugak kan ?
HAHA !

P/S : Kepada yang bajet2 Hotstuff tu kan , bajet bagus ke sombong ke
ape ke , 1 jeh Nina nak ingatkan . Dunia ni sementara je , hidup pun
sementara . Tak ada guna nye nak berlagak , last2 MASUK KUBUR pakai
KAIN KAPAN je jugak . So jangan berlagak lah ye . HAHA . penuh
makna kan entry ni ? wakakaka !

No comments: