Image and video hosting by TinyPic

www.ustream.tv/channel/tunggal-fm

"ENJOY EVERY MOMENT"

The Official Blog since 27 December 2009

INSTAGRAM : ninabanana94

#ninaradzali #tunggalfm

INFO : Blog ini adalah UMUM. Sebarang idelogi, teori dan apa jua yang ditulis tidak semestinya bersifat tepat dan sempurna. Yang baik boleh diambil, yang buruk boleh ditingkatkan kepada yang lebih baik. Semua penulisan adalah 100% dari buah fikiran penulis. Sebarang cadangan, pendapat, ketidakpuasan, pertanyaan event, hal berkaitan perniagaan, perkara berbentuk urusan dan apa sahaja boleh dilontarkan diruangan 'comment' atau ke alamat E-mail ninabanana94@gmail.com

Friday, December 31, 2010

Ehhh ehh ! 2011 lahh !



AL KISAHHHHH ! Ini cerita tentang
NiNaBaNaNa . . . . . . . . .. . .. ... . . . . . . !!!!
Tick tock2 . . tick tok2 hari2 . tickkk tickk ticccckkkkkk
TOCKKKKKKKKK ! tadaaaaaa ! 2011 jadi nya ! HAHA !
ohh TIDAKKKKK ! cepat nya kan masa berlalu ? rasa baru lagi
sambut new year. aisemennnn mennn mennn mennnnn .
Haha . gileerrr ! kahh3 . okay . Tahun 2011 sudah MENJELMA deyhh !
hoho . memang cool ! Tahun ni pun bukan digelar NEW YEAR je untuk
Nina , tetapi SENIOR YEAR juga ! hoho . agak tak boleh blah kan ?
bhahahaha . jadi dengan kesempatan ini nak ucapakan
SELAMAT TAHUN BARU ! semoga ape yang anda azamkan tuh dapat lah
tercapai hendak nye ekkk ? azam biar dikota kan ! huhu .
BERUSAHA lah yea untuk kotakan . begitu juga Nina ! azam Nina ?
hohh . RAHSIA ! hanya mereka yang berkenaan je bole tahu . hehe .
takpe lah . biar Allah je yang maha mengetahui :D

hooooyeahhh , OHH YEAHHHH ! +______+

(sorry , tengah sewel ni . hehe :D)

P/S : Kurangkan kontroversi TINGKATKAN PRESTASI di 2011 ini :)

Thursday, December 30, 2010

ngokngekngokkkkkk



huhhh . tak tahu nak kata ape . memang SUPERB SENGAL lahh !
28 December start beli buku dekat sekolah . Tapi Nina pergi
picnic selama dua hari . 29 December baru balik . 30 December
dah confirm2 ah tidur kepenatan ! Dah confirm2 banyak activity
sampai penat jadi nyee . haihhhh ! so Nina penat and tidur .
hurmmmmmmmm . Orang semua dah ramai beli 30 December semalam .
Nina petang baru terhegeh konon nak beli . Padahal dah tutup .
Depan sekolah tulis sampai 31 December . Pergi ah baru ni tadi
dengan kawan aku . Sampai depan sekolah boleh pulak kata TUTUP ?!
Boleh beli hari isnin . huhhh ? orang lain semua nanti pergi
sekolah dah ada buku , aku baru terkial2 nak pergi beli ?!
arghhhh ? hahh ! nasib ade lagi kawan2 Nina yang tak beli lagi .
takpe2 . sep sepp ! kita geng ! kahhhh3 .

Tapi dalam kes ni , AKU TETAP BERSALAH !
sebab kenapa tak beli semalam kan ?

NGOKNGEKKKKNGOKKKKK !

P/S : Semoga tahun 2011 nanti Nina dan semua SPM candidates cemerlang .


AWARD dan AWARD



Haaa AWARD dan AWARD ! apekahh makna nya ni ?
Haa ini 2 in 1 okay . Actually I got the same tag from
this two sweet blogger Adik Dina
and Adik Alyssa .
Ape yang menarik nya mereka ni COUSIN . haha , kedua mereka ni
tag benda yang sama dekat Nina . Okay , THANKS A LOT yeah darling :)

As usual , tak pyah cakap pun takpe smua blogger paham kan .
JAWAB SOALAN ! :)



Nama anda dalam IC/Surat Beranak .
-Nur Amanina Binti Ahmad Radzali

Letak sekeping gambar kegemaran anda . ( lebih pun tak mengapa )




Buat satu perenggan KENAPA ANDA BERBLOGGING .
-Nina suka berblogging sebab dapat meningkatkan daya
kretiviti dan menjana perkembangan otak disaat masa
lapang terbiar . Kerana Apabila berblogging ni banyak benda
yang kita nak kena pikir sendiri dan mencuba banyak perkara
baru yang menarik . Selain itu , Nina suka beramah mesra
bersama follower dan semua blogger di dunia ni yang sungguh
peramah dan baik hati :)


Kenapa anda follow blog Dina dan Alyssa ni ?
-Disebabkan dua orang ni tag Nina . Jadi Nina jawab lah
dua2 sekali yea . Nina follow blog Dina dan Alyssa sebab blog
diaorang ni cantik , simple but WOW ! selain itu , diaorang ni
selalu buat entry yang Nina rasa macam nak usha jeh diaorang punya
entry2 tu . . :D


Pendapat anda tentang Dina dan Alyssa ?
-Blog mereka berdua sangat stylo dan stylish !
AWESOME ! SUPERB !


Wajib tag 10 orang rakan anda .
-Ya Allah ! banyak nyee . . aduhyai . .
okay Nina cuba dulu .

http://impishonez.blogspot.com/
http://nurulaqilahsuhaimi.blogspot.com/
http://blogger-atyqa.blogspot.com/
http://sasyirah02.blogspot.com/
http://emonmoon.blogspot.com/
http://skoozsan.blogspot.com/

hurmm lagi 4 tuh kira halal ah eh ? award dah banyak sampai
dah tak tahu nak tag siapa lagi da +____+


*OPSSS . blog ni ada copy right lah . pandai2 lah eh
korang copy :)

Wednesday, December 29, 2010

GOOD NEWS ! Cutiiiiiiiii



Berikut adalah view dari Twitter Nina :)

WHOAHHHH ! Ini GEMPAK ! hahaha
Hari Jumaat cuti sempena Malaysia menang ! HAHA !
okayyy ! TAHNIAH banyak2 dekat Harimau Malaya dan Malaysia !
Tahniah dekat diri sendiri juga sebab DAPAT CUTI !
hehe :D
bagi manusia yang bekerja seronok lah tu eh .
bagi budak sekolah macam saya , ehem2 , takde effect pun
kahhh3

P/S : CUTI yang gembira :D

ORANG TIADA ADAB !

Hello blogger , today Nina nak cerita sikit
lah pasal orang2 dekat formspring ni . memang sebelum ni
Nina dengar banyak aduan pasal perangai manusia
at formspring ni . Nina memang agak BENGANG lah en , tapi
nak buat macam mana , benda Nina tak pernah kena .
Sebab ramai kata dekat formspring ni ramai yang cari pasal
sebab boleh sorok ID kita kan . Tapi , ade jugak kes yang
cakap tak senonoh kat formspring ni . Tapi sebelum ni tak
pun Nina dapat2 ape2 yang baru . Okay baru-baru ni , Nina
dapat lahh satu perkara yang BODOH dan BURUK dekat Formsrping
ni . eiii , X MALU kehh ha awak tulis2 benda macam ni ?


(Ini adalah contoh orang tiada adab)


HELLO ? kalau betul lah tak tahu malu , cuba lah
SHOW aje your ID tuuu biar kasi semua orang tahu
siapa kamu ! Jangan lah dok tulis benda2 macam ni
yang entah apeape lagi tak senonoh then sorok2 .
Kalau lah betul2 berani TUNJUKKAN SIAPA ANDA ! Ini
kes PENGECUT ! Dan ini kes TIADA ADAB tau takkkkkk !
dan sudah pastinya Nina DELETE soalan dia ni dari
Formspring sebab ini akan mennyakitkan mata untuk dibaca
dan buat taik dan sampah jeh dekat formspring orang .


P/S : WARNING ! dimaklumkan
selepas ini tiada sesiapa yang menyatakan perkara yang
tak senonoh seperti ini yea . Account anda bole di report !
Orang sekarang bijak dan ada bukti okeyhhhhhhhhhh !
I really hope lepas ni takde orang yang tanya
or spam benda2 macam ni . THIS IS TAK SENONOH OKAY !
ingatlah bahawa "Bahasa mencerminkan diri anda"
okay ?


Your Url Story Contest



Hohoho . this is my second contest . Dan akibat
sudah di tag oleh Cik Eyka ,
maka sudah rasmi nya Nina sudah JOIN contest ni . hohoho . okay ,
THANKS for tagging me on this contest yea cik adik manis :D

sebelum memenuhi syarat contest ni , Nina nak tunjuk dulu
terma dan syarat contest ni ;

-Buat satu entry . Letak gambar contest di atas .
-Cerita sejarah blog korang . Daripada mana korang dapat
URL blog korang tu . Cerita lah ape2 yang menarik
-Tag 2 orang untuk JOIN contest ni
-Tinggalkan URL entry korang tentang contest ni dekat tuan punya contest ni
di blog http://devilviernes.blogspot.com/2010/12/your-url-story-contest-officially-by-me.html ni eh ? Jangan lupa FOLLOW
and visit2 lah yea blog dia kalau korang ni baik . ceyhh (promote plak :D)
-pemenang akan dipilih mengikut dua kategori iaitu pemenang
lelaki dan pemenang perempuan .



Okaylah . . story telling pun bermula :)

Url blog Nina adalah http://ninabanana94.blogspot.com/ .
Blog ini dilancarkan pada 27 December 2009 . NiNaBaNaNa adalah
sempena nickname Nina yang sudah di active kan sejak dahulu lagi
melalui account Myspace , URL Facebook , Twitter , Formspring , Blog
dan sebagainya . Ini adalah mununjukkan OFFICIAL nickname dari Nina .
Manakala nombor 94 pula dipetik daripada tahun kelahiran Nina sendiri
iaitu pada 1994 . Mungkin ramai yang tertanya-tanya mengapa perlu
menamakan blog ini sebagai NiNaBaNaNa's Life dan meletakkan link
seperti ini di blogger ? HAHA ! itulah keistimewaan nya !
Tuan punya blog ini SUPERB WEIRD ! Ya , saya memang PELIK .
kerana itu nickname dan URL saya PELIK :D

I wanna tag this contest to :
jengjengJENGGGGG !
http://buayapanjang.blogspot.com/
http://wyna95nubies.blogspot.com/


*OPSSS . blog ni ada copy right lah . pandai2 lah ye anda
copy :p

Monday, December 27, 2010

1 year blogging :)



HOoooooyeaaaahhhh !
CONGRATS to NiNaBaNaNa's Life Official Blog .
Harini my blog dah cecah 1 tahun . HAHA ! I'm so Happy
to hear this . huhuhu . Rupanya nye Nina sudah 1 year blogging
at blogger ni . So , after this I really hope that I can still
updating my blog . Semoga entry yang ditulis akan sentiasa menarik
perhatian anda semua untuk membacanya disini . huhuhu .
HAHAHA ! Anyway , Nina masih beringat jugak yang 2011 adalah tahun
SPM Nina yang AMAT PENTING . So , Nina harap Nina dapat bahagikan
masa dengan sebaik-baiknya . Bukan Nina sahaja okay , to all SPM
candidates okay ! SPM sangat penting okay untuk menentukan masa hadapan
kita sama ada cerah , gelap atau samar2 jeh . hoho .
Lastly , to all my follower and dear blogger , have a HAPPY BLOGGING :)

P/S : HAPPY BLOGGING yeahh my dear . Stay cool and be smart :)

Sunday, December 26, 2010

Gonna miss all of you :(



Tak lama lagi dah nak sekolah dah weyhh .
Nina akan RINDU korang semua ! Nak update blog semua .
2011 nanti adalah tahun yang amat penting bagi Nina
untuk menentukan masa depan macam mana coz nak SPM !
Semoga Nina berjaya harungi nya tahun depan .
Bagi yang exam besar tahu depan . GOOD LUCK okay korang
semua dalam hidup korang ! I LOVE YOU SO MUCH ! Xox0 <3

-Nina-



P/S : Study smart not study hard :)

AWARD lagi dan lagi . .



Hello , hello , HELLO ! kopi ke milo ? hoho .
hey blogger2 semua . Harini i dapat tag award dari seorang
blogger ni youuuu . WAHHH ! mentang2 i tag award kat dia ,
dia balas dendam balik dekat i nyahhh ! wakaka . dengan soalan2
yang agak CIRIT ni i nak jawab nye . FUHHH ! kebabooommmm !
Betul2 kawwww ! HAHA . kami baru kenal 2 hari , tapi Nina sedari
dia ni agaklah PERAMAH sama macam Nina . agak best lah merapu
meraban dengan dia dekat shoutbox . HAHA ! By the way ,
dia ni sangat pandai reka award ni . dia suruh kita tag 3 orang .
Then sebenarnya ade lagi kena pulak tag link untuk blog follower ,
blog yang best bagi Nina ah ape ahh . haihh . PANDAI eh you .
Anyway , semua orang tahu Nina ni BAIK kan . so Nina tag
jugak . HAHAHA ! (perasan) . Anyway thanks yeah Encik Rahim Pandai kerana bagi award ni . Sememangnya anda memang baik bagi i award ni . kahh3

*As usual , answering question .


<
1. Anda pernah datang blog http://ddczone.blogspot.com/
berapa kali dah? - jujur tow -

- Tak pasti berapa kali . Agak banyak jugak sebab
nak usha entry yang best2 and macam biasa rep
dekat shoutbox dia :)

2. Blog yang paling best anda penah pergi? - sila share 2 link,
lebih lagi bagus

- Dua blog ni . memang blog paling AWESOME yang nina pernah tengok .
maaf yea kalau share link ni .
http://trueloveneverdiesforever.blogspot.com/
http://moysams.blogspot.com/

3. Selalu berapa lama anda nak update blog sendiri?..
ke biar berhabuk je..

Bila-bila pun Nina suka ! HAHA !

4. Upload wallpaper desktop yang anda pakai sekarang..

- Arghhh sumpah yang ni malas nak buat :D

5. Wallpaper kat desktop yang anda upload ni kalau anda tengok balik lawa x?

- Hurmmm tak kot bagi korang . sebab Nina seorang yang pelik .

6. citer sket pasal wallpaper tu...
- HAHA ! letak gambar motor LC yaww my fav ! heee :D

7. Ape blog follower anda yang paling best?

- SEMUA ! :D

8. Apa pendapat anda pasal blog http://ddczone.blogspot.com/? - cadangan/komen/kutukan sahaja diterima.... hahaha

- Blog yang cool and ade style . sesuai dengan dia sebagai
seorang lelaki . Hurmm lain2 no comment ^_^

9. Berikan sebab kenapa perlu datang ke blog anda?

- Tiada sebab munasabah . HAHAHA !

10. Sila taged 3 member lain untuk tunjuk anda dapat award ni... hahahha...

- oittss ! saya bukan seorang yang nak tunjuk2 yeahhhh .
HAHA ! okay okay I tag jugak . sebab i ni BAIK tauu ! HAHA :D
http://buayapanjang.blogspot.com/
http://nursyarafana.blogspot.com/
http://alyasygsanda.blogspot.com/

HAHA , korang jangan terkejut kena tag dengan Nina tiba-tiba
sebab Nina dah dapat banyak tag , so dah tak tahu nak tag sape ,
Nina tag jeh mana2 orang . HAHA ! Ini adalah cara untuk
memperkenalkan anda kepada blogger2 lain :)

*OPPSS ! blog ni ade copy right . pandai2 lah eh korang copy :)


Saturday, December 25, 2010

Award lagi . .


Heyyyaaa blogger semua . Nina semalam telah
diseru oleh adik Dina melalui shoutbox untuk amik
award ni sebagai follower dia . Dia bagi dekat semua
follower dia . Actually segan nak amik . Tapi dah terang
lagi bersuluh dia siap bagi link suruh amik . So , apa lagi
Nina pun amik lahh . But , I'm so sorry yeah Dina coz amik
lambat sikit award ni . huhu . Akibat Nina amik lambat ,
so Nina sanggup amik award ni sekarang iaitu pada
jam 4.57 pagi . Masih ta tidur lagi . hehe .
Anyway , comel kan award ni ?
Secomel orang yang bagi award ni . Thanks adik Dina :)
Okay , as usual jawab lah dulu berapa soalan .



1) Apa nama kamu punya title blog ?
- NiNaBaNaNa's Life

2) Kenapa kamu letak tuu sebagai title ?
- NiNaBaNaNa=nickname , Life=it's all about my life and life around me

3) Siapakah teman kamu yang paling kamu sayang ? ( bukan gf/bf )
- I LOVE ALL OF MY FRIEND !

4) Kenapa kamu sayang dia ?
- Because friends are really important for me :)

5) Tag 6 org dlm award ni .
- huii ramai nye youu . mana i nak cari . HAHA .
nevermind . I baik , I tag jugak 6 orang :)

*http://princessmieril.blogspot.com/
*http://awakhatisaya.blogspot.com/
*http://paah143.blogspot.com/
*http://ddczone.blogspot.com/
*http://kami-saja.blogspot.com
*http://livelaughloveofaida.blogspot.com

fuhh dapat and jumpa pun diaorang ni . hehe .

*OPSSS ! ade copy right lah blog ni . pandai2 la eh korang
copy . haha :D

Friday, December 24, 2010

Different , Weird but Meaningful



HAHAHA ! kinda sick thinking about an hour what I'm try
to say just now right ?
huhh ? HAHA ! okay . Let me tell you everything .
This is about MY LIFE ! I've already told you before
this blog is about "NiNaBaNaNa's Life" . So , it's my life !
HAHA ! I want you to realize that this life may be
sometimes dark , but it's actually colourful and MEANINGFUL ! :)



First of all , I wrote this just to remind all of you or making
this as story telling about my life . As a introducing myself
too . Hehe . I gotta tell all this to all of you because I
realize that some of my friend or even my own best friend can't
understand my lifestyle , attitude or all about my life .
So , I took this opportunity to wrote something more about me
that maybe can help you know more about me .

Baiklah , Nina nak story telling kat korang semua ni .
Ramai yang kata nina PELIK ! Yes , Nina PELIK . HAHA .
Tak kira lah dengan ape yang Nina minat ke , cara Nina ke ,
perkataan-perkataan Nina ke . Yang penting . Ia tetap
jadi "PELIK" . Kenapa yea ? MARI KITA TERJAHHH :D

DIFFERENT
*Heyyahhh . I'm totally different ! Different from
other teenagers . Can't believe this ? HAHA ! Trust me !
Bukti nye dibawah nanti . I prove it okay .

WEIRD
*Okay . Bab ni memang semua orang tertanya kenapa
Nina ni hidup macam tak remaja . Hidup macam tak life .
Lantak lah kan apa orang nak kata . Yang penting
kat bawah ni Nina senaraikan . Apa yang Nina tak suka .
HAHAHA ! Jangan terkejut . Ternyata ni memang semulajadi
dari dulu TAK SUKA ! haha

-Tak suka minuman yang manis
-Tak suka makanan yang masin
-Tak suka tengok TV (hanya akan berminat kalau cerita hantu)
-Tak suka snack/jajan/kerepek
-Tak suka Karaoke
-Tak suka hangout
-Tak suka baca novel (minat majalah je . tu pun kalau rajin baca)
-Tak suka game (kecuali kalau ada game yang betul2 mempengaruhi Nina)
-TAK SUKA LELAKI YANG HENSEM/JAMBU
-Tak suka mat rempit
-Tak suka bidang sukan
-Suka mencuba , suka yang simple
-Suka coffee/cuppachino
-Suka cerita Hantu
-Suka bercakap/suka berkawan
-Suka Bersajak
-Suka baca kamus
-Suka terlalu berfikir
-Suka terlalu menghargai kawan
-Suka kalau dapat ONLINE je
-Sukakan alam perkara yang pelik2
-Suka pikir , cari ilham , menulis dan melukis
-Sukakan bidang perguruan dan photographer
-Suka mentafsirkan sesuatu
-Suka pelbagai bahasa(Terutamanya Bahasa Melayu+English)
-Suka mencabar diri walaupun hakikat takut
-Suka lagu yang RANCAK atau yang WOW !
-Suka kan motivasi orang/berceramah . HAHA !
-Suka letak benda yang kadang2 tak suka (Macam warna hijau dalam blog ni)
-SUKA LELAKI YANG TAK HENSEM TAPI SIMPLE+SWEET (Janji perangai baik)
-Mengaku seorang yang POYO . hehe . HAHAHAHA ~

MEANINGFUL
*Nina seorang yang menghargai "KAWAN" . Bermakna
siapa dalam friend list Nina , tak kira lah dalam Facebook ke
as FOllower at blogger ni ke or mana sahaja , selagi anda mula
berkenalan dengan Nina , anda adalah "KAWAN NINA" okay .
Okay , satu jeh la duka cita Nina nak cakap ni kan , Nina selalu
lah hargai ornag melampau-lampau sangat . Dengan kawan tak
berpada-pada , time Nina susah , orang buat tak nampak je . Boleh
lagi buat taik dekat Nina ? haihh . terpulang ha weyhh .
Tu dosa korang . Yang penting Nina sentiasa maafkan kerana Nina
adalah manusia biasa yang sering melakukan kesilapan . Dan siapa
ah Nina kan taknak maafkan orang . hohoho . Kerana apa tau kita
kena macam ni ? Sebab , bagus mana pun pakwe/makwe kamu , keluarga ,
pangkat kamu semua , tak ada yang lebih MEANINGFUL dari yang bernama
"KAWAN" ni tau tak . Sebab bila anda susah anda cari kawan jugak kan ?
HAHA !

P/S : Kepada yang bajet2 Hotstuff tu kan , bajet bagus ke sombong ke
ape ke , 1 jeh Nina nak ingatkan . Dunia ni sementara je , hidup pun
sementara . Tak ada guna nye nak berlagak , last2 MASUK KUBUR pakai
KAIN KAPAN je jugak . So jangan berlagak lah ye . HAHA . penuh
makna kan entry ni ? wakakaka !

Blog Teman Udah Setahun GA



Ini link ke entry tuan punya blog tersebut ; http://sparklemaneh.blogspot.com/2010/12/blog-teman-udah-setahun-ga.html



Giveaway ini di tag oleh Cik Ayda melalui shoutmix shoutbox Nina .

Hey hey blogger semua . Assalamualaikum , salam sejahtera
serta salam 1 Malaysia . Jom ramai-ramai mehh kita join giveaway
ni yeahh sebab kalau penyertaan ni kurang dari 5 orang ,
penyertaan ni akan dibatalkan . So , korang rajin2 lah ambik
tag dan join giveaway ni . IT'S EASY okay ! Pemilik blog
yang sebenar http://sparklemaneh.blogspot.com/2010/12/blog-teman-udah-setahun-ga.html ni sebenarnya dah mencapai satu tahun blog dia , then
itu pasal lah kan dia buat giveaway ni . So , kalau korang nak join ,
nak tengok terma dan syarat , nak tengok hadiah or ape pun just click
the link okay ! :)

http://sparklemaneh.blogspot.com/2010/12/blog-teman-udah-setahun-ga.html

Giveaway ni perlukan 3 orang untuk di tag . Jadi Nina
telah memilih mereka ini .
Cik Amoi Sofea
Cik Siti Hajar
Cik Nelynn

Sesiapa yang di tag dalam giveaway ini perlulah dan WAJIB
meletakkan nama saya sebagai refferal korang untuk melengkapkan
atur syarat giveaway/penyertaan . Refferal WAJIB letak tau .
WAJIB ! sesiapa yang amik giveaway ni pun kena pesan dekat
orang2 yang kamu tag untuk letak nama anda sebagai Refferal okay .

Check jangan tak check terma dan syarat penyertaan semua .
Buat giveaway ni okay . huhu . Hadiah menarik .
Korang mesti nak kan ? Kalau nak ape salahnya mencuba nasib
huhu . Selamat mengambil Giveaway ni . GOOD LUCK ! :)


Thursday, December 23, 2010

Award Blogger Cemerlang

Create your own banner at mybannermaker.com!


Hello , hello blogger semua !
Assalamualaikum w.b.t . Sekarang memang musim
orang semua dapat award jeh kan ? Sampai entry2
manusia zaman sekarang ni pun ramai entry penuh dengan
award . Takpe2 , ini satu penghargaan yang amat saya
hargai . hehe . Anyway , melalui shoutmix shoutbox , ade
seorang blogger yang baru Nina follow bagi Nina tag ni .
Terima Kasih kepada Encik Loqman Hakim
Maaf lah kerana tulis Encik , ni sebagai tanda menghormati .
Sebab saya masih muda :)

Okay , macam biasa jawab soalan . 2 soalan je :)



1)Apa pandangan anda tentang blog Catatan Loqman Hakim?
-Blog ini memaparkan jati diri tuan blog sebagai seorang
yang berwawasan melalui cara penyampaiannya . Blog ini sangat
teratur dan kemas .

2)Boleh ceritakan sikit pasal blog anda(Jangan lebih 100 pp)
-Blog ini bermula pada 27 December 2009. Blog NiNaBaNaNa's Life
adalah sebuah blog yang memaparkan kehidupan saya sebagai
seorang manusia biasa yang sering melakukan kesilapan sebagai
seorang manusia yang lemah . Blog ini menjadi salah satu laman web rasmi
saya sebagai pengguna nama NiNaBaNaNa dalam setiap account saya .
Jadi disini tertera cerita tentang kehidupan saya . Bukan sahaja
tentang kehidupan saya , namun kehidupan yang berlaku di sekitar
saya . Saya mementingkan kekemasan dalam cara penulisan , kesilapan ,
susunan dan segala yang ada didalam blog saya . Saya akan segera
memperbetulkan kesilapan teknikal yang berlaku di dalam blog saya
dengan segera .

3)Tujuan utama anda berblog?
-Mencuba berjinak-jinak dalam dunia blog .
-Melatih diri dan berani mencuba dengan mencuba mencipta kelainan
-Mencuba menjadi kreatif dan kritis .
-Melengkapkan masa lapang
-Berkenalan dengan penulis blog
-Mempelajari sesuatu yang baru
-Mencari dan ingin membaca cerita terbaru dari semua blogger .
-Menggerakkan minda saya bagaimana ingin membuat
sesuatu pembaharuan didalam blog ini dengan daya usaha sendiri .


Wednesday, December 22, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN




I got this tag from Cik Huda
melalui shoutmix box :)

walaupun di tag oleh orang lain , tapi pemilik segmen
ini adalah seperti yang sudah tertera dibawah ;
Segmen ni dianjur kan oleh seorang blogger .
Click untuk ketahui http://loqkimagri.blogspot.com/2010/12/segmen-jom-berkenalan.html

Ini adalah soal jawab Nina . Mari kita lihat :)



1. Apakah status anda
I'm TAKEN by Mohamad Asroy ! Engaged with him . HAHAHA !

2. Cerita tentang diri anda
-Nur Amanina . Dari kecil lagi orang panggil Nina .
Nickname mana2 account semua NiNaBaNaNa or NiNaBaNaNa94 .
"94" adalah sempena tahun lahir Nina . Lahir pada 26 October
1994 di Hospital Kuala Lumpur . Sekarang tinggal
dekat area Banting/Sepang. Seorang yang peramah dan
suka berkawan . Suka art , photography , music . Suatu
hari nanti Nina bercadang nak jadi Guru , kalau lah dapat kan .
Kalau tak dapat nak jadi photographer . HEHE . Nina mempunyai
satu falsafah iaitu "Punctuality is the courtesy of kings"
kerana menepati masa adalah diri Nina . Satu perkara lagi
Orang panggil "Nina ni pelik" . tak percaya ? TRUST ME ! :D

3. Cerita tentang blog anda
-Blog ni bermula pada 27 December 2009 . Pada mulanya
memang tak berapa nak paham tentang blog ni . Then lagi
dasyat account dah banyak sampai lupa password . Tapi
Alhamdulillah dengan usaha , akhir nya try bukak dapat jugak
blogging lagi . Alhamdulillah syukur . Kalau tak , tak dapat
tulis entry macam ni dan kenali anda semua . huhu . Paling
penting bagi Nina , blog ni masih tahap lemah dan perlu
diperbaiki , jadi Nina memerlukan anda semua untuk mengkritik
atau memberi sebarang cadangan :)

4. Apa pandangan anda tentang dunia blog
-Sememangnya dunia blog ni mempunyai banyak faedah nye
dari segi berkongsi sebarang cerita/pandangan/pengalaman
atau isi kandungan yang bermotifkan pengajaran . Tetapi ,
ade sesetengah pengguna blogger menyalahgunakan blog untuk
menjatuhkan air muka orang dan berbuat gossip tak benar .
So , kalau yang macam tuh perlu ubah dari segi penulisan
entry untuk meningkat prestasi dan pandangan orang di dunia
supaya berfikiran positif tentang penulisan blog .

5. Nasihat anda kepada rakan rakan yang baru nak buat blog
-Menjadi diri sendiri . Boleh meluahkan perasaan , tapi
biar lah berpada-pada . Jangan sekadar ingin mendapatkan
follower lebih tapi , bertegur sapa taknak , baca entry orang
taknak , haihh , itu ape pun tak boleh . haihh .

6. Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
-Sebenarnya Nina nak blog warna purple sebab tu warna fav .
Actually kan Nina tak suka warna hijau . Tapi bila blogging ni
dapat ilham pakai blog warna hijau . So , setakat ni dari segi
warna layout macam ni memang jarang blogger lain pakai . Blog Nina
tak dapat nak buat banner sebab bergantung kepada layout dipkai ni ,
tapi Nina telah mencipta kelainan disini . Nak tahu tengok sendiri .
One more thing , Nina sukakan lagu yang rancak , jadi Nina
suka letak lagu yang rancak dari blogger2 lain supaya ia kelihatan
dan kedengaran lain . hehe :D

7. Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda
dalam dunia blog?
-Selagi nyawa Nina masih ada insyallah :)

Tag empat orang :
-Cik Najihah
-Cik Anyss
-Cik Fara
-Cik Nabilah

*OPSS ! blog ni ade copy right lahh . so pandai2 lah eh
korang copy :)

Award again :)




This time i got award from this
sweetie blogger mokomoko/nurul najihah
bagi dua2 lah pun nickname dengan real name dia . huhu
Anyway , Thanks a lot for remember me and tag me on
this award babeyhhh .
(sepaking pulak . . hehe)
Thanks yeahh , saya sangat2 hargai :D


macam biasa jawab question dulu . huhu

1. Nama teman ?

-Amiril Athirah

2 . Kenapa pilih dia sebagai teman ?

-Dia seorang kawan yang SANGAT CARING :)

3 . Dah berapa lama anda bersama ?

-sejak kitaorang kenal at Myspace dulu , sampai at Facebook
sekarang kitaorang still contact dengan mesra nye :)

4 . Apa pendapat anda tentang orang yang memberi award ney ?

-Seorang yang cute/cun/cantik dan mempunyai pendirian yang
bagus .

5 .tagg

-Amiril
-Deena Farhana
-Nazirul Hazwan

*OPSSS ! blog ni ade copy right lah . pandai2 lah eh
korang copy :D


Sunday, December 19, 2010

Manusia , Facebook dan Poker

Heyyyaaaa ! post kali ni nak cerita tentang
KEGILAAN manusia dengan bermain poker di Facebook .
Ini ade kaitan dengan saya . Kerana apa ? kerana SAYA
PUN MANUSIA ! hehe . bermakna ni ade kaitan dengan saya
lah kan . HAHAHA ! okay , nina memang tak suka lah nak
main game ape semua , tapi bila main poker dekat FB ni
jadi minat pulak . Maybe jadi syok kot sebab dapat menang
duit yang ala-alan tipu kan . HAHA ! setakat menang/dapat
duit dalam game semata-mata pun jadi kesukaan kan ? HAHA !

Poker on Facebook


Ni masa play poker beberapa hari yang lepas



P/S : Mana nya aku tak terjebak dengan game ni ,
dah 1 family aku main game ni . Bapak aku punn layan
game ni . Adik aku pun mengajar . hahh mana tak nye .
HAHAHA ! Takpe lahh you all , sekadar main dalam game ni
jeh takpe lah , asalkan korang jangan main game ni betul2
dekat dunia realiti . nanti DOSA BESAR plak . haha





Award for my 100th Follower



Assalamualaikum . Nina nak bagi award ni KHAS untuk
follower Nina yang ke 100 . Sempena rasa happy Nina ni
kerana akhir nye berkenalan dan mendapat follower ke 100
ni , Nina berbesar hati nak bagi award ni khas untuk
follower Nina yang ke 100 iaitu Cik Moon
Jadi dengan kesempatan ni , Nina nak survey serba sedikit
tentang blog Nina ni dan diri anda .
So jawab lah beberapa soalan yeah :)

1 . Apa pendapat anda tentang blog NiNaBaNaNa's Life ?

2 . Sebarang cadangan dan idea tentang blog ni ?

3 . Apa perasaan anda apabila menerima award ini ? Apa perasaan
anda dapat menjadi follower Nina yang ke 100 ?

4 . Anda mula dalam bidang blog ini sejak bila ?

5 . Adakah anda suka blog NiNaBaNaNa's Life ?

6 . Nyatakan ulasan di atas jawapan anda di atas .

7 . Entry ape yang anda suka dalam blog ni ?


Jika anda suka/tidak suka blog ni , sila nyatakan beberapa ucapan ,
sebab , comment dan ape sahaja yeaa :)

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________


-Terima kasih kerana menjawab-



*OPPPSSS ! blog ni ade copy right lahh . pandai2 lah ehh
anda copy benda ni :D

Tag from Poison Gurlz



♥ Tag from Poison Gurlz

I have been tag from this sweetie blogger ♥ Poison Gurlz
Thanks di atas menyuruh saya menjawab soalan2
ni semua . Memang tengah takde kerja ni .
Rasa SERONOK sangat :)



1) Apa benda paling penting dalam hidup anda?
-Family , friends , my lovely boy , kejayaan , facebook
blogger dan follower . heee :)


2) Benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?
-Top up dan aksesori kot . . HAHA !


3) Dimana tempat korang nak melangsungkan perkahwinan & apa tema perkahwinan korang
-Di sebuah masjid yang suci & indah masa nikah . Di sebuah
taman untuk majlis resepsi :D


4) Adakah korang sedang bercinta sekarang?
-Yeahhh . memang sedang bercinta . awww awww <3


5) Berapa lama lagi korang akan mencintai kekasih korang?
-Selama mungkin dan sampai bila-bila jika Allah S.W.T izinkan .


6) Novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?
-OHH TIDAKKKKK MUNGKIN kepada benda2 yang tertera di atas .
HAHA !



7) Antara mak ayah korang, mana korang lebih mesra?
-Hurmmm . soalan ni agak rumit . Nina jenis tak bermanja
dengan family sangat . Dengan bapak memang tak bersembang ,
bapak garang kan , dengan mom tak ngam tapi SELALU BERSEMBANG
and share cerita . kira mesra lah tu kan ? :D



8) Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
-My lovely boy *Sebab dia duduk jauh dari Nina and jarang jumpa .
-My lovely BFF *kawan baik yang kenal sejak dulu . Tapi tak pernah jumpa .
-Kawan sekolah lama *sebab lepas pindah dah lama tak jumpa diaorang .
-My follower/facebook friend *sebab teringin sangat nak jumpa diaorang .



9) Adakah korang basuh baju sendiri?
-Of course lah tak ! Mesin basuh yang basuhkan ! :D
(tapi yang dalam2 basuh sendiri ah doe) hehe .



10) Dimanakah tempat yang korang betul2 nak pergi?
-Menjelajah keseluruhan Mekah , Melaka dan New York city ! WOW ! :D


11) Pilih salah satu, peluk atau cium?
-I WANT BOTH please . . :D


12) Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
-Seorang yang baik hati kerana ingat nama saya dan tag .
-Sweetie blogger
-Mempunyai karakter/nickname yang menarik :p


13) Benda yang paling korang sayang dalam hidup korang?
*Pemberian dari orang . Selain tu of course Facebook dan
Blogger :D

14) 5 lagu yang korang suka dan selalu dengar
-Papa Americano - We no speak
-Like A G6 - Far East Movement
-Black eyed peas - The time
-Katy Perry - Firework
-Dadali - Disaat aku mencintaimu



15) 5 blogger yang dipertanggungjawab untuk jawab tag ini

Cik Atyqa
Cik Amy Kecik
Cik Fatin
Cik Siti Maizatul Akma
Akmar Liyana


*OPSS . Blog ni ada copy right lah . so kalau
korang nak copy pandai2 korang la yea copy ni .
hehe :D

*kepada yang terima Tag ni , korang tak semestinya kena
pakai photo ni . korang boleh tukar photo lain untuk post
korang sebab ni "HANYA TAG" . actually post ni tiada perlukan
sebarang photo , so kalau korang nak tambah photo untuk post
korang , suka hati la yeah :)




Award for me ! :)



Hey , heyy bebeyhhhh ! I got this award yeahh .
I got this award from this sweetie blogger Miss Mieyra .
Hehe . mentang2 lahh aku ni agak2 tak boleh blah kan speaking
tiba2 pulak ni , dari award tadi aku panggil Cik , ni aku
panggil Miss pulak . HAHA . gediks yea
aku . sebelum aku selesai terima award ni , adelah
beberapa soalan aku kena jawab . macam biasa la kan :D

1. Nickname untuk pemberi award
-Miss Mieyra
the sweetie blogger :)

2. Ucapan kepada pemberi award
-Terima kasih banyak2 kerana sudi tag Nina
dalam award ni . aww terharu amat sangat :D

3. 6 peberet singer
-Allahyarham Tan Sri P.Ramlee
-Katy perry
-Fergie
-Taylor swift
-Yuna
-Mizz Nina

4. Tag award ni kepada :
-HEHE , jangan terkejut yeah korang . Nina sudah memerhatikan
blog korang sekian lama . Maka secara rawak dan secara pemerhatian
dari Nina , Nina telah tag anda dalam award ini . TAHNIAH
Eily Farhana dan Nur Amirah

*OPSSS ! blog ni ada copy right lahh . so pandai2 lah yea korang
copy award ni :D

Award from Cik Ayda !



Hello , hello , HELLO ! Assalamualaikum semuaaaa !
Saya tahu korang semua rindu saya sebab saya dah 3 hari
tak online FB , tak online Blogger and segala macam account
lahh kan , so , saya nak cakap SAYA RINDU AWAK SEMUA !
hehe . okay2 , before saya mengarut , saya nak nyatakan
rasa terharu selepas terima awards ni . YEAHH . kerana setelah
saya ni agak SUKA SANGAT follow ramai orang , saya tak sangka
saya sudah follow satu blog yang cantik ni sehingga melayakkan saya
menerima award ini sebagai follower dia . HEHEHE ! so kalau
korang nak award ni , heyy deeeyyy ape lagi pergi lah FOLLOW dia .
huhuhu . Anyway , Thanks cik Ayda dah invite saya terima awards
ini melalui shoutbox saya yaaaahhh ! Sebelum tuh ada 2 soalan
daa kena jawab . Thanks again to Cik Ayda
yang cantik kerana bagi award ini :D



1- apa pendapat anda tentang en.belogg kesayangan ayda nih??

ANSWER : Awww , lookin great and COOL yeahhh ! I REALLY
LOVE IT ! Warna purple , layout yang cool menampakkan ciri
yang tenang dan lembut apabila singgah di blog anda .
Blog yang cantik ! Jadi keep it up okay ! :)
5 Star for you ! :)

2- tuan empunya belogg ni oke ta (cikayda)??

ANSWER : YEAHH , blog anda dah cantik plus tuan punya
blog yang baik dan peramah . So , memang serba kena
lah dengan diri anda . Semamangnya SAYA SANGAT BERPUAS
HATI dengan anda serta blog anda . I give you 5 Star ! :)











Wednesday, December 15, 2010

My FIRST Award from Cik Emira

Assalamualaikum . Terima kasih sangat2
kerana tag my name dan memberikan saya awards
ini yeah wahai
Cik Emira . Ada beberapa soalan yang
kena Nina jawab dan ternyata dah jawab pun kat bawah tu :)




1) Apakah yang anda paling suka?

a) Kawaii
b) Ice Cream
c) Payung
d) Cake

JAWAPAN : Cake & Ice Cream !! :)

2) Ulaskan mengapa kamu suka tersebut.

JAWAPAN : Kerana sungguh enak .

3) Adakah anda minat akan blog?

a) Ya
b) Tidak Berapa
c) Tidak

JAWAPAN : Ya .

4) Berikan satu huruf yang kamu suka.

JAWAPAN : N

5) Jika seorang kawan kamu ingin mintak couple dengan kamu, jawapan kamu ialah?

JAWAPAN : TIDAK SAMA SEKALI . saya dah ada couple :D

6)Adakah kamu sifat yang

a) Suka mendengar lagu
b) Suka membuli rakan
c) Suka membaca novel
d) Suka berchit-chat dengan rakan

JAWAPAN : Suka mendengar lagu & berchit-chat dengan rakan

7) Jika hadiah harijadi kamu ialah sebuah kotak Ballerina, apakah perasaan kamu?

a) Gembira
b) Kecewa kerana tidak dapat yang diinginkan
c) Marah
d) Berpuas Hati

JAWAPAN : Gembira !! (bersyukur)

8) Jika suatu hari nanti kamu kaya raya, apakah yang kamu ingin buat?

a) Shopping
b) Membeli Novel
c) Membeli Camera DSLR
d) Makan di Restoran yang Cantik

JAWAPAN : Shopping & Membeli Camera DSLR !!

9) Anda suka rakan yang?

a) Bijaksana
b) Baik Hati
c) Sporting
d) Pandai Jaga Hati Kawan

JAWAPAN : Kesemua diatas .

10) Dengan banyak-banyak movie, movie apa yang kamu paling suka?

a) Toy Story 3
b) Harry Potter and The Deathly Hallows Part 1
c) The Chronicles of Narnia 3
d) Megamind

JAWAPAN : TAK SUKA kesemua diatas . HAHA

11) Tag pada RAKAN kamu:
Missh Chiorika
Nina Azriff
Alyssa Aqasha
Faradilla
Wany Scha

Tuesday, December 14, 2010

Kau dah KANTOI la stalker ! :)

*Click the photo untuk view*
Facebook dia . kalau korang tengok dan view photo
dia ni at fb , kecik jeh weyhh . tak mungkin la gurl yang hot ni
letak satu gambar pastu kecik jeh kan . ni mesti angkara
SI PENCILOK GAMBAR orang ni .


KANTOI email dia . tak kan lahh guna email berdasarkan name
bf kot . hahh takpetakpe . kat bwah ade BUKTI LEBIH KUKUH


TAK MUNGKIN ni cara typing perempuan dan cara perempuan
kalau bukan lelaki .


Aku bukan nak menuduh ni . Tapi aku yakin setelah aku check
website tu semua , semua takde pun berkaitan dengan nama ,
cara typing , cara perangai and blablabla semua .
BERBEZA gila kot . nampak sangat dah mencuri photo orang ni .


Chat di Yahoo Messenger .
CERITA 1


CERITA 2

CERITA 3

CERITA 4


Ape comment korang tentang ni ?
Tak mungkin lahh penyiasatan aku ni salah setelah kaw2
aku siasat . website2 tuh semua pon smua aku dah check .
Tak kan lahh gurl hotstuff mcm tuh punya banyak letak gambar
dekat blog dia and website lain nak letak dekat FB dengan satu
gambar jeh , plus kcik plak tu . Lagi satu , aku dah dua kali
terkena dengan orang ni . Mintak num phone je kerja .
Kalau tengok wall dia pun , banyak add orang je lebih lepastu
wall ke , comment keh TAK PERNAH BALAS . hanya im chat .
dengan tujuan ? NAK NUMBER la tu !! hahh , aku ade pergi website
dia letak at fb tu . aku ade tanya2 gurl yang sebenar tu
dekat formspring dan saje2 mintak FB dia . kalau siasatan
aku ni benar , plus gurl tu bagi FB dia lain dari ni .
MEMANG AKU REPORT GURL TU ! dan aku akan post lagi berita nye
di entries akan datang yeaaaa :)

P/S : Perempuan tak kan perangai macam ni lah doe !
Aku tau kau tu lelaki . stalker and fake je bongok !
I HATE PEOPLE LIKE THIS !

Monday, December 13, 2010

Si Tijah & Mat Salleh

laughing Pictures, Images and Photos

Tijah ingin memutuskan perhubungan dengan boyfriend MAT SALLEH nya ..
Dia tak sanggup bertemu muka , lalu dia pun mengutus surat …
surat tu macam ni bunyinya :

Hi, my motive write this letter is to give know you something.

I WANT TO CUT CONNECTION US. I have think
about this very cook cook .

I know I clap one hand only. Correctly, I have
seen you and she together at town with eyes
myself. You always ask for apology back back.
I don’t trust you again !!!
you are really crocodile land ..

My Friend speak you play wood three .. Now i know
you correct correct play wood three.
So , I break connection to pull my body from this love triangle.
I know this result i pick is very correct ,
because you love she very high from me so,
I break off to go far from here ..
I don’t want you to play play with my liver.
I have been crying until no more eye water thinking about you.
I don’t banana to fruit two times … safe walk …

Tijah



(p/s : haha !! terer ta bi dye .. ngeh3 ~~ )
-sgt menyayat hati bila aku bace surat nie .. haha .. :D


Friday, December 10, 2010

Mari kenali diri saya :)


Nur Amanina . Anak kepada orang . Anak Encik Amad Radzali
dan Puan Zainoor Hani . Pada tahun 2010 ni dah lepas pun
dengan umur ENAM BELAS TAHUN . huhh . Orang panggil
Nina jeh dari kecik lagi . Kawan-kawan yang start panggil
pisang2 dari sekolah rendah sebab Nina rapat dengan kawan
Nina yang sorang ni dah macam monyet dan pisang . HAHA !
sampai-sampai Nina naik taraf lagi iktiraf nye jadi
NiNaBaNaNa as my Official name lah kan . NiNaBaNaNa94 .
94 punye number tuh ditambah sempena tahun lahir Nina .
Nina dari dulu suka sangat warna merah . Tapi dah besar ni
semua nye berubah . YEAHHH . Nina memang PANAS BARAN !
hahahaa ! Keras kepala dan juga DEGIL ! yahh . suka buat
my mom and adik marah . HAHA . Nina macam takde perasaan
tentang erti dan nilai ksaih sayang . Anggap dan kire mcm
tak berapa nak penting lahh dari "ekspresi muka" jehhh .
Tapi dari segi dalam hati ni . Sape tahu ? Diriku perlukan
kasih sayang . hehe . YEEE ! saya seorang yang cepat emosi .
MEMANG ! tapi tk mengapa . janji Nina suka berkawan dengan
semua orang dan takde nye nak sombong-sombong kan .
SOMBONG ? talk about sombong ataupun dikenali juga dalam english
"arrogant" ni kan , yeee memang ramai kata , kalau tak kenal
dengan Nina ni memang nampak sombong jeh muka . hurmm bukan ape ,
muka susah nak senyum ni . Memang mcm ni daaa . Just tegur je lah
yea kalau terserempak dengan Nina . TAK SOMBONG okay ! Jangan
pandang luaran semata-mata okay sayangku semua .
Nina suka sangat dah update blog ? Kenapa yeee ? kenapa ?
hurmm , sebab Nina sebelum ni tulis dalam buku , lukis-lukis ,
karang-karang 'love quotes" dan macam2 "quotes" dengan tulisan
warna warni , punya susah payah tulis tauu . Suddenly , semua nye
burn gitu jeh weyyhh . Bayangkan sampai aku menangis sebab tuh .
Mana tak nye . Cikgu kesayangan aku bagi aku "colourful book"
tuh yang tajuk nye "Enjoy every moment" . Hurmm buku tu dah
hancus sejak pertemuan Nina dengan bf Nina . Nina bagi dia
untuk dia simpan and baca dan ape2 lagi la kan , then dia balik
naik motor nak balik jauh ke Alor Gajah denagn hujan dan ribut
petir yang amat kaw2 punya lah sampai buku tuh HANCOSSSS !
hurmm agak sedih dan merana . Tapi takpe . Benda dah jadi kan .
Janji Nina masih ade blog ni . Dan dengan ini dengan rasmi nye
setelah pikir masak-masak , blog ni akan menggantikan buku tu .
Dan akan menjadi catitan sejarah serta ape sahaja yang menarik
tentang Nina disini . Dan dengan rasmi nye sekarang blog ni juga
dinamakan bukan sahaja NiNaBaNaNa's Life , tapi "Enjoy Every Moment" juga
sebagai memperingati buku tu :)


P/S : Diharapkan anda semua suka blog ni yeee .
I LOVE YOU ALL ! Love my blog :)


Monday, December 6, 2010

Hey bebeyhhh !



Hello blogger , I really miss
my blogger and all my follower here . Sorry lah kalau
dah lama sikit tak update blog . Takde lah lama sangat kan ?
HAHA . okay , actually Facebook hari-hari online , tapi
on dekat rumah mak ngah at Shah Alam . So , takde masa lahh
nak update blog ni . Plus , dah duduk rumah mak ngah selama
berapa hari asyik keluar aje then takde masa lorhh .
HAHA . paling best pun keluar pergi one utama main bowling ,
pergi uptown lah ape lahh sampai 2 dan 3 pagi . Sambil2 tuh
mak ngah nina sibuk jumpa customer skali sebab dia ni kerja
jual insurance . Tapi takpe ah , nina jrang na hangout sgt kan ,
so time tuh la hangout puas2 . HAHA . huhu .
Anyway , memang best lah sepanjang at sana , sebab nye
bangun selalu lambat luar biasa . HAHAHA ! selalunya
aku memang insomnia , tido lambat jehh . Kadang2 ta tido .
Tapi aku bangun awal jeh . Tido pun jarang , tapi sampai
sana jadi lain plak ? HAHA . Then
yang agak merisaukan asyik makan jehh . perghh . bahaya ni .
yelahh kan , kalau nina dekat rumah makan malam sblom pukul
8 lebih . Then bila dah terlepas ke sana berjalan aje , pagi buta
pun makan !! aiyaaarkkk . Masalah problem ! hahaha :D
Anyway , thanks lahh kepada semua yang membuatkan nina rasa HAPPY :D



P/S : Next time boleh jalan lagi yeah dengan
mak ngah . HEHE . baru aku tahu , tak bermakna
bila dia dah kahwin dia tak dapat jalan lagi dengan
aku . Thanks mak ngah . Iloveyousomuch .
mmmmmmuuuuuaaaaaahhhhhxxxxx


Sunday, November 28, 2010

Kem Kenali Taman Putrajaya















Assalamualaikum serta Salam 1 Malaysia .

Kem Kenali Taman Putrajaya Siri ke 4
pada 27 dan 28 November 2010 yang berlangsung
selama 2 hari 1 malam pada hari Sabtu dan Ahad di
Taman Wetland iaitu bagi tapak perkhemahan kami :)
Selama berada disana , bukan sahaja beriadah dan
sekadar melakukan aktiviti atau bersuka-ria , namun
kami telah bersiar-siar di setiap Presint yang terdapat
Taman yang menarik di sekitar Putrajaya seperti Taman
Warisan , Taman Botani dan sekeliling taman-taman
yang cantik yang terdapat di Putrajaya . Selama berada
di situ , kami menempuh pelbagai dugaan , rintangan serta
halangan . Namun , itu tidak sesekali mematahkan semangat
kerjasama dan setiakawan kami . Kami mengenali antara satu
sama lain tanpa mengira pangkat , darjat atau rupa .
Yang menyertai kem tersebut datangnya dari Putrajaya sendiri ,
Banting , Bangi , Klang dan pelbagai lagi . Kami berasa
amat gembira dapat mengenali kesemua kenalan baru pada cuti
sekolah ini disamping dapat mengisi masa lapang dengan
menyertai aktiviti seperti ini pada cuti sekolah .


kem ni FREE tapi semua perkhidmatan dan kelengkapan
disediakan AMAT MEMUASKAN HATI . Apa yang penting
pengalaman yang didapati . kan kan ?

(ceeewayyy , ayat aku betul-betul tak bole blaa , mcm
nak buat KARANGAN ! hahahaha :D)



ni semua photo nya baru sikit . Nak tengok banyak lagi
tengok lahh kat Facebook aku kan . Ada lagi ni baki
photo tak ambil lagi dari my diaorang . Ade photo time
aku tengah berucap sebagai wakil pelajar . Hahh , dengan
terketar dan cakap laju nye memang tak boleh blarrr .
Dah lah mengejut kena buat , memang terasa cuak sikit .
Dengan bapak ade duduk dekat meja V.I.P
lagi memang KETAR habis lahh . Tapi tak pe , nasib baik
dah selalu naik pentas time sekolah untuk sajak or
whatever . hehe . Ada lagi photo time dapat sijil .
Hahh , nanti kalau dah dapat
aku upload lagi yeahh dalam entry seterusnya


P/S : Percaya ah , kem ni MEMANG BEST !
Putrajaya punya taman memang lengkap dengan sumber
pengetahuan tentang pertanian , tumbuhan dan pelbagai lagi .
So , kalau dekat area sini jeh korang tinggal , tak perlu
melancong dengan bajet yang mahal dan
jauh . Dekat sini pun macam-macam korang bole
dapat keseronokan dan pengetahuan yang berguna .
Aku harap RAMAI yang akan
kunjungi Taman sekitar Putrajaya ni .
COME and TRY ! Lot fun you can get there ! :)

Friday, November 26, 2010

Supra ! whoaaahhh !









SUPERB & AWESOME !!
WOW ! I really love all this shoes/footwear .
Memang TERBAIK dari ladang ahh doe ! fuhhhhh , ni kalau
dapat semua ke empat2 kasut ni memang tak tido sehari
semalam aku macam ni . memang betul doe !!


P/S : Ohh tidakkkk ! tak boleh tidur larrrr
tengok kasut ni . perghh !